Şimdi Ara

ÖTV Zammı İle İlgili Tüm Bilgiler, Görüşler ve Paylaşımlar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
1
Favori
8.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: set

Sayın cooler; İnanın sizin bu önerinizi ben zamanında denedim. Hatta benim imzamda konuları alt başlıklar altında gruplamayı sağlayan ikon var. Yeni konu açmadan önce arama motorunu kullanınız, olmassa imzama tıklayınız,aradığınızı bulamaz iseniz yeni konu açın dedim. Ama bunu sağlamak çok zor, insanlar bunu istemiyorlar. Çok uğraştım,yapamadım. İnanın denendi ve sonuç alınamadı. Bakın biz ötv ile ilgili buradan devam edilsin,yeni konu açılmasın dedik,pm ler geliyor,buna itiraz ediliyor. Hatta bakıyorum yeni konular açılmış...

benim söylediğimde biraz ironikti ve yapmaya çalıştığınız şeyin imkansızlığından ve olamayacağından bahsetmek istemiştim :)

örnek bu başlık. amacından çoktan saptı ve foruma uye olmayıp dısardan okumak isteyen biri bu konuya girdiğinde sadece tartısmları okuyacak.

ama kapatmasaydınız diger konuları, istediği konuya girip istediği cevabı bulabilecekti.

kişisel olarak mesela benım tercihim 100 sayfalık bir ana baslığı okumaktansa, 2-3 sayfalık kücük baslıklara göz gezdirip aradığımı bulmak cok daha mantıklı geliyor.

ayrıca o konu başlıklarıda aradığım bilgi hakkında seçeneklerimi kısıtlamakta yardımcı oluyor.

özellikle otomobil genel gibi foruma göre yaş ortalamasının daha yüksek oldugu bir forumda, yöneticinin yada yetkilinin gelip ben kitledim konunu burdan devam et demesinin çok hoş karşılanmasını bekleyemezsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferaltug

Bir taşla kuş sürüsü indirmek bu olsa gerek.Özetlemek gerekirse olayın şu şekilde bir gelişimi vardır.
    -Devlet sapanını gerer ve gemekte olan sürüye doğru bir taş sallar.
    -Birinci kuşumuz ne olursa olsun 2000 motor üstü araç almayı kafasına koymuş veya
    almak istediği aracın motor seçenekleri nedeniyle buna mecbur olan vatansever zengin vatandaşlarımız sayesinde vurulmuş olur.
    -Yine vatansever olupta bir önceki vatandaşımız kadar zengin olmayan vatandaşlarımız,motor seçimlerinde güncellemeye gider.
    2000 motor dizel araç yerine 1400-1600 motor turbo benzinli araçlar daha çok satılmaya başlar.
    Artan talep 1.6 motor hacimli araç fiyatlarında artışa sebep olur. Fiyatı artan araçlardan alınan vergi de artmış olur.
    Bir adet kuş da kafasına aldığı darbeyle burada düşer.
    -Alınan araçlar genellikle 2000 motor bir dizele göre daha çok yakar. Bir de lpg takılamayan cinsten turbo benzinli bir araçsa daha ne olsun.
    Akaryakıttan gelen vergi gelirleri artar. Taşımız bir kuşu da kanadından vurmuş olur.
    -Bazı firmalar daha çok araç satmaya başlar,çünkü bir tane 2.0 araba alacağıma 2 tane 1.6 altında araç alırım.
    "Teki dizel olur,teki turbolu murbolu uçan kaçan bişe olur kafama göre takılırım." diyen insan sayısı artar.
    Araç satışları artar. Bu sırada yeni bir kuş vurulduğu gibi az önce vurulan kuşlardan da bir daha vurulmuş olur.
    Firmalar devlete saygı duymaya başlar.
    -Daha sonra bu bir düzen haline gelir,düşen kuşları gören diğer kuşlar da vurulup düşmenin normal bişey olduğunu düşünmeye başlar.
    Tüm sürü artık taş bile isabet etmeden çakılmaya hazır hale gelir.

