Şimdi Ara

ÖTV’siz araç alımında yeni dönem başladı: Yüzde 40 yerlilik şartı geldi! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
0
Favori
10.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PoleStar83 P kullanıcısına yanıt
    Burda boş yapan o ilk yorumu yazan arkadaş asıl sen boş yapma

• eg2077 E kullanıcısına yanıt
    Yalan bilgi veriyorsun

• Bence dogru bir karar olmus cunku para yd a cikiyordu. Bu sayede turkiyeye yatirim yapan firmalar kazanir turkiye kazanir arti zaten engelli raporuyla adam arac alip yatirip zamani gelince satiyordu simdi bu firsatcilikta biticek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Ee kanıt kaynak sormuş sana. Akp =dem parti =öcalan = mhp gibi cevap vermişsin :)

• Ötv neden bu kadar yüksek ?

• Aracını kendi kullanan ve Tekerlekli sandalye kullanan bir kişi için olmazsa olmaz otomatik vites ve büyük bagaj ( en az 500 lt)zorunluluktur. Ayrıca bir engelli için elektrikli araç kullanışlı değildir. Ticari zaten yasaktır. Birçok başka kriter var ama zorunluluk kriterleri bunlardır.
    Dolayısı ile bu yasada beklentim aracı kendi kullanan engelli ile diğer %90 üzeri olanlar için ayrı ayrı kriter belirlenmeliydi. Burada hata edildi.
    Bu kapsamda Megan, Corolla ve Egea SW dışında bir seçenek Tekerlekli sandalye kullanan için seçenek kalmıyor. Duster’ın otomatiği var mı bilmiyorum, bagaj bilgim de yok onun için seçeneklere almadım.

Birkaç not;
    1. Engelli 5 yıl dolduktan sonra satışında bir kâr yok. Ben 2000 yılında ilk aracını aldım ve bugün 3. aracım. Her sattığımda aldığım kadar para koyup alabildim. Aldığım araçlarda hep C sınıfı Seat’ın araçları.

2. İşte bu yıl satılan araç % 30 oranlı ÖTV indirimli araç satılmış deniliyor. Bu oran içinde taksiciler ve gaziler gibi ÖTV indirim imkanı verilenler de dahil. 2018 yılı sonunda maliye ÖTV birimindeki memur şu gördüğün dosyalarda 100 ÖTV indirimli alınan araç varsa bunun sadece 20 tanesi senin gibi aracını kendini kullanan kişiler demişti.

Son not: keşke yürüyüp,toplu taşıma kullanabilsem bırakın ÖTV indirimini üstüne 2 defa daha ÖTV ödemeye razıyım.

Kalın sağlıcakla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zanka -- 27 Aralık 2024; 10:43:34 >

chp senin senin............................................ne konuştugunu bil terbiyesiz rezil

• ilk defa mantıklı bir düzenleme görüyorum. 2024 yılında araçların %20 si ÖTV Muafiyeti ile alınmış. ya ülkenin 5 te 1 i engelli yada burada bir usulsüzlük var.
    en azından VW %20 satış oranı düşeceği için Türkiye de ya rekabetçi fiyatları artırır yada çekilir.

• Reis bir kısım akıllı geçinenin ekmeklerine kan doğramış. İyi de olmuş. (İhtiyacı olduğu için alacakları tenzih ederim.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setcom_2000 -- 27 Aralık 2024; 10:39:07 >
  • Çok yerinde ve geç kalinmis bir karar

• yerlilik oranı %20 olacaktı, ne ara %40 oldu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fx_57,5

asıl mesele 10 yıl satamamak. heleki elektrikli araç alıp 10 yıl kullanmak yürek ister. gerçi togg zaten%10 luk vergi diliminde olduğundan engelliye çok bir avantajı yok.
    5 sen sonra ötvsi enflasyona ezilince odeyip satarsin cok onemli degil.

• karti K kullanıcısına yanıt

Olay satmak değil, 10 yıl boyunca yeni araç alamamak...

• Togg Resmini Koymuş Zaten %10 Ötv Var... Neyini Engelli Alacaksın ...

• Ne yani engelli akrabaları i20N alamayacak mı artık 5 yıl keyfini sürüp sonra onu güncel piyasa fiyatından satıp yenileyemeyecek mi? Engelli akrabalarını düşünen yok yazıklar olsun bu düzene 🤡

• EhtiyarKurt kullanıcısına yanıt
    Nasıl Yabancıdan Yabancıya Araç Satılıyorsa...
    Engelliden Engelli Dışında Araç Satışına İzin Vermeyecen... O Zaman Gerçek İhtiyacı Olan Belli Olur...

• Haberi de hemen Akbaş yetiştirmiş. AK Parti'nin donanım haber temsilcisi

• Kendileri Alman otomobillerine biniyor, bize kısıtlama getiriyorlar. Cumhurbaşkanı ve bakanlar da %40 Türk yapımı araçları bilmediği sürece samimi gelmiyor bana.

• ÖTV oranı %10 olan bir aracı kim neden alsın. Kaldı ki bu araçların hiçbiri 2.250 listesi yok. Ha şunu yap anlarım. Engelli araç sadece togg olsun ve fiyatı da mesela 1 milyon olsun.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.