Şimdi Ara

ÖTV’siz araç alımında yeni dönem başladı: Yüzde 40 yerlilik şartı geldi! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
0
Favori
10.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hemen kanitlariz

Otomobil dünyası genel

Yeni konu

Togg yerli değil konusunu açabiliyor musun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanig. kullanıcısına yanıt

Ben zaten ona yazdım. Sen niye üstüne alındın?

• snoppy kullanıcısına yanıt

https://www.donanimhaber.com/otv-muafiyetli-satilan-arac-sayisi-aciklandi-166-bin--184103

• ugarb kullanıcısına yanıt

Millet ötv kaldırılmalı ya da herkes daha kolay araçlara ulaşmalı diyeceğine birbirine laf sokma derdinde. O yüzden bu ülke iflah olmaz ve yönetenler de daha fazla milletin sırtına biner.

• PoleStar83 P kullanıcısına yanıt
    Hadi kardeşim hadi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kes sesini hadsiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoleStar83 -- 28 Aralık 2024; 17:35:52 >
  • PoleStar83 P kullanıcısına yanıt

Amacın bu şekilde olan satışı düşürmek ve ÖTV gelirini artırmak olduğunu düşünüyorum. Diyelim konu istismar ediliyor. Bunun çözümü engelli bireyi 10 yıl aynı arabaya mahkum etmek mi?

Sanmam!

Hatta daha önce bu kanunu eleştirmiştim. Şahit olmuştum bir mağduriyete, galiba yazmıştım. Neyse....

Baştan sona hatalı işler.

• mojno M kullanıcısına yanıt

bu hayatı bir tek sen yaşamıyorsun plakada engelli işareti kendilerini farklı hissettirir üzülebilirler ben olsam üzülürüm

• Nenesinin üzerine almış full possat yada Audi A4 BMW F30 kasa ile soldan yardiranlar,ENGELLİ PLAKA olunca üzülebilirlermis:))
    Arkadaş konu engelliler değil ki ?
    Edit:engelli plakası çıktı gibi bişey bu arada açıklama yaparlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popturceyn -- 28 Aralık 2024; 18:23:56 >
  • Toyota CHR düşünüyorum. Corolla vardı otobidde çok karlıya sattım. Böyle bir güzellik yapılmışken değerlendirmek lazım

• Arkadaşlar yanlış bilinen bir durumu düzelteyim...

ÖTV (engellilik) istisnasından 10 yılda 1 defa faydalanarak araç alabilirsiniz, ancak bu aracı 10 yıl elde tutma mecburiyeti bulunmuyor. 5 yıl sonra bu aracı ÖTV ödemeden sorunsuz satabilirsiniz...

Ancak 5 yıl sonra aracı ÖTV ödemeden satsanız dahi İstisnadan yararlanarak tekrar araç almak için 10 yılı beklemeniz şart...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kagan06 -- 29 Aralık 2024; 0:57:55 >
  • cleet kullanıcısına yanıt

Aynen öyle size çok katılıyorum. Anneannemi hastaneye götürmekten yorulduk en ucuz bir araç alalım dedik 10 seneye çıkardılar. Araçları %40 yerli yapabilirsin hatta denetlemeyi de arttır ama süreyi uzatmak nedir. Biz CİMER'e yazdık hocam umarım yakın zamanda eskisine çevirirler.

• kagan06 kullanıcısına yanıt

Bu kesin bilgi mi hocam? 5 yıl bitince ÖTV ödemeden satabilir miyiz? Ben 10 yıl içinde satarsak ÖTV ödenir diye anlamıştım

• kimsenin gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlara birşey dediği yok lakin bu listede yazan araçlarla acaba hangi işini göremeyecek engelli vatandaşlar

megan coralla egea bayon gayet güzel araçlar 10 satamama kararı tartışılacak bir karar değil

normal vatandaşa bu listedeki araçlardan birini ötv siz alma hakkı tanısınlar ve 20 yıl satmama şartı getirsinler bayii kapılarında kuyruk olur

yani 5 senede bir araba sıfırlamayınca ölecekmi bu vatandaş

• Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    Ötv Kanunu 15 madde 2a fıkrası:

...
    Kanunun 7 nci maddesinin (2) ve (8) numaralı bentleri çerçevesinde istisnadan yararlananlar tarafından bu istisnadan yararlanılarak iktisap ettikleri kayıt ve tescile tabi malları 5 yıldan fazla kullanarak elden çıkarmaları durumunda bu hüküm uygulanmaz.

Özetle: 10 yılda 1 defa İstisnadan yararlanabilir ancak 5 yıl sonra aracı ÖTV ödemeden elden çıkarabilirsiniz.

• Fthcyr F kullanıcısına yanıt

+1

• Bimediğim için soruyorum. Kimsenin hakkına girmeyeyim, yanlış bir şey yazmayayım diye..

Ben engelli birey için değil normal kendime araba aldım. Ve 10 sene kullandım. Bakımlarını vaktinde yaptırdım. Arabamı da özenli kullandım.

10 sene sonra gerçekten yeni gibiydi. Zaten taksi gibi 24 saat yollarda olmadığım için kilometrede azdı.

Soracağım şu; 10 sene kullanma olayı niye bu kadar tepki gördü?

• Yaşlı anasının babasının üstünden araba alıp binenlere iyi olmuş. Dahada zorlaştırsınlar bu şartları. Engelli plakası en iyi çözüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 29 Aralık 2024; 12:40:51 >
  • 01halil kullanıcısına yanıt

ilk cümleden kendi yorumun için tanım girmen iyi olmuş

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.