Şimdi Ara

ÖTV Zammı İle İlgili Tüm Bilgiler, Görüşler ve Paylaşımlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
1
Favori
8.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha once yazmiim diye zor tuttum kendimi iyiki de tutmusum ilk sayfa kitlenmis konu dolu:)))

Bence bir tane OTV zammi(+18) diye konu acilsin isteyen icini doksun orada.

Bu arada diger konularda gordum bir kac arkadas ben 1.6 alcam sorun yok bana ne vs. demis. Saniyorlar mi ki 1.6 araclar bu zamdan etkilenmeyecek. Otomobil firmalari 1.6 ve 2.0 arac arasindaki ucurum acildikca 2.0 fiyatini asagi cekemedikce 1.6 fiyatlarini yukari itecekler. Zaten araba fiyatlari son zamanlarda o kadar cok artttiki sonunda fiyatdan etkilenmeyecek duruma gelecek.

Mesela bir elma 10 bin lira olsa onu alacak 10 kisi var diyelim. 20 de olsa 40 da olsa 100 binde olsa ayni 10 kisi alacaktir. Araba da bunun gibi oldu 2.0 araclar 100 milyardan basliyor. Arabaya 100 milyar verecek adam 200 de yapsan gelip alir alacagi varsa. Bu yuzden yakinda iyice artabilir otomobil fiyatlari. 1.6 yi da 60bin e 100 kisiye satagaima 100 bine 90 kisiye satarim derler artirirlar.

Belki biraz abarttim ama durum buna yaklasiyor. Baska ulkede 30 milyarlik arabanin ulkemizde 100 milyar etmesi kadar sacma bir sey olamaz.

• winter is coming

2012-2013 yıllarında sıkı bir ekonomik kriz geliyor. Yapabiliyorsanız önleminizi alın.
  • Oluşan tablo:

ÖTV Zammı İle İlgili Tüm Bilgiler, Görüşler ve Paylaşımlar

Edit: Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18980523.asp?yazarid=82&hid=18982386

ÖTV Zammı İle İlgili Tüm Bilgiler, Görüşler ve Paylaşımlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otosarrafı -- 14 Ekim 2011; 8:17:25 >

• Ünal hocam doğru bir karar almış. Tam yerinde olmuş. ÖTV ile ilgili konuların tek başlık altında toplanması bizimde denetimimizi kolaylaştıracaktır.

Ünal hocamın dediği konulara lütfen dikkat ediniz. Israr eden arkadaşlara artık işlem yapmaya başlamayı planlıyoruz,çünkü anlatamıyoruz. Sadece huzur istiyoruz, siyaset istemiyoruz.

Yeterince anlattığımı düşünüyorum. Bundan sonrası siyasetle ilgili mesajlar silinecek ve işlem yapılacaktır. Anlaşılan o ki sadece silmek yeterli olmuyor.

Rica ediyor,lütfen diyorum,siyaset olmasın,küfür olmasın,siyasi atışma olmasın,küfürlü afişler olmasın,bel altı karikatürler olmasın,siyasi karikatürler olmasın,parti liderlerlerinin fotoğrafları olmasın,iktidar muhalafet farketmez her iki tarafada iğneleyici mesajlar olmasın... Bakınız ayrı ayrı yazdım,lütfen dedim,sizlerden rica ettim.

Ne olur,dikkat edelim attığımız mesajlara...

• Çok yakında piyasada! İşte fiyatı
    Elektrikli otomobiller çok yakında piyasada olacak. Peki günlük yakıt parası ve otomobillerin fiyatı ne kadar olacak? Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, elektrikli otomobillerden 700 tane ürettiklerini, önümüzdeki günlerde piyasaya sürmeye hazırlandıklarını söyledi. Renault MAIS Genel Müdürü İbrahim Aybar ise elektrikli otomobillerle günlük 5 lira yakıt parası ödenerek, ulaşımın sağlanabileceğini ifade etti.

http://ekonomi.milliyet.com.tr/cok-yakinda-piyasada-iste-fiyati/ekonomi/ekonomidetay/13.10.2011/1450415/default.htm

Anlaşma, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Renault MAIS Genel Müdürü İbrahim Aybar ile Oyak Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu tarafından imzalandı. Bu yıl, üç elektrik motorlu model Fluence Z.E., Kangoo Z.E. ve Twizy lansmanı, ardından, 2012 yılında ZOE lansmanı ile Renault’nun tarihinde bir dönüm noktası oluşturacak. Renault ve Nissan elektrik motorlu araçların geliştirilmesini ve ticarileştirilmesini teşvik için dünyanın farklı bölgelerinde hükümet ve yerel paydaşlarla 100'den fazla işbirliği anlaşması imzaladı.

