Senin o begenmedigin modeller için insanlar bir ömür çalisip para biriktiriyor . Hatta o burun kivirdigin modellerin hayalini kuranlar bile var. Biraz gözünüz doysun gözünüz! < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ÖTV’siz araç alımında yeni dönem başladı: Yüzde 40 yerlilik şartı geldi! (5. sayfa)
-
-
Yav sana ne birader engellinin iradesinde söz hakkınız mı var hayırdır? nasılsa engelli nasılsa devlete yük şunu al bunu alma öyle mi? Günün birisinde o engellilerden birisi sen de olabilirsin azıcık ahlaklı olun be
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Neden seçim hakkı olmasın hocam, devletin seçtiklerini beğenmiyorsa ötv sini ödeyip isterse Golf , Polo falan alsın istediği arabaya binsin . Devlet zorla engelliler yerli araca binecek demiyor ki de seçim hakkı yok mu falan demişsin, ötvsini ödedikten sonra isterlerse Ferrari'ye de binebilirler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 27 Aralık 2024; 19:50:51 >
Ortalama sağlam bir insan bile ötv yüzünden istediği aracı alamazken, engelli bireyler ötv sini ödeyip alabilir haklısın.
Boşa duyar kasma arkadaşım . Devletin sunduğu araçları beğenmiyorsan kendi paranla çok daha lüks bir model alabilirsin . Kimse seni bir şeye zorlamıyor .
Motor silindir hacmi 1600cc ve altı binek otomobiller ile 2800cc ve altı hafif ticari araçlar ÖTV muafiyetinden yararlanabilmektedir. Böyle bir madde vardı 1 yıl önce okumuştum yani ticari olursa 2.8 motora kadar alınıyor mu. net bilgiye ulaşamadım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Onda bir değişiklik olmadı aynı şekilde devam diye biliyorum ama hesaplama yaparken motor hacmi yükseldikçe indirim oranı azalıyordu ona dikkat edin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Engelli birey engelinin kalkması için istiyorsa i10 bile fazlasıyla yeterli, haa ama dersen çocuğu torunu abisi kardeşi fiyakalı golf, elentra, cupra , leon, tuscon falan filana binemiyor o zaman özele girer ki o da özel tüketim vergisine tabii
Ama ben baştan beri dedim, hafif ticarilerin otomobil sınıfı binek versiyonlarını da kapsamalı, onlara tekerlekli sandalye, baston vs koymak için Rifter, Combo Doblo Vito gibi araçlarda da kalkması lazım hatta devlet bagajına asansörlü özel tertibat konusunda da destek olsun gerekiyorsa
Evet çıkmıştı ama çok tepki aldı aile bakanı hemen devreye girdi merak etmeyin böyle bir şey olmayacak dedi. Herhalde sözünün arkasında durur diye düşünüyorum. Zaten 2 sene sonra bunlar gidince 10 sene olayı da eskisine döner bence.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Van'lı komşum 90 yaşındaki babasına engelli raporu alıp koca minibüs alıp yıllarca çalıştırmıştı. Belki hala çalıştırıyordur. Bunu suistimal eden bir sürü insan var. Zaten engellli birisinin marka takıntısı olmaması lazım. Listedeki araçlardan maddi olarak işine geleni alabilir. Clio veya Corolla gayet güzel arabalar. İsyan edenler bence bunu senelerce suistimal edenler.
-
Helal olsun be mouseon çok güzel söylemişsin ağzına sağlık
Savunma: Sadece ÖTV'si düşük araçlar için engelli indiriminden faydalanabileceksek ne anlamı kaldı ki.
Meali: Ölü fiyatına afilli araçlar alıp ÖTV farkından vurgun yapamayacağız artık mutlu musunuz
-
engelli bireyler kaça ayrılıyor biliyor musunuz?
tekerlekli sandalyesi kimisinin manuel, kimisi motorlu, kimisi kanser hastası, kimisi koah hastası oksijen tüpüyle ve tekerlekli sandalye ile seyahat etmek zorunda olanlar var, diyaliz makinesiyle bir yerlere gitmek zorunda olanlar var, kilo probleminden dolayı engelli olanlar var... bagajı küçük olan araçlara hiç birinin ihtiyacı olan ürünleri koyamazsınız. araçta oğlu, kızı, eşi olanlar olacak.
biraz at gözlüğü takmadan geniş perspektiften bakmak gerekir.
engelli olmayan veya ailesinde engelli olmayan insanların bu durumu çokta anlamasını beklemiyorum.
Bu ülke için canlarını hiçe sayan gazilerimiz var. onlarda engelli araçları alıyordu. niye daha iyi araçlara binmeleri yasaklanıyor?
engelliler düne kadar daha fazla araç alabiliyorken neden kısıtlama getirilerek "engel" olunuyor hayatlarında güzel bir şeyler olmasına?
"engellerine bir engelde neden ekleniyor"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulozanger -- 27 Aralık 2024; 21:55:10 >
-
Doğrusu bu ÖTV denen "verginin" kaldırılması, engelli bireyin KDV ödememesidir.
Artık merso c SUV lar F30 kasa BMW ker japon d suv lari alamiycaniz guzum kavga etmen..
Cakallara bak 4 te 1 ine lux araba al,kullanırken de vergi ödeme 5 sene sonra vergi verenle aynı paraya sat.
Enayi yerine koydunuz milleti,alın bir Doblo hastayı yatırarak bile goturursunuz.Ama sizin derdiniz bu değil çünkü.
Engelli plakası geri gelmesi lazım biri imza kampanyası başlatsin.
evet zaten ticarilerde ötv oranı %15e kadar, çok indirim olmuyor
gittikçe kötüye gidiyoruz savaş çıkmazsa bundan sonrakilerinde çok düşüneceğini sanmıyorum
27 kişi beğenmiş bir de. Adam olmaz bu memleket. Tiksindirdiniz be.
Engelliye engel olmamak gerekir. Zaten engelli. Bu olay, aracı kullananları kısıtlayarak, istismar engellenerek düzeltilmeliydi.
Çok geç alınmış bir karar. Ayrıca 2. 3 milyon çok fazla. Ötv siz 1 milyonu geçmemesi gerekli bence araç değerinin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X