Bence krız olagan hızıyla yaklasıyor, carı acık buyudu, krız bır oncekısı gıbı teget gecmeden dırekt vuracak. Basbakanın 2 ay oncekı acıklAmalarını kımse cıddıye almadı adam lokomotıf ınsaata yonelın sektoru mılletce beslersek 100 sektor canlılıgını korur dedı kımse tınlamayınca bu mudahale kacınılmaz oldu. herkes sıcak parasını muhafaza etsın hıc hos seyler olmayacak zaten ıkıncı elde kelepır olacak gorursunuz
quote:
Orijinalden alıntı: ilker67
Abartmışsın Ünal. Derhal o konuların kilitlerini aç!
Bu forum hayatında böyle bir tutum görmedi.
İçinde Ötv geçen her konuyu tek başlık altına alamazsın.
O konuların her biri Ötv nin farklı etkilerini ele alıp inceliyordu.
Aynı konu değiller!
Ayrıca yaptığın forumun işleyişine ters. Örneğin ben 'Ötv'nin Araç Fiyatlarına Etkisi' konusuna e-mail le güncelleme abonesiyim, sen konuyu kilitliyorsun benim burada oluşacak genel bir başlık altında aradıklarımı bulmamı istiyorsun.
Neden forumun bana sağladığı olanak ve kolaylıklardan faydalanmayayım?
Bu durum üye olmayıp Google dan konuları aratanlar için de geçerli. Neden Ötv nin farklı farklı etkilerini tek başlık altında aramaya çalışsın ki adam?
Sen kirliliği engellemiyorsun daha karışıklık yaratıyorsun.
Forum demek sayfa düzeni değil, bilgi demektir. Kimse de başında Demoklesin kılıcıyla buraya yazmaz haberin olsun.
İnsanların yazdıklarına saygısızlık oluyor.
Arkadaşım iyisin hoşsun ama bu yönetme işini fazla abartıyorsun!
aynı fikirdeyim
insanları gruplaştıramazsınız
değil yöenetici kim olursanız olun
etkiye tepki..
Ben bu tutumu yönetimden başka bir arkadaşa ilettim değerlendirmeleri için.
Gerçekten görülmemiş bir olay yaşanıyor burada.
Diğer konularda bir fikir alışverişi yapılıyor ve sen gelip o süreci kilitliyorsun. Kesip atıyorsun. Sonuç olarak yazışırken karşılıklı konuşmadan açılan yeni fikirler, espiriler ve tutumlar ortaya çıkıyor. Bu kesip burada devam ettirmek mümkün değil.
Biraz önce mobilden yazmıştım bir sürü, sonra gönder tuşuna bir bastım konu kilit diyor.Yazdıklarımız uçtu tabi. Eeee küfür, hakaret yok ama konu kilit. Forum ruhuna aykırı değil mi bu durum?
quote:
Orijinalden alıntı: INTRUDERTR
quote:
Abartmışsın Ünal. Derhal o konuların kilitlerini aç!
Bu forum hayatında böyle bir tutum görmedi.
İçinde Ötv geçen her konuyu tek başlık altına alamazsın.
O konuların her biri Ötv nin farklı etkilerini ele alıp inceliyordu.
Aynı konu değiller!
Ayrıca yaptığın forumun işleyişine ters. Örneğin ben 'Ötv'nin Araç Fiyatlarına Etkisi' konusuna e-mail le güncelleme abonesiyim, sen konuyu kilitliyorsun benim burada oluşacak genel bir başlık altında aradıklarımı bulmamı istiyorsun.
Neden forumun bana sağladığı olanak ve kolaylıklardan faydalanmayayım?
Bu durum üye olmayıp Google dan konuları aratanlar için de geçerli. Neden Ötv nin farklı farklı etkilerini tek başlık altında aramaya çalışsın ki adam?
Sen kirliliği engellemiyorsun daha karışıklık yaratıyorsun.
Forum demek sayfa düzeni değil, bilgi demektir. Kimse de başında Demoklesin kılıcıyla buraya yazmaz haberin olsun.
İnsanların yazdıklarına saygısızlık oluyor.