• Biri çıkar "Bunlar zam değil düncelleme" der.
    Biri çıkar "Yapılan (zam)lar 74 milyonu doğrudan ilgilendiren zamlar değil." der.(Ticari araçların ÖTVsine zam yapılmadı mı? Yapıldı. Cep telefonunun ÖTVsine zam yapılmadı mı?)

Ahahahah
    Sinirden gülüyorum.
  • bu kadar zammın gelmesi kötü olmuş.
    Fakat son birkaç yıldır ülkemizde kazanılan para araç ve elektronik satışları yüzünden dışarı akıyordu.
    buna önlem alınacağı aylar öncesinden söylenmişti.

asgari ücret alıp 2 bin liralık telefon alan ya da ayda 2bin tl maaşı olup 50 bin liralık araç alanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. iki sene boyunca yemeyip içmeyip aralıksız bir araç için çalışan insanı frenlemenin en kolay yolu olarak bu zamları görmüşler. Başka yollar bulunabilirdi..

bu zamlardan sonra araç satışları düşecek devletin ötv geliri eskiye göre daha da azalacaktır belki. Ama sonuç olarak yurtdışına giden para azalmış olacak.
    yunanistan, italya gibi olmamamız için alınmış bir önlem olabilir bu zamlar..
  • quote:

TESK: ZAMLAR KAÇAĞI ARTIRIR

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "içki ve sigaraya yapılan ÖTV zammının kaçağı arttıracağı" uyarısında bulundu. Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, ÖTV'ye yapılan yeni düzenlemeye ilişkin, “Otomobil ve cep telefonunda tamam, ama içki ve sigaradaki ÖTV artışı cari açığa etki etmez, kaçağı artırır” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Hurriyet

Ben işin içki ve sigara yönü ile ilgili yorum yapayım ; inşallah daha beter daha pahalı olur çocuklar içinde iyi hem cebinize hem sağlığınıza zararı var böyle olursa kaçak çoğalır diyorsunuz güzelde onların içinde tütün yokki tezek var birde sigarayı prestij simgesi sananlar var halen, kullananlar da kullanmayı versin yoksa kaçak sigara ile tezek içmeye devam etsin.

• bu zamlar insanimizin yasam kalitesinden,konforundan biraz daha calmaktir.
    Avrupali,Amerika'linin rahatca binebildigi araclara Turkler binemiyor olacak
    yada cok sınırlı bir kitle binebiliyor olacak

bu ulkenin insanin ne zaman yuzu gulecek
    calisan,emegi ile bir seyler yapmaya calisan insanlar ne zaman rahat edecekler
  • Bizim yerli üretime ihtiyacımız var, ne diye elin almanına,fransızına,ingilizine para kazandırıyoruz yahu!

Kendi arabamız olsun,para yurt dışına çıkmasın...

Baksanıza sıraya giriyorlar araba almak için, aylarca sıra bekleyenler var bu ülkede... Kim kazanıyor? Alman,fransız,ingiliz...

Hep tüketiyor yabancılara para kazandırıyoruz. Artık üretmemiz lazım. Bu böyle gitmez!
  • Bari elektrikli araçlardan ÖTV almasalar veya daha az alsalar.
  • Şimdi bana kızacaklar ama içkiyle sigaraya yapılan zamma seviniyorum a.çıkçası.Madem hem ceplerine hem sağlıklarına zarar veriyor o zaman içmesinler.Öte yandan araçlara uygulanan ötv zamları da genelde üst gelir grubunu etkileyen zamlar.ZENGİNİN MALI DAHA KIYMETLİ Kİ ŞU ARALAR SESLERİ ÇOK FAZLA ÇIKIYOR.
    Bir jipe 100000 lira veren 110000 vermesini de bilir merak etmeyin.AUDI nin Suv bir modeli bu zamlarla 280000 lira olmuş.Daha önce 200000 liraymış diye haber yapıyorlar ama audı ye 200000 lira veren adamın gelirini söylemiyorlar.
    Bu forumu da anlamak mümkün değil.HEM KAPİTALİZMDEN NEFRET EDERLER HEM DE ZENGİNE YAPILAN VERGİ ARTIŞINI PROTESTO EDERLER.