Edit:imla

Kuşçumusunuz hocam
    Ama şöyle bişey de olabilir.bütün kuşlar bu duruma isyan edip pislemeye başlarsa sapancının işi zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Orijinalden alıntı: Ünal

DOĞUŞ OTOMOTİV: SAYGI DUYUYORUZ

Doğuş Otomotiv A.Ş'den yapılan açıklamada ise “ÖTV artış kararına saygı duyuyoruz. Distribütörlüğünü yaptığımız 14 marka ve ürün gamımızda 100'ün üzerinde modele sahibiz. Bu çerçevede farklı senaryolar üzerinde çalışmalarımıza hızla başladık.

Farklı senaryolar üzerinde çalışmalarımıza başladık ne demek ya? Ulan adamlar D sınıfı araçları 1.4 motorlarla satıyor, 1.6 dizel otomatik olarak satıyor, toplam satışlarının en az %99u zaten 1.6'nın altında.. Hangi dana doğuş otomotivin görüşünü sorduysa artık onu da alkışlamak lazım.
  • daha çok parası olandan daha çok vergi almak için midir bilemedim etik midir hiç bilemedim

Araç sahipleri de bu zammı aynen uygulayacaklardır sanırım aynı şenlik 2. elde de olacak gibi

Bu gidişle memleket turbolu araç cenneti olacak.Yan sanayiden ithalattan vesaireden bu işe girişmek lazım
  • @Ünal, (ve diğer bölüm yöneticileri)

Farklı başlıkları tek konuda topladım demişsiniz. İyi,hoş,güzel olmuş ama dün @Turneva nikli arkadaşın açtığı konu zaten patlama yaptı ve herkes iyi kötü birşeyler yazdı. Bunca üyenin fikrini bir seferde silipte hepsini burada topladım işte konu burada demek bana çok ta doğru gelmiyor. Son günlerde otomobil bölümünde mesaj silinmesi yöneticiler arasında fazlasıyla popüler olmaya başladı. Bu hareketinizi silinen mesajlar forum kurallarına aykırıydı diye savunacaksınız ama insanların kurallar dahilinde yorum yaptığı onca sayfalık konuyu da ben buraya topladım diyerek silmenin hiçbir savunması yok benim gözümde. Siyaset konuşulmasın derken kantarın topuzunu kaçırdığınızın farkında mısınız veya kuraldışı mesajları temizlemek yerine hepsini topladım diyerek tembellik yaptığınızın...

ekleme: "siyaset konuşulmasın" ifadenizin özellikle şu konu için hiçbir mantığı yok. Bahsi geçen vergi neden ve kim tarafından konulmuş? Size göre buna değinmek yasak. Yaptığınız iş şuna benziyor: adamın evine hırsız girip soygun yapıyor ama ne çalındığını konuşmak yasak gibi birşey. Siyaset bu konuda yasaksa yazılacak 2 tane şey var: arabalara %xxxx zam geldi fiyatlar da şu şekilde ve konu kilit. Sürekli siyaset yasagını vurgulayan siz yöneticilerin mesajlarını okudukça yanlış anlamayın ama forum sahibinin emir kullarını görüyorum. Buradaki yorumlardan dolayı işin tazminat davasına veya ceza davasına dönmesinden korkulduğunun farkındayız ancak hayatın neredeyse her alanında konusu olan bir forumda siyasete öcü muamelesi yapılması ülkenin ne kadar özgürlükçü ve demokratik olduğununda bir yansıması aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARKU -- 14 Ekim 2011; 14:17:08 >

• Orijinalden alıntı: set

Orijinalden alıntı: abdusss

Orijinalden alıntı: set

Biz görevimizi yapıyoruz,kufure,siyasete müdahale ediyoruz.

Benim silinen mesajımda ki siyasi kısmı lütfen gösterin,
    o mesajda siyaset varsa ben serefsiz biriyim diyeceğim,
    ama yoksa!

Birde yöneticinin alıntı yaptığı mesaj
    o mesaj siyasi değil
    benim ki siyasi!