Arkadaşım iyisin hoşsun ama bu yönetme işini fazla abartıyorsun!
yönetici arkadaşta at gözlüğü olduğu için sadece iki kelime kapsamında değerlendiriyor konuyu "ötv zam" kesin küfür vardır.haksızda değil bu zamlara sadece yandaşlar sessiz kalır.
edit: zam değilmiş güncellemeymiş. türk dil kurumuna şikayet edicem bunları türkçemizi bozuyorlar.
Kimsenin yandaşı candaşı değilim. Zamları duyunca ben de tepki verdim ama kimseye küfür etmedim hakaret etmedim forumda. Peki siz kaç tane gördünüz forumda böyle mesaj? Belki de hiç görmediniz. Çünkü bugün bölümde en az 2 tane yönetici aktif olarak konuları inceliyordu sürekli. Silinen mesajların haddi hesabı yok.
quote:
Orijinalden alıntı: S R T
hani emisyon değerlerine göre vergi geliyordu??
İşte Avrupa örnekleri
Avrupa Birliği ülkelerinde vergilendirme, 2000’li yılların başından bu yana araçların emisyon oranlarına göre işliyor. AB’de araç alımında ÖTV uygulaması yok ve sadece KDV alınıyor. Ancak AB’nin kararıyla üye ülkelerin çoğunda her iki vergilendirme de emisyon değerleri üzerinden yapılıyor.
Avusturya: 120 ile 160 g/km arasında emisyona sahip benzinli ve dizel araçlar 300 euro’ya yakın ödül alırken, bunun üzerindekiler her gram için ekstra ödüyor.
İngiltere: Motorlu taşıtlar 2001’den bu yana karbondioksit emisyonuna göre vergilendiriyor.
İrlanda: MTV, CO2 emisyonuna göre tespit ediliyor. Eski sisteme tabi araçların motor gücüne göre vergilendirilmesine de devam ediliyor. Çevre dostu araçlarda yıllık vergi 104 euro’dan başlarken, yüksek emisyonlu araçlarda 2 bin 100 euro’yu buluyor.
Fransa: Ödül-cezalandırma sistemiyle düşük çevre kirliliğine neden olan yeni araç alımlarına fiyat indirimi sağlanıyor, yüksek karbon emisyonuna sahip araçlardaysa ödenen miktar artıyor.
Danimarka: Yıllık vergiler, benzinli ve dizel araçlar için yakıt tüketimine göre hesaplanıyor.
Almanya: 2009’un sonundan bu yana yaydıkları CO2 miktarına göre vergilendiriliyor.
Hollanda: Az CO2 yayan araçlardan düşük plaka vergisi alıyor.
Konun içinde yazımı başlığın altında yer verdiğin için teşekkür ederim. Ben mimarım kardeşim hukukçu. Yasal düzenlemeleri işim gereği bir hukukçu olarak çok detaylı olarak isimlendirmesemde birçok konuda edep sahibiyim. Saatin 02:00 olmasına rağmen kendisini kaldırdım. Yazdığım yazıdaki düzenlemelerin bir kısmı silindi.Art niyetli olmadığını düşündüğümden dolayı yaptığını bir iyileştirme olarak görüyorum. Yalnız daha öncede yazdığım birkaç yazının ve o özverili yazıların birçoğu gibi hepsi bir avukat tarafından okunmuş ve olumsuzluğu olmayan yazılar olmasına silindi. Şimdi hangi çerçeve içinde içeriği farklılaşan bu yazımı değiştirdin.haksızlık bana hakmıdır. Ben her konuya, boş muhabbete dahil olmayıp emek verilen bölümlerde altında konuşurken, bunca zamandan sonra açtığım başlığın kitlenmesine çözüm getirmeyip bana yer vermediğin ve boş girdilerin yanına yer verdiğin haksızlık için teşekkür ediyorum. iyi geceler iyi çalışmalar.
Ünal o zaman kilitlediğin konuların başlıklarını buraya alt alta sırala bakalım, aynı konular mı değil mi görelim.
Aynı konular değiller hocam, değiller! İyi bakıp, iyi okuyunuz.
Benim tepkim içinde küfür ya da hakaret geçen konuları silmeniz değil gayet usturuplu giden bir çok konuyu kilitlemeniz.
