Şimdi Ara

Otomotivde fırsatçılar kara listeye alınacak: 6 ayda 3 otomobil alan var (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
14.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Devletin araçlardan elde ettiği vergi 46 (ÖTV)+15 (MTV) olmak üzere 61 milyar TL... Devlet hem yurtisi eski araçlara ödeyecek çok dövizi yok hemde böyle yüksek vergiyi giderecek bu eski araclara yüksek vergi koysa alan olmaz

Devletteki soygun bitirilip ÖTV kaldırılırsa çalışan sayısı da arttıkça insanlar rahat otomobil alabilecektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayiler neden zarar etsin ki, galerilerden alacağıma bayiden daha ucuza alırım, şimdi hiç alamıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • werneke W kullanıcısına yanıt

Hükümet zaten senin Opel wv Audi almanı istemiyor bu nedenle böyle vergi getirmiş. Almanya Opel yada Audi merkezini araman birşeyi değiştirmez maalesef... Bayilerin %80 vergiden satmayip 2.el galeriden satılmasını sağlamasi senin lehine zaten . Tabii %50 yada daha düşük ÖTV olsa senin lehine olacaktır ama vergi 80-150 gibi attıkça devlet senin bu araçlarını almani engellemek için yapmakta bayiler galeriler ise tam tersi sana bir sekilde araç satmak istiyor

Daha iyi yöntem ise imkan varsa yurtdisindan veya misafir plaka araç almak yada engelli yakının varsa ÖTV ödemeden almak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 23 Kasım 2021; 5:0:41 >
  • Hangi kural uygulanmış, yada hangi kurala uyulmuş.

Kılıftan bol ne var.

Kılıfına uydururlar.

• werneke W kullanıcısına yanıt

Bayi sana 300e satmiyorsa demek ki onun fiyatı 300 değildir demektir .320 falan olabilir kademeli vergi olunca 380 oluyor ( rakamları senin dediğine göre yazdım kademeli fiyat farklı olabilir) senden bu 20 bin lirayı almak için 10-20 bin komisyonla galeriye veriyor sen de 330a oradan aliyorsun aslında... Sana direk 380 dese yine almayacaktın

• Why Shy kullanıcısına yanıt

İnsanların sıfır araba almasını engelleyen vergidir ... Vergi astronomik olunca adamlar para kazanmak için aracı kullanıyorlar... Üreticiler zararına ürün satmaz sonuçta... Ekmeğe %150 vergi getirdin diyelim ve 2.5 lira satma şartı gerirsen ekmek karaborsaya düşer yada fırınların hepsi kapanır

• Tamam.

• babadol kullanıcısına yanıt

Zaten o fiyatla verilecekse sana neden satmasın? Galerici bayinin babası mı, kardeşi mi? Galericinin sattığı fiyatta ÖTV düşük ama bayikinde yüksek ÖTV var . Bazı bayiler ıvır zıvır satmak ister muhtemelen ( kendim araç almasamda tahmin edebiliyorum) bu hep ÖTV nedeniyle olmakta

Mesela ben 1000 liraya (Çin ,İran yada hindistan malı)sıfır otomobili 69 bin liraya da kriko satsam ve otomobil alanın kriko alma zorunluğu getirsem vatandaş benim 69 bin liraya kriko sattığım için şikayet edip 1000 liraya otomobil almaya çalışır . Oysa 70 bin liraya sıfır otomobil satıyorum ama vatandaş 69 bin liraya kriko sattığım için beni düşman beller . 70 bin liraya vatandaş otomobili alsa hem o hem ben kazanırım tabii mali poliste devreye girer belki onu bilemem. Gerçek fiyat ve ötv'den olursa aynı aracı 140 bine satmak zorundayım gibi . 140 bine Çin İran yada Hint malı araci satamayacagim için de bu satışı yapamıyorum veya ithalatı bırakıyorum gibi düşünebilirsin. Kendimi riske atarak yaptığım bu işten ikimizde kazanıyorduk ama yapmadığımda sadece ben değil sende kaybetmiş oluyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 23 Kasım 2021; 5:9:4 >

• bayilerdeki müdürleri güzelce yedirip içirdimmi olay bitmiştir

• Otomotivde fırsatçılar kara listeye alınacak: 6 ayda 3 otomobil alan var
  • Piyasada bir fırsat varsa birileri onu kullanır. Engelleyemezsiniz ya da engellemek için çok büyük çaba gerekir. Düzelme için fırsatçıların ortaya çıkma sebeplerinin ortadan kalkması gerekir. Ucube ötv sistemi, develüasyon ve çip krizi gibi. 10 sene önce niye yoktu bunlar. Milletin birden fırsatçı olası mı geldi?

• Sarı site oldukça bu fiyatlar değişmez

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yahu galericiler sülalesini gönderiyor araç sırasına. Bunun önüne geçemezsiniz..

• Kaynak hükümet şakşakçısı. Dikkate alan varsa üzücü.

• Bomboş bir haber. Bayiler de bu şebekenin içinde.

• Hocam çok dolaylamışsınız gerek yok. Ben galeriden alırsam bayiden daha pahalı alıyor muyum, evet, çünkü galeri bayiden alıp üstüne kar koyup ikinci el olarak daha pahalıya satıyor, stokçuluk yapıyor resmen.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.