Şimdi Ara

Otomotivde fırsatçılar kara listeye alınacak: 6 ayda 3 otomobil alan var (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
14.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçmiş olsun atı alan Üsküdar'ı geçti... Ayrıca başta bayileri denetlesinler...

• Beni ilgilendirmeyen, mümkün mertebe de hiç ilgilendirmeyecek durumdur. Nerede ayak takımı, oradan Hüseyin kaçar.

Ayak takımı ile muhatap olmak zorunda kalacağımı bilsem, change araba ile gezerim. O derece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işin direkt içinde olanlar başta bayiler. Arada avanta vs ile tanıdık galeri vs veriyorlar.

Kara listeye gerek yok. Hepsi kara liste zaten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bayi müdürlerinin galerilerle arasındaki ilişkiyi, yine aynı bayide çalışan satış görevlilerinin hesaplarını falan kontrol etsinler bakalım neler çıkacak.

X bir markanın bayisine gittim. Y şehrinde yaşıyorum, B mini SUV bir araç bakıyoruz. Araç gelmiyor dediler. Daha sonra bayi önünden çok yakındaki galeri semtine bir çekici ile 10 tane bahsettiğim araçtan çektiler... Ne diyim, Allah ıslah etsin herkesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 22 Kasım 2021; 15:16:28 >
  • MERHABA ARKADAŞLAR. KÜLÜSTÜR ARABAMDAN KURTULMAK İÇİN HONDA CİTY MODELİ İÇİN BULUNDUĞUM İLDEKİ HONDA BAYİSİNE KAÇ KERE GİTTİM HATIRLAMIYORUM. ORADAKİ BAYAN HER SEFERİNDE YOK NE ZAMAN GELİR BİLMİYORUZ DİYORDU. GİDE GELE MUHABBET ARTINCA HİÇ Mİ ARABA GELMİYOR DEMİŞTİM. KADIN AĞZINDAN ŞU CÜMLEYİ KAÇIRDI: BAYİ SAHİBİMİZİN YAKIN ÇEVRESİNE VERDİĞİ ARAÇLARDAN VAZGEÇEN OLABİLİYOR. BU GİBİ DURUMLARDA SİZLERE HABER VERİYORUZ. YANİ BAYİ SAHİPLERİ KENDİ CEPLERİNİ DE DÜŞÜNEREKTEN GALERİCİ DOSTLARINA(!) ARAÇLARI PEŞKEŞ ÇEKTİĞİ İÇİN MAĞDUR OLAN BİZ OLUYORUZ.

HONDA CİTY MODELİ TAVSİYE EDİLEN SATIŞ FİYATI 247. AMA FACEBOOK CİTY GRUBUNDA ARACI ALABİLENLERLE KONUŞTUM 260-270 E ALANLAR BİLE OLMUŞ. SEBEP? BAYİ ARACI VERİYOR AMA YOK ÖYLE BEDAVAYA. ARACA RÜZGARLIK TAKTIK, ARACA BOYA KORUMA YAPTIK, ARACA ŞUNU YAPTIK BUNU YAPTIK FİYATI BU OLDU SAÇMALIĞI İLE VURGUN YAPIYORLAR. ARACI BULAN İSE VAZGEÇTİM DİYEMEYECEĞİ İÇİN TAMAM VER ALLAH KAHRETSİN DİYOR.

PEKİ BU CİTY ARAÇLAR NEREDE? SÖYLEYEYİM. SARI SİTEYE GİRİN GÖRÜRSÜNÜZ.

380 İLE 340 ARASINDA DEĞİŞİYOR FİYATLARI.

BÖYLE SAÇMA SAPAN BİR PİYASADA BAYİLERİ VE YANDAŞI GALERİCİLERİ KURŞUNA DİZSELER YERİDİR.

BEN ŞAHSIM ADINA KÜLÜSTÜRÜME İYİ BAKIP ONU KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİM.

AMA BURADA EN BÜYÜK SUÇ NE GALERİCİLERİN NE DE BAYİLERİN

SUÇ BU SAÇMA SİSTEME DUR DİYEMEYEN DENETLEMEDEN YOKSUN SADECE KENDİNİ DÜŞÜNEN DEVLETTE.

SÖYLENECEK ÇOK ŞEY VAR AMA NEYSE.

• İşin çözümünü 3 farklı yoldan söyleyim sizlere tabiki bu hükümet ile olmayacak ama olsun  

1 ) Sarı site ve benzeri sitelerden 6 ay 1 sene araba satışı kaldırılacak.

