Şimdi Ara

ÖTV’siz araç alımında yeni dönem başladı: Yüzde 40 yerlilik şartı geldi! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
0
Favori
10.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şu ötv denen zırvalık bir tek bizim ülkede var herhalde?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Meclis'ten geçen kanun teklifiyle engellilere yönelik ÖTV muafiyetli araçlarda satış süresi 5 yıldan 10 yıla çıkarılmıştı. Peki, düzenleme eskiden alınan araçlarda geçerli olacak mı? Otomotiv Gazetecisi Emre Özpeynirci yanıtladı...

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren ÖTV'siz araç alımına ilişkin değişiklik geçtiğimiz hafta Meclis'ten geçerek yasalaşmıştı. Bu kapsamda engellilere ÖTV'siz araç satışında araç nitelikleri, kullanım yılı gibi önemli kriterlerde değişiklik yapılmıştı.

Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nda yapılan değişiklikle engelliler araçlarını 5 yıl yerine 10 yılda bir değiştirilebileceği yani aracın 10 yıl boyunca satılamayacağı bildirilmişti.

Öte yandan engellilerin alacakları ÖTV'siz araçlarda yüzde 40 yerlilik oranı şartının sağlanması gerektiği aktarılmıştı.

Düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Otomotiv Gazetecisi Emre Özpeynirci de sosyal medya hesabından yeni dönemin detaylarını paylaştı.

“Suistimaller nedeniyle düzenleme geçmişe yönelik alımlarda da geçerli olacak”

Özpeynirci’nin konuya ilişkin paylaşımı şöyle oldu:

“ÖTV muafiyetli araçlara yönelik yürürlüğe giren düzenleme geçmişi de kapsıyormuş.

Yani 5 yıl satamama şartıyla alanlar da ellerindeki aracı yeni düzenlemeye göre 10 yıl satamayacaklar.

Yanlış duymadınız, normalde bu tip düzenlemeler geçmişe dönük olmazdı ama yapılan açıklamalar bu işi suistimal edenler nedeniyle düzenlemenin meclisten bu şekilde geçtiği yönünde.

Üzgünüm ama durum ne yazık ki bu...”

• kagan06 kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun hocam moralim çok bozuktu, bu güzel haber sayesinde düzeldi. Ben 10 sene cezasız satılamayacak sanmıştım.

• Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hala yalan yanlış bilgiler havada uçuşuyor, bilgi kirliliği mevcut,

İstisnadan yararlanma süresi 10 yılda 1 defa,

İstisnadan yararlananlar için ne zaman alınırsa alınsın
    3.kişilere satışta 5 yıl geçince Ötv ödemeden satış yapılabilir...

5 yılı bugün dolan birisi notere gidip Ötv ödemeden satış yapabilir (başkaca özel bir durum yoksa) bunda hiçbir engel yoktur...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1905sss 1 kullanıcısına yanıt

5 sene sonra sattıklarında elde ettikleri para ile sattıkları araba ayarında tekrar

sıfır bir araba alıyorlar, üstüne bir de %20 civarı para kalıyor.

yani 5 yılda bir aracı sıfırlıyorsun bir de üstüne 400 bin civarı para kalıyor.

10 yıl sonra sattıklarında anca arabayı sıfırlayabilirler. bunun için tepki var.

• ötv siz chr mükemmel. adam olana çok bile.

• bundan 10 sene öncesine kadar köydeki babası anası üzerine mercedes bmw alıyordu millet ötv’siz. Köydeki babası bir kere bile arabaya binmemiştir adam ötv’siz bmw ile hava basıyordu.

çok iyi olmuş bu fırsatçılar için. Ama yetmez, plakaya engelli sembolu geri gelmeli.

• Xtrud kullanıcısına yanıt

Benim suçum ne ben mi alıp kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elkasmirza E kullanıcısına yanıt

Milletin lüks arabaya biniyor diye haset etmesi normal Türk milleti böyle, komşusu daha iyisine binsin istemez.Araba Türk milletinde çok değişik yere konumlanmış bir CİHAZ,.Lakin bu adam bu arabaya beleş binmiyor.Hasetlikten olsa gerek millet BELEŞ bindiğine inanmak istiyor.Oysa KDV sini ödüyor ve arabanın bedelini de ödüyor.O haliyle bile bir Almandan Amerikalıdan fazla vergi veriyordur.Siz neden 1 arabaya 1 araba vergi veriyoruz diye sorgulayın önce.ÖTV siz Alınan engelli aracın tek zararı varsa devlete o da cari açıktır.Cari açık haricinde külfeti yok.Babam 12 bin emekli maaşı alıyor bağkurdan ama dükkan kirası alıyor,tarla icarından epey para alıyor. Mis gibi geçiniyor.O nedenle emekli maaşlarına zam yapılmasın.Suistimal eden emekliler var bu durumu bence zam yapılmasın emeklilere.Al sana mantık.

• Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt

Gelsin engelli plaka ama limitin motor hacminin de Ecevit döneminde olduğu gibi komple kalkması lazım.Benim oğlum engelli ve param var.Ben Volvo XC 90 alırım.Derdim hava atmak değil konforlu güvenli seyahat etmek.Devlet engellilere maaş,annesine bakım parası veriyor.Devletin benim oğluma jesti ne? Babası görece iyi para kazanıyor diye hiç bir jesti yok...Ben vergi veriyorum vergimle diğer engellilere maaş ödeniyor ve üstelik vallahi ve billahi bu çocuk işin 115Bin net ücreti olan işini bıraktı ama bana hiç bir jest yok...Tamam plaka geri gelsin kabul.XC 90 ı görünce hayıflanırsın sonra plakayı görünce ahahaha Allah belasını vermiş zaten lan der rahatlarsın. Engelli plakası haset rahatlatma işareti.

• kenfat10 kullanıcısına yanıt

paran varsa ( Allah daha çok versin ) herkes gibi gidip ötvli araç alabilirsin engel yok

vergiyi bir tek siz değil hepimiz veriyoruz ayrıcalığınız yok

sizde biliyorsunuzki bu işin bu denli popüler olmasının sebebi ötv nin bu kadar yüksek olması

ilk 5 yıl hariç diğer 5. yıllarda alınan aracın bedavaya gelmesi

ötv %30 larda olduğu dönemde bu kadar talep yoktu engelli aracına son yıllarda patladı bu iş

sebebi yüksek ötv ve çok kârlı olması

ve güncel olarak yine çok avantajlı bir hâk kaybı yok

10 senede sıfır araca birşey olmaz mtv zaten yok daha ne olsun

• kenfat10 kullanıcısına yanıt

Xc 90 alırsın ama herkes gibi ötv’sini ödeyerek alırsın. Eğer oğlunu kullanarak alıyorsan bunun adına fırsatçılık suistimalcilik denir. Oğlum için kullanacağım dersen egea da işini görür niye xc 90 derler adama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 1 Ocak 2025; 17:50:36 >
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt
    Bende hem kendim hem annem üzerinden cimer de şikayetçi olduk bakalım inşallah iyi bir geri dönüş olur. Çok geçmiş olsun.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.