Emir kipi nasıl dikkatini çekti! Arkadaşım iyi kötü benim kimseye hakaret etmeyeceğimi sezmişsindir. O emir kipi sinirle çıkmadı. Senin bu tavrının, yazanlara sanki Gestapo Almanyasındaki yasaklar altında yaşıyormuşuz gibi hissettirdiği için bunu anlaman için kullanıldı.
saçma olmuş. oldu olacak 10 tane ana konu belirleyelim forumda,oradan devam edelim.başkada konu açılmasın.
En başta pershing105 seni bu cesur ve DOLU metninden dolayı kutluyorum.Bu kadar Dolu bir mesaj ancak dolu birinden çıkar.
Bu arada diğer doğuş grubuyla ilgili konuda 1.4 tsi 1.2 tdi 1.6tdi motorlardan bahseden ve en çok bu distribütörün kar edeceğini yazan arkadaşlar sizce bu grup bu arabalardan kazanacağı 2-3 bin tl araba başı karla mı yetiniyor?Gebze gümrüğünde yatan ÖTV'si ödenmemiş 100lerce 100bin euroluk porschelerden audilerden edeceği zarar vs. ne olacak?
Bazı durumlara biraz daha geniş açıyla bakmak gerekir.Bu grubun sadece enerji işinde aldığı,bitirdiği ve almak üzere olduğu ihalelere bir göz atın sonra ÖTV zammına niye "Saygı duyuyoruz" yalakalığını uydurduklarını anlayacaksınız.
Bunun yanında saygın bir üniversitenin iktisat mezunu olarak bu zammı lüks gruba yönelik bir cari açık kapatma tedbiri olarak gördüğümü söylemek isterim.Bana göre hükümetin diğer yanlışları yanında bu devede kulak kalıyor o yüzden çok tepki gösterEmiyorum.
Bu mesajı lütfen kimse yanlış veya ters algılamasın sadece bana göre doğru olan noktayı göstermek istedim.Doğuş grubu veya herhangi bir firmayla bir alakam yoktur,küçük bir kobi işletmecisiyim.
Teşekkürler
Araçlara değil herşeye geldi ÖTV herşeyi etileyen bir vergidir KDV gibi. Bunun tek nedeni vardır cari açık ve cari açığın nedeni ise vergi toplamaktan aciz vergi toplamasını bilmeyenlerin işi kolay yoldan yani vergisini verenlerin sırtından halletmesidir.
Bu ülkede gelir vergisini devlet adam gibi almadıkça ve hapis cezalarını vermedikçe,
Kurumlar vergisini adam gibi almadıkça,
Kaçak elektrikğin önüne geçmedikçe,
Vergileri fahiş derecede arttırıp kaçakçılığın önüne geçmedikçe vergiler mutlaka artacaktır ve buna artış değil efendim GÜNCELLEME diyeceklerdir......
Bu zamların nedeni vergi toplayamamanın acizliğidir, beceriksizliğidir. Sigarayada deli gibi zam geldi, çoğu kişi kaçağa yönelecek şimdi elde edilecek vergi miktarı düşecek bir süre sonra basit bir arz talep eğrisi bir süre yükslir daha sonra düşer sonra cari açık fazla derler çünkü millet kaçağa yönelmiştir. İçkiyede geldi, kaçak içki haberlerini ve ölen turist haberleri daha çok duyacağız çünkü milleti kaçağa özendiren bir devletimiz var... Elektronik üründe %200 lük bir vergi varken bende gidip 2700 liralık fotoğraf makinesini kaçak olarak 1600'e aldım kendimle gurur duyuyorumki soyulmadım....
Bunun adı vergi değil soygunculuktur. Vergi makul düzeydedir ve vatani görev gibi bir namuslu, onurlu, şerefli bir davranış olarak vergini verirsin kendinle gurur duyarsın görevimi yapıyorum diye. Ama devlet senden bunu fahiş miktarda alıyorsa bu devlet eliyle HIRSIZLIKtır.
Gelire göre vergi olmalı, fakirde aynı vergiyi, zenginde aynı vergiyi veriyorsa çoğu tüketim ürününde vergilerin eşit, sabit ve az düzeyde olmalı ve asgari ücrete göre hesaplanmalı daha çok vergi istiyorsan gelir vergisini adam gibi toplamalısın. Fansa zenginlerin vergisini arttırıyorum dediğinde kimsenin gıkı çıkmadı. Ama yargı milletvekillerinin maaşları fazla canım bukadar olmaz dediğinde millet vekilleri salya sümük ağladı.