Diyelim ki cem yılmazın alacağı porsche veya ferrariye 200000 lira zam gelmiş çok mu yani.Adam zaten bir reklam filminden 2 milyon dolar alıyor.
  • tüm bu güncellemeler (!)

ikinci el piyasasına nasıl yansıyacak? yorumlarınız nedir...
  • Dolaylı vergilerin, direkt vergileri tahsil edememelerinden dolayı konulduğu konusunda hemfikiriz. Fakat bence bu verginin tahsil edilememesinin tamamen vergilerin aşırı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Maaşlı olarak çalışan birinin eline geçen nakit brüt maaşının sadece %60'ı. Şirketlerde ve şirket sahiplerinde bu durum daha kötü, ettikleri karın sadece %50'sini kasalarına koyabiliyorlar. Kurumlar vergisi, gelir vergisi, stopaj, KDV derken insanlar neden çabaladıklarını sorgulamaya başlıyorlar. Direkt vergilerin düşürülmesi; hem maaşlı çalışanlardan, hem de şirketlerin vergileri, daha iyi bir çözüm olabilir. Bu ağır vergilerden dolayı çok rahat suçlayamıyorum büyük şirketlerin vergiyi vermemelerini ya da olabildiğince ertelemelerini.
  • Tek yorum yapmadım bu konuyla ilgili,yapamadım çünkü duyduğumda ağzım açık kaldı,inanmadım yok artık dedim.nitekimde doğruymuş zaten.

Tanıyanlar bilirler aracımızı 2.0 dizel+otomatik bir otomobil veya suv bir araçla değiştirmek isteğimiz vardı.Bu güncelleme(!)den en çok bana koydu.Çünkü gerçekten çok hevesliyken hevesimin kursakta kalmasıyla aynı şey oldu bu.

Bazı arkadaşlar birşeyi idrak edememiş yazık ki.Bu zam zenginleri etkiliyormuş da bilmemneymiş de bize bişey olmaz kafsasında olanlar var.Size bişey olur arkadaşım,olur da bu konuya giren girmiş ben farklı tarafından tutayım.Biraz esnek bir bütçemiz vardı çok şükür.Yani 100000 lira verecek olan biz 110000 de veririz 130000 de veririz ama bu durum değişmeden bu hükümet bana 2000cc üstü araç "nah" satar.Yedirmem ben paramızı onlara!Varsın dursun opel corsaya bineyim,sonuç olarak ben yine benim,yine A dan B ye gidebilirim,doyumsuzluk yapmama da gerek yok zaten corsa benim neyime yetmediki bu zamana kadar?O paraya ev alır yatırım yaparız,hiç değilse paramız değerlenir.

Sadece 16 yıldır yurtdışında çalışan babama üzülüyorum,2 sene içinde dönecek,döndüğünde ise şöyle güzel bir araç alıp yılların acısını çıkartmak istiyordu,ona yazık oldu,bir tek ona!Babamın yıllarca benden ailemizden uzak yurtdışında çalışmasının karşılığı ne opel corsa olabilir ne insignia olabilir ne audi q5 olabilir ne bmw x5 ne de s600 olabilir aslında ama onun gönlünden geçeni yıllardır sabırla hevesle beklediği günleri elinden alanları,allah bildiği gibi yapsın sadece diyebiliyorum forum kuralları(!) gereği.keşke yakalarına yapışıp bunun hesabını sorabilsem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sound of Freedom

tüm bu güncellemeler (!)

ikinci el piyasasına nasıl yansıyacak? yorumlarınız nedir...

Nasıl yansıyacağı belli,
    şişik olan fiyatlar daha da şişecek....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Şimdi bana kızacaklar ama içkiyle sigaraya yapılan zamma seviniyorum a.çıkçası.Madem hem ceplerine hem sağlıklarına zarar veriyor o zaman içmesinler.Öte yandan araçlara uygulanan ötv zamları da genelde üst gelir grubunu etkileyen zamlar.ZENGİNİN MALI DAHA KIYMETLİ Kİ ŞU ARALAR SESLERİ ÇOK FAZLA ÇIKIYOR.
    Bir jipe 100000 lira veren 110000 vermesini de bilir merak etmeyin.AUDI nin Suv bir modeli bu zamlarla 280000 lira olmuş.Daha önce 200000 liraymış diye haber yapıyorlar ama audı ye 200000 lira veren adamın gelirini söylemiyorlar.
    Bu forumu da anlamak mümkün değil.HEM KAPİTALİZMDEN NEFRET EDERLER HEM DE ZENGİNE YAPILAN VERGİ ARTIŞINI PROTESTO EDERLER.

