|
ÖTV’siz araç alımında yeni dönem başladı: Yüzde 40 yerlilik şartı geldi! (6. sayfa)
-
-
Çok mantıklı bir karar, bir polis arkadaş var akdeniz tarafında oturan bir akrabası üzerine araç aldı doğuda kullanıyor. Çok suistimal ediliyordu.
-
Özellikle güneydoğuda bu iş sektöre dönmüştü. Daysının ninesinin üzerinden tanıdıklara araba satıyorlardı, passatlar tiguanlar havada uçuşuyordu. Ötv muafiyetli araçlarda 20 yaşında çakı gibi delikanlılar cirit atıyordu. Ninesinin arabası olduğundan haberi bile yok.
El atılması iyi olmuş. -
hem kaçaktan hem yardım paralarından hem rapordan. batıdakiler mışıl mışıl uyusun :) -
Boş bir yorum,devlet suistimalleri gördü ve müdahale etti er veya geç.Muhtemelen bilmezsiniz doğuda özellikle millet yok pahasına raporunu satıp başkası bunun üzerinden kar sağlıyordu ayrıca yine parayla rapor satın almalari da bilmiyorum demeyin yazdığınız yorumun nereye vardığının farkına varin bence görünüşte mağduriyet gibi görünse de ortada mağduriyet falan yok devlet güzellik yapmış yüzde 50 üzeri indirim hakki tanımis üstelik 2 .milyon üzerinden araç alabiliyor vatandaş.gidip lüks araçlara binmese kullanici mağdur mu olacak,ki misal kapsayan modeller de öyle kötü araçlar değil elektrikli desen var Toyota gibi Avrupa dahil araçlar da var bir zahmet köstek olmayın bırakın da devlet bazı durumlarda müdahil söz sahibi olsun.
Ek olarak son 3 ayda istatistiklere bakin bayi satışlarının yüzde kaçi engellere satılmış bu veri bile adim atmayi gerekli kılıyor zaten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01halil -- 28 Aralık 2024; 11:23:47 >
-
Arkadaşlar,
maalesef çok fazla suistimal edilmiş bir husus bu. O sebep ile de şu anki ekonomik koşullar gereği devlet aksiyon almış görünüyor.
Bu aksiyonun engelli vatandaşlara çok bir eksisi olmayacağı kanaatindeyim.
herkes kendi fikirlerini beyan etmiş forumda. haklı olanlar da var , çok doğru tarzda olmayanlar da var.
Şunun bilinmesi gerekir ki engellilik durumu kimsenin istemeyeceği birşeydir. zaten bir engelli arkadaşımız da ifade etmiş " keşke engelim olmasaydı da 2 kat ötv ödeseydim " diye.. Allah herkese sağlık versin öncelikli olarak.
Bizler ülkemizde yoğun vergi baskısı ile yaşıyoruz , durumumuz malum. Engelli vatandaşlarımız üzerinde de vergi baskısı var. Devlet sadece bazı durumlarda engelli vatandaşlarımza özel olarak vergi baskısını hafifletiyor ya da bazı vergilerden istisna tutuyor. Bu konuda kimsenin de karşı çıktığı yok.
engelli vatandaşlarımız da kendilerine verilen vergi istisnalarından faydalanmak isterler ise ona göre aksiyon alıyorlar.
ÖTV'siz araç bunlardan birisi; ihtiyacı olan kendine sunulan bu istisnayı kullanır, güncel araçlardan birini alabilir. bunu farklı yerlere çekmeye gerek yok bence. ÖTV'sini ödeyerek de istediği aracı alabilir. kendisine hangisi mantıklı geliyor ise...
Benim bir engelim yok çok şükür. ama bana böyle bir seçenek sunsalar ve maddi durumum da yerinde olsa : ÖTV ödeyerek örnek olarak Audi A3 mü alırsın yoksa ; ötvsiz olarak CHR mı deseler ya da Egea Cross mu deseler ben ÖTV'siz araçları seçerdim hiç düşünmeden.
ancak ülkemizde araba halen yatırım aracı olarak görüldüğü için insanlar araç alırken verdiği paranın satarken değer kaybetmemesini istiyorlar. böyle bir dünya da yok tabi.
