|
ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (460. sayfa)
-
-
Boş gibi gelmedi bana . ACC , şerit takip, acil frenleme, çift bölge klima... vardı baktığımda. -
Evet güvenlik ve teknolojik olarak en gerekliler mevcut, boş ifadesi yanlış olmuş, düzelttim. Asgari güvenlik donanımı dediğim onlar zaten ve acil frenleme, şerit takip, arka kamera yada park sensörü gibi özellikler 1 Eylül GSR2 normlarına göre olmak zorunda. Allah'tan Toyota en ucuz modelinin baz paketinde bile ACC dahil hepsini standart veriyor, 1 Eylül öncesi Avrupa ve Kore markalarda üst paketler harici olmuyordu ve 80-120 opsiyon ile satılıyordu.
Cam tavan aramam, kablosuz şarj da büyük sıkıntı değil ama ekran boyunu falan oynamasalar iyiydi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 5 Kasım 2024; 23:6:9 > -
Chery de muafiyetli satılıyor artık. Yarış kızıştı. Hangisi özelliklerden kısmazsa kazanır -
Herkese merhaba. Arabayı değiştireceğim ama tertibatlı aracı satarken nasıl yapıyoruz? Ne kadar sürüyor? Çünkü parayı almadan tertibat kaldırılmaz değil mi? Sonuçta tertibatsız kullananayız. -
- Önce tertibat söküm projesi çizdirilip, tertibat sökülecek ve araç tekrar muayeneye girecek. Muayene sonrası (Tüvtürk muayenesi değil, TSE muayenesi) size bir rapor verecekler.
- O rapor 1 ay süre ile geçerli, bu süreçte artık aracı satıp, noterde devir yapacaksınız.
- Noterde önce o kağıt ile ruhsat normale çevrilecek, normal ruhsat sonrası da alıcıya devir yapılacak.
Tabi ilk tescilden itibaren de 5 sene geçmiş olacak bu işemler için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 7 Kasım 2024; 14:55:24 > -
2022 yılında aracımı satarken yukarıdaki adımlarla satışı yaptım.
Bu yıl Mayıs ayında diğer aracımın satışı için notere gittik ve tse ye gitmeden satışın hemen yapılabileceğini söylemişlerdi.
Alıcının vazgeçmesiyle aracı satmadım tabi -
Bu yıl satmak istediğiniz araçta tertibat var mıydı? Ruhsatta tertibatlı yazıyor muydu?
-
Evet tertibatlı 2017 model araç.
Noter: “Biz hallediyoruz” dedi.
Satışa koyarsam oradan satışı yapacağım. En azından denerim -
Çok enteresan, ben de bu sene mart ayında sattım aracımı ki işlemi yapan noter 25 yıllık tanıdığım, arkadaşım olur, buna rağmen ruhsatta tertibat olduğu için satışın yapılmasının ancak yukarıda yazdığım şekilde olabileceğini söyledi. Tertibatsız olsaymış, doğrudan noter hallediyormuş işlemi.
-
Olur da satarsam buradan bilgi veririm -
Arkadaşlar aracımda e devlette araçlarım kısmında 30.12.2024e kadar vergi dairesi şerhi var ancak araba fatura tarihind göre 5 sene Ocak 2025 tarihinde doluyor. Hangi tarihte araç vergisiz hale döner ve direkt noterden işlem yapılması yeterli mi satış için yoksa vergi dairesine uğramanız gerekiyor mu? -
Arkadaşlar engelli raporunu İstanbul'da Avrupa yakasında hangi hastaneden alabiliriz, her yerde randevular dolu? Nasıl yaptınız?
-
Merhaba iyi akşamlar herkese bizim aylardır beklediğimiz raporumuz çıktı. Annem alerjik astım ve sürekli ilaç kullanıyor bununla ilgili olarak raporda bu kısım göğüs hastalıkları sıfır puan olarak girilmiş ve oran % 87 olarak kalmış. Bundan sonra izlememiz gereken adımlar nelerdir? Konu hakkında bilgisi olan var mı?
-
İtiraz edip o kısmı da hesaplattırmanız gerekir.
-
quote:
Engelli indirimi ile satın alınmış 2019 model Grandland X 120. yıl serisi 23.000 km civarı tertemiz kullanılmış doktordan denilebilecek araç sizce kaça satılır? İnternette 40.000 km civarı 1.450'ye gitmekte, sadece cam ve ön ızgara değişimi gibi basit kozmetik düzeltmeler yapıldı iç ekipman sorunsuz...
İnsanlar o kadar "beleşçi" ki (iğrenç bir kelime bu arada 🤮) dolandırılmadan elden çıkarmak istiyoruz. Darısı nice Opel'lere Volkswagen'lara...
Kendi yazdıklarımızı alıntılama özelliği kalkmış, alıntıya ekledim, şu aracı bir türlü elden çıkaramadık, Hatay'da elden alım için buradan mesaj iletebilirsiniz...
Türkiye'de uygulamalar ve web siteleri üzerinden satış çok sıkıntılı, arabanın camına numara yapıştırsak arayanlar insanı ruhen katlediyor, kaldık öyle...
Aracın içinde asla kötü niyetli bir değişiklik yok, her şey yetkili serviste yapıldı periyodik bakımlar dahi, hatta en son akü de yetkili serviste yenilendi bilginize...
-
Merhaba, aracı kullanacak kişilerin engelli raporu alacak kişi ile aynı şehirde oturma zorunluluğu var mı. Babam ve ben farklı şehirlerde yaşıyoruz, bubdirumda araç tahsil plaka hangi şehirde yapılması sağlıklı olur. -
Evet engelli ile araci kullanacak 3 kisi ayni ilde ikamet etmeli -
Piyasa cok kotu.krediler kisitli.millette para yok sifir da cok iyi kampanyalar var.millet olucu deil tabiri caizse parasinin olanin borusu ottugu donem.sakin son 3 seneyi baz almayin
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X