Diyelim ki cem yılmazın alacağı porsche veya ferrariye 200000 lira zam gelmiş çok mu yani.Adam zaten bir reklam filminden 2 milyon dolar alıyor.

cok yuzeysel dusunmus hatta hic dusunmemissiniz. bu zam bize de yapilacak zamin habercisidir, soyle dusunun: 2.2 lerle 2.0 lar arasinda ucurum oldu, 1.8 ile 1.6 arasinda ucurum oldu simdi. e nolacak millet dogal olarak alttakine yonelecek. saticilar da ust motoru da satmak icin napacak aradaki farki kapatmak icin usttekinin fiyatini azaltamaz, alttakinin fiyatini yukseltecek. ayrica alt motorlara talep cogaldikca da zaten ordan da bir fiyat yukselmesi olacak. noldu simdi yapilan zam sadece cem yilmaza mi yoksa ayni zamanda size de mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: abdusss

@Ünal bey siyaset yapmayalım demiş
    ama bizzat kendi pershing105 arkadaşın siyasi yazısını mesajına eklemiş.
    arkadaş zamları sadece siyasi açıdan irdelemiş

Burada çok ciddi bir tezat var.

aşağıda konu hakkında benim yazım var,
    aşağıda ki yazı siyasi değildir,
    ama sorumlu kişi bizzat kendi siyaset yapmış,

tartışma aşağıda ki şekilde olur,
    yukarıda mod'un sunduğu yazı tartışma değil siyasettir!

Ekonomistler bu tarz zamların olacağını biliyordu,
    çünkü bu ekonomi 2x2=4 tür,
    Dünyada ki petrol, altın fiyatlarının artması,
    Çin'in parasının değerini arttırmaması, ABD'nin para basması
    sadece bizim siyaset ile alakalı konularmı

teşke bunları konuşşak ama mod bizzat kendi siyaset yapmış
    çok yanlış buldum

quote:

O kadar konululmuş,
    ama kahve tartışması seviyesinde,
    bilgi içeren mesaj sayısı 3-4
    gerisi kahvehane tartışması

Bu zam süpriz mi oldu,
    elbette hayır,
    devamı gelecektir

neden,

bu siyaset değil ekonomi

neden

Türkiye rekor büyüdü, ama büyümede anamotor ihracat değil iç tüketim, ihracat çok arttı, ama ithalt ihracattan çok arttı

şimdi seneye büyüme azalacak, arka arkaya hızlı büyümenin ciddi riskleri var
    zaten ısınma ver diye uyarıldık

seneye büyüme oranı azalacak
    bu ne demek
    daha az satış demek, devlete daha az vergi demek
    işte hem iç tüketimi azaltmak hemde satış azalması ile kaynaklanan vergi gelirini düzeltme amaçlı bu zamlar yapılır

teşke teknik tartışmalar olsa,
    şu politikalar yanlış,
    şu yol izlenmeli vb...

ama anadolunun bir köy kahvesinden ileri gidemiyoruz..
    1980 lerden kalma siyasi söylevler havada uçusuyor

O yazıyı direkt olarak eklemedim. Sahibinin de haber var makaslanan yerler oldu ancak siyasi bir mesaj değil. Olsaydı zaten konuya eklemezdim. Bakınız ODD, Toyota, Doğu Otomotiv'in açıklamalarında siyasi partinin de açıklaması vardı. Ancak konunun içeriğine ters olacak diye eklemedim.

• Diğer konularda bir sürü güzel mesaj arada kaynamış oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Şimdi bana kızacaklar ama içkiyle sigaraya yapılan zamma seviniyorum a.çıkçası.Madem hem ceplerine hem sağlıklarına zarar veriyor o zaman içmesinler.Öte yandan araçlara uygulanan ötv zamları da genelde üst gelir grubunu etkileyen zamlar.ZENGİNİN MALI DAHA KIYMETLİ Kİ ŞU ARALAR SESLERİ ÇOK FAZLA ÇIKIYOR.

Kusura bakmayın da, bu zamlar sadece zenginleri etkileyecek demek biraz düz mantık olmuş.
    Elbetteki bizi de etkileyecek.

Nasıl dizel araçlardaki fiyat farkı, artan dizel oto satışları yüzünden arttıysa, aynı şekilde artan 1.6 litre altı satışlar da bunların fiyatlarını artıracaktır.
    Arz talep dengesi bu.
    Yani zengin adam ferrarisine 200 bin daha para verip yine alacak ama biz B hatta A segmenti araçlara inanılmaz paralar ödeyeceğiz.

Olayları değerlendirirken daha geniş bakmak lazım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.