Arkadaşlar Perfect XP SPv2 kullanmaktayım. Ben olayı tamamen anlatayım 2 gün önce köye gittik. Gitmeden önce bilgisayar gayet iyiydi. Açılıp, kapanmasında, gidişatında filan bir problem yoktu. Herzamanki gibi yavaştı ama 2 yıldır böyle bu bilgisayar o durumu normal sayıyıyorum. Köye gittik geldik windows açılırken bir çubuk sürekli gidip geliyor tam o bitince siyah bir ekrar çıkıyor. Windows kapatıldı yazıyordu. Ben format attım. Gene bilgisayar iyi güzel çalışmaya başladı. Sonra reset attım bu sefer oturumu tam açtı gene aynı ekran. Birkaç reset attım gene aynı şey. Bir format daha attım. Gene çalıştı iyi güzel bilgisayarı 3. tekrar açışımda gene aynı siyah ekran hatası aldım. Bu geldiğimden beri böyle. Bilgisayarı ya kapatmıyorum ya da açmadan önce format atıyorum. Kafayı yiyeceğim artık. Lütfen yardım edin.
Hatayı biraz tarif edim bir de aldığım notlar var yazılardan. Windows kapatıldı yazıyor en başında. Sonra bir paragraf işte ilk defa gördüyseniz diye başlıyor. Ondan sonra "Stop: 0x00000024 (0x001902FE, 0xF9E64950, 0xF9E6464C,0xF9C414D7)" gibi bir şey var. Biraz daha aşşağıda "zdvycopieSasys - Address F9C414D7 base at." yazıyordu sanırım. Biraz daha aşşağıda ise: "F9C41000, Datestamp 4abC76" gibi bir şey vardı sanırım.
Benim kasam 4 yıllık. Monitör 5-6 sanırım. Monitörün tüpü bitiyor yavaş yavaş. Nviada Driver'den renk ayarları yaparak kullanıyorum. 256 mb Ram, 1.8 GHZ işlemci var. Kasa geldiğinden beri Bios güncellemesi yapmıyorum veya biosu hiç karıştırmadım sadece formatda bakılacak sıra harici. Albantron anakartım.
Lütfen yardım edin arkadaşlar. Umarım verdiğim bilgiler yeterli olmuştur. Bunu yazarken MSN + Winamp + Firefox açık ısılar şöyle: Anakart: 37C CPU:51C AUX:38C Seagete:30C
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum...
Lütfen yardım edin arkadaşlar çıldırcam 2 günde 16 format attım.
cpu sıcaklıgı biraz fazla gibi geldi birde normal xp dene perfect xp sıkıntılı olabilir.
1] Temiz bir xp cd si bul [sp2 olsun] düzgin bir şekilde format atmayı dene. 2] Aynı problemi yaşıyorsan biyerden bir ram bulup o ram takılıyken format atmayı dene. 3] Hdd başka bir bilgisayara takıp check disk yap.
Problem hala düzelmesse anakart üzerindeki diğer parçalar ekran kartı fln çok düşük bi ihtimal olsada onlar yüzünden olabilir o hata ekranı.
unutmadan sunuda soyleyeyim bios update yapmayı denedin mi kuzey veya guney koprusundede arza olabilri anakartın