Selamlar..
-
Kurunun yanında yaş da yandı...
Gerçekten ailesindeki engelli bireyin taşınması, konforu, rahatlığı için satın alıp kullananda gördüm.
Aynı şehirde bile kalmadığı engelli aile bireyinin üzerine araba alıp bunu her yerde övünerek anlatıp keyifle kullananı da gördüm.
-
Arkadaşlar merhaba. Bir arkadaşım 26 Aralıkta bir araç için ödeme yapıyor (dekontu var) ama bayi işlemlerini yapmıyor ve 27 Aralıkta kanun değişiyor. Bu artık liste dışı araç size ancak bunlardan bir tane verebiliriz ya da paranızı iade edelim diyor.
Kanunun resmi gazetede yayınlandığı tarih 27 Aralık.. 26 Aralıkta ödeme yapan arkadaş da bu kanuna takılmış mı oldu? Bayi işlemleri paranın geldiği gün yapsaydı böyle olmayacaktı neticede bayinin kusuru değil mi? Ne yapılabilir sizce -
hocam bayi işlemi yapsaydı da evrakları onaylama maliyede olacağı için bir şey değişmeyecekti.
-
Maliye onayı 26 Aralık içinde olmaz mıydı hocam. Sektörde içindeki süreci ve zamanlamaları bilmediğim için soruyorum
-
Hocam bitti gitti maalesef. Hiç bir şey yapılamaz
-
Çok suistimal ediliyordu. Sapasağlam akrabam bedava fiyata araba almisti -
maliye onayı bir iki gün sürüyor hocam. zaten artık olan olmuş. suistimal edenlerin yüzünden herkes etkilendi yapacak bir şey yok.
-
Boyiklerimiz maybach a binsin,özel ucaklarla piknik yapsin, Suriyeli kardeşlere kaynak alktarilsin diye yapılan düzenlemeler bunlar,bir saçma araba yaptık togg, satılmıyor diye engellilere iteleyelim diye bunlar,düşünün ve sorgulama yapın,yoksa yarın sofranizdaki ekmeğe fazla diyerek alacaklar önünüzden... -
Vatandaş nerden nefes alsa vergimatik maliye bakanı o nefesi kesiyor,
Vatandaş dizel motor araç aldı,vergi ile motorini benzinle eşitledi
Vatandaş bir mont alıp sırtına koymak istedi yurtdışından alarak, gümrük hemen limitleri düşürdü , yasakladı.
Vatandaş telefon almak istedi ,imei kayıt ücretini 50k yaptı,
Vatandaş bodrum esnafına haraç vermemek için yurtdışı tatili düşündü,devlet çıkış vergisi diye ucube bir haraç koydu.
Sıra en son engelliye geldi,birtakım aptallar suistimal v.s goygoyu yapıyor ,yarın sıra size de gelecek ,nefes alamayacaksınız,uyanin -
Engelli plakalar da geri gelecekmiş diye bir söylenti var inşallah asılsızdır -
Engelli plakası gelsin zaten, anasının danasının adına alıp, milleti keriz yerine koyuyorlar. Tekerlik sandalye logosunu koy sürsünler öyle.
-
ENGELLİ PLAKALARİ GERİ GELSİN.
destek arkadaşlar -
Biraz maddi bakmaktan çıkın ve bu araçların engelli insanlar tarafından da alındığının farkına varın.. Benim annem engelli ve bir yere götürmek için engelli arabasıyla yolculuk ediyor.. Daha önce araç almadık %92 engelli raporu var.. Maddi olarak karşılayamamaktan değil çok ihtiyaç olmuyordu. Ama her hastane randevusu maceraya dönüşmeye başladı. Araç almaya karar verdik ama bu bize alabilirsiniz denilen araçlardan hiç biri araba ile kullanıma çok yatkın değil açıkçası.. Yani yine gidip ikinci el bir araç almak daha mantıklı.. Hele 10 yıl satamama düşüncesi felaket..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X