Olay bundan ibaret. Ülkemizdeki ekonomi tuzu kuru ekonomisi, yanı bana dokunmayan yılan bin yaşasın umrumda değil ekonomisi. Eee vergileri arttıranlarında 8-9 milyar maaş alan millet vekilleri olduğunu düşünürsek bu durumada hiç şamamak gerekir. O kimki 600 lira alan 1000 lira alan bir vatandaşı düşünsün. Fakir onlar .....
Konuları kilitlemek yerine terbiyesizlik edenleri konulardan uzaklaştırmak daha şık olurdu.
quote:
Ünal o zaman kilitlediğin konuların başlıklarını buraya alt alta sırala bakalım, aynı konular mı değil mi görelim.
Aynı konular değiller hocam, değiller! İyi bakıp, iyi okuyunuz.
Benim tepkim içinde küfür ya da hakaret geçen konuları silmeniz değil gayet usturuplu giden bir çok konuyu kilitlemeniz.
Emir kipi nasıl dikkatini çekti! Arkadaşım iyi kötü benim kimseye hakaret etmeyeceğimi sezmişsindir. O emir kipi sinirle çıkmadı. Senin bu tavrının, yazanlara sanki Gestapo Almanyasındaki yasaklar altında yaşıyormuşuz gibi hissettirdiği için bunu anlaman için kullanıldı.
Hepsine baktım hocam.
Bir başlıkta 1600 altı araçlarda ÖTV ne olacak diyor diğerinde ÖTV onlara eklenecek diyor.
Sizin konunuzda 1600 altı araçların fiyatını söylüyor. Diğerinde yine ÖTV ne olacak fiyata nasıl etki edecek diyor.
5 yıldır bu forumdayım az çok tanıyorum seni de hocam. Gayet düzgün güzel mesajların olduğunu da biliyorum. Gestapo Almanya'sındaki gibi bir tutumum yok. Espiri yapmayı yasaklamadık şakalaşmayı yasaklamadık. Forumu eğlenceli yapan şeyler bunlar.
En basitinden geçen gün telefonuma yeni versiyon yüklemek istedim ve Google'dan arama yaptım. Sayfalarca şey çıktı. Birisi diyor ki a programıylasorunsuz yaparsın. Diğeri diyor ki a programıyla yaptım telefonum açılmaz oldu B programıyla yaptım sorun çıkartmadı. Başka birisi de diyor ki ben C ve D programlarını aynı anda kullanıyorum sorun yok. Bu bilgi karmaşıklığından dolayı versiyon yüklemekten vazgeçtim varolanı kullanmaya devam ediyorum. Biraz önce söylemek istediğim buydu işte. Donanımhaber.com sitesi Türkiye'nin en büyüklerinden birisi. Bir çok kişi burada bilgi almak için geliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: jumano
Konuları kilitlemek yerine terbiyesizlik edenleri konulardan uzaklaştırmak daha şık olurdu.
Onu da denedik hocam. 9 sayfa olan konuda onu da denedik. Bir yönetici sadece o konuda bekledi. Terbiyesizlik edenleri, hakaret küfür edenleri sildi ama baş edilebilecek gibi değil. Görseniz aynısını yapardınız emin olun ki.
Kişiyi banlayın derseniz onun da çaresi yok. Birisi banlandığında hemen fake hesap alıyor onunla yazmaya başlıyor. Onu banlıyorsunuz başka kullanıcı adı alıyor yine geliyor. Onu banladığınız zaman bu sefer küfür içerikli konu açmaya başlıyor. 2 yıl öncesine kadar bu yazdıklarım daha çok oluyordu duruldu ama halen devam ediyor. Uyarı yapıldığı halde kimse ciddiye almadı yine aynı üslupla devam edildi.
Bazıseylerın hesabı olmaz artık mıletce bu ısın sonunu gorecegız ıyı geceler
quote:
Orijinalden alıntı: The Division Bell
Kitlenen konudaki cevabimi buraya tekrar yaziyorum;
1.6lt ve altı arac alacak kisiler ellerini cabuk tutsun derim.
Yeni yıla girdikten sonra ortalık cok ama cok daha fazla karisicak....
Bunlar daha iyi günlerimiz, günlerimiz derken sadece bizden değil, tüm dünyadan bahsediyorum.