2 ) TÜV-türk gibi bi yer kurulacak orda exper yapılacak ordaki adamlar 50 bin 60 bin neyse değer biçecek belgelendirecek oo fiyatın en fazla 5 bin üzerine satış yapabilcekler. Oo belge olmadan noter satışı yapılmayacak

3 ) ÖTV 6 ay 1 sene ya sıfırlanacak yada ciddi oranda düşecek

• Otogaza yine zam geldi haşırttı blakc board

• Serbest piyasada arz talep dengesini yasaklar ve kanunlar ile düzenlemeye başlarsan her olaya bir yasa çıkarmak gerekir ki bu yasa ve yasaklar bir süre sonra ticaretin eline ayağına dolanmaya başlar. Fiyat yüksek ise almayacaksın bu kadar basit. Piyasa al satçı kaynıyor hele ki bazı markalar ve modellerin müdaimleri var sadece o marka modeli üçe alıp beşe satıyor. Böylece piyasa şiştikçe şişiyor. Fiyat artışını gören başka bir alsatçı pahalı dediğimiz aracı alıp daha pahalılandırıp satıyor yani sonsuz dişli gibi bir döngüye giriyor sistem. Burdan çıkış yolu her şeyden önce Enflasyonu ve dövizi dizginlemektir. Döviz yükseliş eğilimli olduğu sürece yasa veya kanunla bu iş çözülmez.

• Saçma saçma şeyler asıl problem ağır vergiler ve ekonomi arabanın değerlenmesinin nedeni o yoksa kimse aldığından fazlasına satamaz zaten dolar olarak değer kaybediyor millet para kazandığını satıyor

serbest ekonomiyi saçma şeylerle bitirdikleri için hal böyle hala yasaklarla çözmeye çalışıyorlar

• Müslümanım diye geçiniolar ama. Elin gavuru bile daha dürüst bizimkilerden.Yamalı bohça gibi aracı kime itelesem derdindeler.

Kardeşim madem aracın yamalı bohça 200 250bin kmde. Çıkar hurdaya milletin parasına canına nie göz dikiosun. Sorsan elhamdürillah müslümanım.Anca laf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 22 Kasım 2021; 17:47:53 >
  • Sıfır araçtan farkı 30 40 bin mi 🤣🤣🤣🤣🤣 tam komedi. Sıfırı 400 bin olan araç yellow sitede 600 bin böylede önüne geçemezler. Millet danaya girer gibi araç alıyor, olan ihtiyacı olan insana oluyor. Tek çözüm 2. El ithalatı. Eskisi gibi. Görürüm o yok çeken bayileri. 2 el ithali açılsın 1 gecede o malum bayiler araçla dolar, kampanya kampanya üstüne...

• Aracı satarken yabancı araç gibi sadece alan kişi kullanabilir yapın. En azından 1-2 sene boyunca satamasın. Başkası da kullanmasın. Başka çözüm yolu bulamazsınız.

• MarionCobretti kullanıcısına yanıt

Geç gelinmiş uygulama derken ? Ortada uygulanan bir uygulama yok başkan.

• Kısa vadeli çözüm, yurtdışından 2. el araç ithal edilmesi.

• her ay ötv yi döviz artış oranında düşürmedikçe stokçular bitmez. özetle otomobilde doları sabitlemek gerekiyor. onu da ötv üstünden yapmak lazım.

akaryakıtta yapıldı uzun süre işe yaradı. otomobilde ötv çok yüksek akaryakıta göre daha uzun sürdürlebilir

• Hiç evelemeye gevelemeye gerek yok
    Otomobil firmaları bayileri her neyse fiyasko bir dönem geçirdiler

Benim satış temsilcilim , bayim son kullanıcı müşterimi ekarte edip galericiler ile paslaşacak

Rezalet tek kelimeyle
    Bayiye giriyorsun araba yok

Mesela şu olanları firmaların ana merkezlerine anlatayım desen nasıl anlatırsın acaba
    Opel’e diyeceksin ki ben Opel müşterisiyim , yıllardır Opel kullanmıyorum , araba almak istiyorum ama Türkiye de ki Opel bayileri bana araba satışı konusunda yardımcı olmuyor , üstüne şöyle garip ilişkiler var vs

Hadi git anlatayım de , adam anlamaz ne alaka der

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 22 Kasım 2021; 19:4:26 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Her sektörde var, ama otomobil göze batıyor ilginç.

• ALLAH BU SARI SAYFALARIN BELASINI VERSİN.ARABA PİYASASINI ALTÜST EDEN SARI SAYFALARIN TA KENDİSİ.KENDİLERİNİ ARADIM VE ŞİKAYETLERİMİ DİLE GETİRDİM.GENEL MÜDÜRLÜKTEN 1 SAAT İÇİNDE GERİ DÖNÜŞ YAPTILAR.BUGÜN İTİBARİ İLE DE TÜM MERCİLEREDE ŞİKAYET BAŞVURULARIMI YAPTIM

• Ecek - acak başka somut hiçbir adım yok. Atı alan Üsküdarı geçti bile. Liste fiyatı 374 bin olan yeni Civic giriş paketi sarı sitede 500 bin dolu paketi 440 bin olan araç yine sarı sitede 650 binden ilana konmuş. Ne kadar yasa cikartirsan çıkart işe yaramıyor. Fırsatçılik ,aç gözlülük iliklere kadar işlemiş artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muaz1984 -- 22 Kasım 2021; 20:51:12 >
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    Aslında anlar. Genel merkezlere özellikle de Almanya'ya şikayet edeceksin ki kulakları çekilecek. Ha çok etki eder mi etmez ama çok şikayet alırlarsa sağlam önlem alırlar. Fırsatçıya papuç bırakmaz Avrupa.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.