Şimdi Ara

ÖTV İndirimi 31 Aralık 2019'a uzatıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • otomotiv alımlarında uygulanan ve 31 Mart tarihinde sona erecek olan ÖTV ve KDV indirimi Cumhurbaşkanı kararıyla 31 Aralık 2019 tarihine uzatıldı.
    otomotiv, beyaz eşya ve mobilya alımlarında uygulanan vergi indirimi uygulaması ikinci kez uzatıldı.
    Düzenlemeyle, vergisiz fiyatı 70 bin liranın altında olan araçlarda, ÖTV oranı yüzde 45'ten yüzde 30'a, fiyatı 70 bin ila 120 bin arası olan araçlarda yüzde 50'den yüzde 35'e düştü.

Ticari araçlara yönelik uygulanan yüzde 18'lik KDV oranı ise yüzde 1'e indirildi. Beyaz eşyada ÖTV sıfırlanırken, mobilya da ise KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e geriledi.

• 2016 2017'de 1milyona yakın satış oluyordu. Bu sene öngörülen satış rakamı bile 350-400bin.

600bin kadar fark var önceki seneyle. Ötv'nin(+ötv'nin kdvsinin) indirilmiş hali ile hesap ediyorum, devletin müthiş bir vergi kaybı var. Aynı şekilde mobilya, beyaz eşya vs onlarda da vergi kaybı çok.

Bu açık nasıl kapanacak ona dair en küçük fikrim yok :)
    Bilgi için teşekkürler.

Şaşılacak birşey yok , bedavadan zenginleşenlere birşey olmuyor zaten de , bizim gibi alın teriyle kazananların açısından bakınca olması gereken şey de olsa bir işe yaramaz.

Milletin öncelikleri ;

karnını doyur (hormonlu-hileli olmasın mümkün olduğunca) ,
    işine gücüne 4 elle sarıl,
    çocuklarına iyi eğitim vermeyek için çabala
    mutlu olmaya çalış ..

Sıfır arabanın derdinde sanki 81 milyon... geçti o günler , beyaz eşyayı tamir ettirip kullanıyoruz..

geçiniz.
  • kaynak var mı?

• otomotiv'de 30 haziran'a kadar uzatıldı. 31 aralık tapu harcındaki indirim süresi...
  • 30 haziran
  • Araçlarda 31 Hazirana kadar uzatıldı arkadaşlar. Beyaz eşyada yıl sonuna kadar indirim mevcut.
  • muharrem.05 kullanıcısına yanıt
    Öyleyse süresiz uzatıldı çünkü 31 Haziran hiç gelmeyecek 😅
  • şu yakıtada el atsalar çok güzel olacak.
  • Buna rağmen satışlar yerlerde sürünüyor otomotiv sektöründe.
  • 3 ay daha can çekişir otomotiv sektörü.
    Sonrasında iflas ...
  • Senkei kullanıcısına yanıt
    Benzin ve motorin için 6.80 TL'den itibaren eşel mobil devreye girecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: astegon

Buna rağmen satışlar yerlerde sürünüyor otomotiv sektöründe.
    Geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da Citroen, Hyundai, Kia bayilerini gezdik. Ellerinde İ20, C3 ve Rio yok. 1-2 Bayide ellerinde kalmış birkaç araç vardı, bir tane Rio aldık. Ve özellikle Hyundai Bayilerinde sanki bedava araç veriliyor gibi şenlik vardı, her ST'nin müşterisi vardı. ATA hyundai de gözümüzün önünde yarım saatte 2 araç satıldı.
  • Fiyati 70 ila 120.000 Tl olan C sinifini ki kapsiyor?

Otv' de %35 indirim demek mevcut indirim mi? Yani devam eden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Fiyati 70 ila 120.000 Tl olan C sinifini ki kapsiyor?

Otv' de %35 indirim demek mevcut indirim mi? Yani devam eden?
    Evet, haberlerde hep sanki oranlar yeniden indirilmiş gibi yazılmış. Ama olan şey sadece süre uzatımı. Maalesef bu haberde bile algı yapıyor havuz medyası.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Qasqaimizi verip otomatik qasqhai alalım dedim. Ocak ayından beri araç yok elimizde dediler. Ankara Mecsan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uza -00-

Qasqaimizi verip otomatik qasqhai alalım dedim. Ocak ayından beri araç yok elimizde dediler. Ankara Mecsan.
    Üstat, 2 şık var. Ya ÖTV uzamayabilir, bu durumda araçlar elimizde patlar diye araç çekmediler ya da gerçekten yok satıyorlar. Dediğim gibi Ankara'da doğru düzgün otomatik "b" segment araç bulamadık bayilerde.
  • Düşündüğümüz gibi oldu tekrar uzatıldı...

Bayilerdeki kalabalık malesef satış adetlerine yansımıyor halen her ay daralma devam ediyor edecekte...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da Citroen, Hyundai, Kia bayilerini gezdik. Ellerinde İ20, C3 ve Rio yok. 1-2 Bayide ellerinde kalmış birkaç araç vardı, bir tane Rio aldık. Ve özellikle Hyundai Bayilerinde sanki bedava araç veriliyor gibi şenlik vardı, her ST'nin müşterisi vardı. ATA hyundai de gözümüzün önünde yarım saatte 2 araç satıldı.

Alıntıları Göster
    Bu dediklerinizin hepsi ithal değil mi? Talep üzerine getiriyorlar diye biliyorum. Zaten Ocak ve Şubat ayı satış verileri ortada.

Bu arada Mart ayı satış rakamları daha da düşük olacak diye öngörüyorum.

ÖTV indirimi ile bu işin olmayacağı belli.

TR içindeki araçlar çok yaşlanacak.

• 2016 2017'de 1milyona yakın satış oluyordu. Bu sene öngörülen satış rakamı bile 350-400bin.

600bin kadar fark var önceki seneyle. Ötv'nin(+ötv'nin kdvsinin) indirilmiş hali ile hesap ediyorum, devletin müthiş bir vergi kaybı var. Aynı şekilde mobilya, beyaz eşya vs onlarda da vergi kaybı çok.

Bu açık nasıl kapanacak ona dair en küçük fikrim yok :)
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Biz konuştuğumuzdada bayideki görevliyle Qashqai hariç araç satamadıklarını söylemişlerdi Nissan için. Juke micra falan ölü tamamen kaç aydır 1 tane micra juke satılmamış. Büyük ihtimal Qashqai çok satılıyor diye tahmin ediyorum.

Valla ben anlayamadım forumu okuyunca bayiler kan ağlıyo sanıyoruz. Bayileri geziyoruz dediğiniz gibi anababa günü araç kalmamış. İlginç işler .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.