Şimdi Ara

Otomotive ÖTV zammı geldi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
623
Cevap
5
Favori
51.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
317 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam bulgar ikinci el sitelerine bakarsan ne arabalar yok pahasına satılıyor aynı şekil gürcü de öyle bebelerin altında 15 yaşında bmw ler hep batı avrupadan çekip getiriyolar o araçlar bile bizim ülkede eşek yüküyle para ayrıca benim bildiğim gürcüye yurtdışından da kendin araba getirebiliyosun bizde yasak tabi, diyebilirsin ki oralarda kazanç düşün ama bizde de düşük dövizden hesaplayınca gelir ve giderleri resmen adamlarla kafa kafaya geldik artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İl teber

İki yıl önce ki ötv matrahını kur artışı yüzünden geçen araçlar bir üst dilime geçmişti.

Şimdi 1.6 araçlar için konuşuyoruz tabi %40 ve %50 ÖTV matrahları 80 bin ve 130 bin TL'ye artırıldı.

Bu kısma giren araçlar Fiat Egea , Renault Symbol , Hyundai İ20 falan olur yani..

Bu tip araçların fiyatının düşmesi lazım. Benim demek istediğim o. 1.6 üstü araçlar zaten comolokkoo..

Alıntıları Göster

Realitede farklı oluyor ama değil mi hocam?

Örneğin üst dilim araçları baz alınarak alt dilim araçları çok satilmasin diye ( sonuçta bir şey çok avantajlı olursa bu sefer de üst dilimdekini satamaz) indirim olması gereken araçların da fiyatlarını arttırırlar .

Zaten bunu da ilk alıntı yaptığım mesajınızda yazmıştınız şimdi anladım

• Beyler pert kayitli 98 model sahinimi satiyorum ozellikleri

Direksiyon

Vites topuzu ustune oturmak isteyenler icin modifiye ettirdim topuz boga dassagi gibi kalin

Cam silecegi

1.6 Motor ,30 hp guc ,10 tork

Surucu ve yolcular icin koltuk

6 cam

Gece surusu icin far

Konforlu donusler icin sag ve sol olmak uzere iki sinyal

Yakit deposu benzin arti lpg icin

500 bin km orijinal km de

Elimi opene 55 bin tl ye birakacagim mesaj ile ulasabilirsiniz

• Ya aslında düz mantık anlatmak lazım insanlara.

Mesela kolonya litresi 60 liralara gelmişti bir ara kapışılıyordu.

Şimdi git bak 8-10 liraya kimse yüzüne bakmıyor.

Almayın arkadaş almayın. Seve seve indirirler. Ha sen kapışmaya devam edersen daha böyle çok pompa yaparlar.

• vc1903 kullanıcısına yanıt

bizim millette neden bu var anlamıyorum gecen sene bayiler araba doluydu satmak icin 40 takla atarlardı

zam üstüne zam oldu bayide araba yok araba daha gemideyken satılıyor şimdi

• Türkiye nin en büyük hırsızı bunlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ÖTV düşecekçiler neredeler?  

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan..

bizim millette neden bu var anlamıyorum gecen sene bayiler araba doluydu satmak icin 40 takla atarlardı

zam üstüne zam oldu bayide araba yok araba daha gemideyken satılıyor şimdi

Düşük faiz vererek insanları gırtlağa kadar borçlandırıyorlar. Bizim garibanlar da atlıyor kıyamam. Hiç üzülmüyorum vallahi artık. Eşeğe semer vuran çok olurmuş.

• her tür pisliğin ve haramın savunucuları yeşil lastikler konuya uğrayamadılar puhahahaha   

• Bankadaki döviz tevdiat hesapları gram altın kazançları Güzeldi değil mi şimdi o kazançları geri verme zamanı diyorlar paramızın değerini korumak için yapılan herşeyi fitil fitil burnumuzdan çıkarmaya meraklılar!! bir sene de tek daire bile satamayan müteahhitler düşük faizi ve talebi fırsat bilip %50 yüzde seksen fiyatları arttırırmadı mı? Otomotiv firmaları da boş durmuyordu hiçbirisi herhangi bir çekince olmadan her ay rutin zamlarını yapmaktan geri kalmıyorlarsa kabahat bizde degilmi..

Kürşat Kemaloğluyoutube
    Bir Şey Yapmalı (Moğollar)
    http://https://youtu.be/O2Jbryj_tyk

• yuc71 Y kullanıcısına yanıt

Al 50 liralik gaz kiyamete kadar bin

• Tofaş olmuş 20-25bin... Diyecek laf yok cidden. 10 ay asgari ücreti hiç harcamayıp biriktirince tofaş alabiliyoruz, bu seviyeye kadar düştük

• Ben bu hükümeti de anlamıyorum! Kardeşim amaç vergi almak ise ÖTV zammına ek olarak ikinci el araç alımına da ÖTV koysun!Sıfır araçta ÖTV ile dünyada emsaliz, ilkiz ikinci el araçta da koysunlar tekilliğimizi perçinlesinler işte!

• Savunma sanayi haberlerinin altına Ekrem ile ilgili alakasız yorumlar yazan zat WB ne oldu neden hiç buraya yazmıyorsun?
    Yine aynı haberlerin altında mustafa mı ne biri vardı solculara sallayan hani sen nerdesin?
    hollowman_, por favor hani siz neredesiniz ? Haklısınız sizi böyle haberlerin altında göremeyiz anca savunma sanayi haberlerinin altında türersiniz

-birisi WB denen zatı etiketlesin mobilden olmuyor-

• Çok şükür bugünde fakirleştik, hala AKP'ye laf eden var, adamlardaki istikrar kimde var?

• Gerçekten anlam veremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliemrey -- 30 Ağustos 2020; 12:16:44 >
  • Arz talep mevzusu talep göre zam ve vergi pahalı ise almayın aldıysanızda zaten mesele yoktur güle güle kullanın.

• 4 tane doğuranların çocuklarını okullarda bizim vergilerle finanse edersek ülkenin geleceği nokta budur.

Okullar özelleştirilmelidir.

Vergilerimle,bana 1 gram faydası olmayacak çocuklarına,öğretmenlerine bakmak zorunda değilim.

• Bayram hediyesi ÖTV zammı güle güle kullanın... Artık araba alırken devlete de 1 araba almıyacaksınız 2 araba alacaksınız...

• üzücü işler.

tam tersi indirim olmalı ama maalesef.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.