Sadece ülkesel bazda dusunmeyın, a dan z ye dünya komple degisiyor, bir değişim sürecinin icine girdik.
Tabi bu olumlu değil tam tersi sancılı ve olumsuz bir süreç.
Hatta biraz daha ileri gidip 2012 icin ortadoğu kaynakli bir savaş sürecide baslayabilir diyebilirim...
araclar zaten mevcut fiyatlara gitmiyordu, şimdi gidicekmi! sanmıyorum, insanlar zenginleşmediki, evet fiyatlar şişicek ama bunla beraber şimdi hiç gitmiyecek, bu durum encok galericilikle uğraşanları vurucak gibi görünüyor
FAKİRLEŞTİRİLİYORUZ. Alım gücümüz düştü. Çift maaş ayda evlerine 5000 lira giren ailelerin bile artık sadece gündelik ihtiyaçlarını karşılamaya güçleri yetiyor. Bir kaç yıl önce bu kadar paranın en az 2000'i kredi taksitine ayrılabiliyordu şimdi ne alabiliyorsunuz? Toz pembe bulutlar içinde devalüasyonun daniskası oldu en az yarımızın ruhu duymadı. Öte yandan vatandaş sıkıntı çekerken bizim menfaatimize çalışanlara(!) yıllık 23bin liralık telefon faturası ödeneği yetmedi bir de benzin ödeneği çıkarttılar. Herhangi bir partiye atıfta bulunmuyorum. Halkın bu denli yıpratıldığı bir ülkenin parlementosunda suçlu A patisiyse hani nerede kardeşim B'ler, C'ler? Neden yaygara koparmıyorlar, hangi gün tek yürek protestolarını, savunuculuklarını gördük. Muhalefet dediklerin de bizim arkamızda durmazsa en ufak protestoda bile içeri alınan halk ne yapsın.
Sonuç; sosyal devlet anlayışı bizde oldu sosyal halk. Gıkını çıkaran da yok bana da afiyet olsun demek düşer..
pershing105 k. adlı arkadaşın yazısını kendi açtığı konuda okumuştum ama cevap yazmaya fırsat bulamadan konu kilitlenmiş. Yazıyı okurken kendi düşünceleri okumuş oldum, kendisine teşekkür ederim.
Yılbaşından sonra bir tane daha ötv arttırımı yakışır... Zaten telfonla konuşmak zaralı, konuşmayıverin, içki-sigara da ha keza öyle. Otomobil de küresel ısınmaya zaralı... HİÇ KİMSE KONUŞMAYANA, İÇMEYENE, KULLANMAYANA kadar bu yolda devam...
Şu bir gerçek ki ülkemizde tüketim çılgınlığı var.
Mükemmel bir ARAÇ ve TELEFON pazarı.
Bunları biz üretmiyoruz dışarıdan alıyoruz ve halk olarak sağlamcıyız girişimci değiliz elimize 500 bin TL geçse 2-3 ev alıp kiraya veririz sonrada kalkıp 6 ay 1 sene gibi kısa sürede araba değiştirir, Çıkan her yeni telefonu alırız.
Senede 1 araba, 6 ayda bir telefon alırsan ve ülkende üretim yoksa ağlanmaya hakkın yok.
Mevcut otomobil fiyatları daha fazla artmalı ama akaryakıt fiyatları düşmeli.Aynı şekilde Telefon fiyatları artmalı ama konuşma ücretleri düşmeli.
İnsanlar aldıkları araçları en az 5-6 sene kullanmalı, tüketim manyağı olmamalı...
Yahu bir araba alırsın ailenden biri olur uzun yıllar hizmet eder.
Forumda takip ettiğim yalnızca bir arkadaş Opelden 6. ayda 2. SIFIR aracını almak üzere.
Neden böyle davranıyor?
Çünkü 2. eli var 3 aşağısına veriyor ona çok zararı olmadığını düşünüyor.
Ama ülkeye genel manada oldukça zararı var.
Bunu bir şekilde frenlemek gerekiyor.
Senin ülkenin ihracat rakamları senin ithal kaynaklı tüketimini karşılamıyor bunu anlamak zor değil.
Mevcut hükümetten hiç hoşlanmam hatta nefret ediyorum ama durum bu.