Şimdi Ara

Otomotivde fırsatçılar kara listeye alınacak: 6 ayda 3 otomobil alan var (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
175
Cevap
0
Favori
14.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
72 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • E napalım yani karaborsayı mı savunuyorsunuz anlamadım, neresi normal bunun, devlettir buna engel olmak zorunda olan, araba fiyatları ucuz demiyorum ama enayi miyim ben de liste fiyatından fazla para verip galericiden alayım?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • babadol kullanıcısına yanıt

Karaborsanın nedeni hükümettir zaten kötü ve öngörüden uzak ekonomi politikaları.. insanlar doğuştan bencildir zaten forumda bile 40 kg şeker aldığını söyleyenler var bazı marketler şeker yağ sayılarında kota getirdiler. 40 kg şeker alan varsa 1 ton alanda olabilir . O 1 ton alanın elinde patlama ihtimalide vardır illa kâr edecek birşeyde yok. Millet 1 ton şekerle kâr ihtimali görüp para kazanmaya çalışıyorsa ortada karaborsadan daha büyük işsizlik ve ekonominin belirsizliği gibi sorunlar var demektir... Sen bana ne işsizlikten ekonominin kötü oluşundan belirsizlikten benim için önemli değil, önemli olan araba almam diyorsan bende senin araba alman o kadarda önemli değil 3-5 ay sonra da alabilirsin ama ekonominin düzelmesi daha önemli konu derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 24 Kasım 2021; 14:39:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ombuds_man kullanıcısına yanıt

Oldu başka? Adam 2 kapılı araç aldı sonra evlendi 4 kapılı lazım geldi. Napacan???

• En basitinden bir cep telefonu pasaport kayıt hakkı 1 cihaz için 2 kat vergi ve 3 yıl ile sınırlama,otomobil için de çok güzel yapılabilirdi bu mu zor? Ancak sözüm ona 100 birime alıp 300 birime satmak varken adamın kanun çıkartası da gelmiyor..

• Millet çok uyanık 300.000tl istiyor araca noter'de aracın fiyatını 150.000 yazdıralım diyor sen uyanıklık yapıp kazanç vergisi vermeyeceksin diye milleti neden madur etmeye çalışıyorsun ? bu adam yarın bir gün mahkemelik olsa araç için mahkeme sana araç bedeli üstünden ödeme gösterecek alacağın en fazla para 150.000 olacak çünkü noter'de yazdırmışsın değerini kaskosu sigorta değeri 150.000tl göre yapılacak yarın bir gün kaza yapsan araç pert olsa değeri 150.000tl görüntülenecek tamam araba alıp satabilirsin ama sırf vergi'den kaçmak için böyle birşey yapamazsın böyle denk gelirseniz hiç gözünün yaşına bakmayın şikayet edin devlet direk tepesine biniyor bu kişilerin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 25 Kasım 2021; 7:50:27 >
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    Tespit davası ile çözülür. Bilirkişi marifetiyle aracın gerçek değeri tespit edilebilir. Ardından mahkemenin belirlediği bedel vergi dairesine bildirilir. Ondan sonra aracını satan için kol gibi vergi ziyaı cezası geldiğinde akılları başına gelir.

Verginin aslı+yasal faiz+1x vergi tutarında vergi ziyaı cezası+ bilimum usulsüzlük cezaları
    KDV ve gelir vergisi için ayrı ayrı vergi ziyaı hesaplanır. Baya baya kol gibi girer yani.

Vergiyi beyan edip ödemekle mükellef olan satıcı olduğu için alıcıya bir şey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 25 Kasım 2021; 11:22:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarim degisen bir seyler olur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

Sayen'de birşey daha öğrendik teşekkürler

• Hangi fırsatçıları ? Galericiyi mi sadece yoksa o galericiyle avantası karşılığı iş tutan bayi de kara listeye alınacak mı mesela ?

• 230bine bir ağabeyim geçen ay sattığı arabayı 293.500'e koymuşlar. Yemin etmiş zamanında kendime alıyorum yıllarda kullanıcam diye. Tabi isteyen istediği malı alır satar ama neden yalan söylersin boş yere onu anlamıyorum..

Renault / Clio / 1.5 dCi / Icon / İLK GÜNKÜ GİBİ sahibinden.comda - 978318217

• Al satçıları kınamam piyasayı uçuran kim ? çip krizi dolar krizi

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.