Şimdi Ara

ÖTV’siz araç alımında yeni dönem başladı: Yüzde 40 yerlilik şartı geldi! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Aylak7 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
132
Cevap
0
Favori
7.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy şu anda #1
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektrikli araç alıp 10 yıl satamamak.... Ne diyeyim bilemedim.

• erka1907 kullanıcısına yanıt

bu mantığa göre amaç ihtiyaç değil amaç para kazanmak

• cnyttt kullanıcısına yanıt
    Mantık mi mantık ne arar bunlarda...
  • yolcum kullanıcısına yanıt

13 yaşında araca biniyorum sanayi ile işim yok sıfır araç için 10 yıl hiçbir şey

hem bu insanlar engelli değilmi ne işleri var sabah akşam araç üzerinde normal kullanıcı senede 10 bin km yapar

10 senede 100 bin km yapmış araca birşey olmaz hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnyttt -- 27 Aralık 2024; 11:35:37 >
  • Yetmez. Plakaya engelli işareti zorunluluğu tekrar getirilmeli ve tıpkı şirket araçlarında olduğu gibi amaç dışı kullanıma yönelik ceza uygulanmalı.

Bu iş 8-10 yıl önce daha beterdi. Engelli indirimiyle Mercedes, BMW almayanı dövüyorlardı. Ülkede iyi şeyler de oluyor.

• khanstern kullanıcısına yanıt
    doblo gibi araçlarda muaf olarak alınabiliyor ama ticari ötv oranı düşük olduğu için tercih edilmiyor. Tabi tekerlekli sandalye ile kullanım olacaksa araca tadilat yapılarak kullanıyorlar
  • freshwind F kullanıcısına yanıt
    Evet
  • Engelli vatandaşa engel getiren başka ülke olamazdı herhalde..
  • freshwind F kullanıcısına yanıt

Konuya o kadar uzaksın ki birde yorum yapıyorsun. Togg zaten ötv indiriminde engelli muhafiyetiyle alırsam bir esprisi kalmıyor

• Lütfen üşenmeyip CİMER’e yazın. Binlerce itiraz olursa düzeltilir.
  • cnyttt kullanıcısına yanıt

Bende 12 yaşında araca biniyorum ama bahsettiğim konu elektrikli araç... Daha 5 yılı devirmedi piyasadakiler, bir batarya masrafı çıkarsa senin 10 yıllık bakımından fazla masrafı olur... Satmaya kalksan satamazsın bahsettiğim sıkıntı bu ..

• Geçenlerde devletimiz 7500 civarı otomobil satın aldı. Bunlardan sadece 200 adeti Togg, gerisi yabancı. Madem para yurtdışına akmasın istiyorlar o zaman neden hepsi Togg alınmadı?
  • ENGELLİ OLUPTA NORMAL ÇALIŞAN insanlar var nedemek orda burda gezmesinler? herkez engelli adayı, yarın bir kazada kolumuz bacağımızın kopmayacağının garantisimi var? ne bu kin nefret anlamadım? Tek bir akrabamda veya ailemde engelli yok kafanızdan geçmesin hemen, ama birileri iki kuruş ucuz alıyor diye bu kadar yanmaz insan para gözünü karartmış resmen ben binemiyorsam kimse binmesin çok yazık
  • Bu kanun byd ye yarar mı yaramaz mı? Sonuçta fabrika açıyorlar yerlilik oranı da olur heralde
  • ~HaLo~ ~ kullanıcısına yanıt

Binek modelleri var Doblo Panorama gibi fiyat avantajı sağlıyordu güncelde PSA aracı olduğu için son durum nedir bilmiyorum

• cleet kullanıcısına yanıt

Engelli vatandaşa değil, bunu suistimal ederek vergi ödemekten kaçan şark kurnazlarına engel geldi.

2024 yılının sadece ilk 10 ayında satılan 750bin otomobilin yaklaşık 300bini ÖTV muafiyeti ile alınmış.

• Çok isabetli olmuş.Madem engelli bir kişinin hayatını kolaylaştırmak için böyle büyük bir avantaj sağlanıyor en azından devletimizin fedakarlığı bir nebzede olsa ülkeye başka yoldanda olsa geri dönüp topluma bir nebzede olsa geri verilmiş olur.Adalet duygusuda daha az örselenir vergiyi tam olarak veren vatandaşlar nezninde.

• froster2006 kullanıcısına yanıt

devlet bu sayede gelir elde edecek.

engelli üzerinden ötvsiz araç alacak adam alamayınca ne olacak? ÖTVsini ödeyerek alacak ? bu durumda kim kazançlı çıktı ötv kimin cebine giriyor?

Yani burda engelli için herhangi bir yararlı düzenleme yok tam tersi engelli engeline uygun bunun için üretilmiş yabancı marka otomobili gözüne kestiryise alamayacak. Oda Ötvsini ödeyip alacak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 27 Aralık 2024; 16:29:59 >
  • SirrealsQ kullanıcısına yanıt

Vosvos'un Türkiye'ye bir gram faydası yok. Vosvos'un çöplerini almamalı milliyetçi insanlarımız.

ÖTV’siz araç alımında yeni dönem başladı: Yüzde 40 yerlilik şartı geldi!
  • Wampire^^ kullanıcısına yanıt

Duzeltilecek bir sey olduğunu sanmıyorum . Engellilerin hala ötv'siz araç alma hakkı bulunuyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.