Bir mesaj bu halk bunları hakediyor, bu yönetimi bu anlayışı tepki yok
    bu sindirme politikası vb... ifadeler içeriyor

bu siyaset değil

ama, teknik açıklamaları içeren, ekonomide ısınma nedir, zamların neden yapıldığının teknik gerekçelerini içeren yazı siyasi ha?
    Ben neden o yazıyı yazdım, teknik gerekçeler bunlar ama bunlara lakin şunlar yapılmalı,
    bunlar tartışılmalı diye

ama teknik hiçbir gerçeği görmezden gelip işte bu düzen böyle vb....
    içeren yazı siyaset değil

delikanlı olmak lazım
    kıvırmamak lazım

Silinen mesajınız bu konudamı idi, bi kontrol edeyim,düzeltilmesi gereken yer varsa düzeltip tekrar yayına alayım...

Bazı mesajları silmiyorum,düzeltiyorum. Tabi bazen düzeltmek o yazıyı kurtaramıyor,mecbur siliyorum.

Bir konuda 3 defa silinen mesajı bulmak zor olmasa gerek,
    aşağıda ki mesaj silindi 3 defa
    siyaset neresinde,
    konu dışı diyip silebilirsiniz ayrı
    ama siyaset diyip silemezsiniz,
    o zaman dediğim gibi ilk konu başında ki yöneticinin alıntı yaptığı teknik hiçbir ifade içermeyen siyasi fikir içeren yazıyı silin.

O kadar konululmuş,
    ama kahve tartışması seviyesinde,
    bilgi içeren mesaj sayısı 3-4
    gerisi kahvehane tartışması

Bu zam süpriz mi oldu,
    elbette hayır,
    devamı gelecektir

neden,

bu siyaset değil ekonomi

neden

Türkiye rekor büyüdü, ama büyümede anamotor ihracat değil iç tüketim, ihracat çok arttı, ama ithalt ihracattan çok arttı

şimdi seneye büyüme azalacak, arka arkaya hızlı büyümenin ciddi riskleri var
    zaten ısınma ver diye uyarıldık

seneye büyüme oranı azalacak
    bu ne demek
    daha az satış demek, devlete daha az vergi demek
    işte hem iç tüketimi azaltmak hemde satış azalması ile kaynaklanan vergi gelirini düzeltme amaçlı bu zamlar yapılır

teşke teknik tartışmalar olsa,
    şu politikalar yanlış,
    şu yol izlenmeli vb...

ama anadolunun bir köy kahvesinden ileri gidemiyoruz..
    1980 lerden kalma siyasi söylevler havada uçusuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

@Ünal, (ve diğer bölüm yöneticileri)

Farklı başlıkları tek konuda topladım demişsiniz. İyi,hoş,güzel olmuş ama dün @Turneva nikli arkadaşın açtığı konu zaten patlama yaptı ve herkes iyi kötü birşeyler yazdı. Bunca üyenin fikrini bir seferde silipte hepsini burada topladım işte konu burada demek bana çok ta doğru gelmiyor. Son günlerde otomobil bölümünde mesaj silinmesi yöneticiler arasında fazlasıyla popüler olmaya başladı. Bu hareketinizi silinen mesajlar forum kurallarına aykırıydı diye savunacaksınız ama insanların kurallar dahilinde yorum yaptığı onca sayfalık konuyu da ben buraya topladım diyerek silmenin hiçbir savunması yok benim gözümde. Siyaset konuşulmasın derken kantarın topuzunu kaçırdığınızın farkında mısınız veya kuraldışı mesajları temizlemek yerine hepsini topladım diyerek tembellik yaptığınızın...

ekleme: "siyaset konuşulmasın" ifadenizin özellikle şu konu için hiçbir mantığı yok. Bahsi geçen vergi neden ve kim tarafından konulmuş? Size göre buna değinmek yasak. Yaptığınız iş şuna benziyor: adamın evine hırsız girip soygun yapıyor ama ne çalındığını konuşmak yasak gibi birşey. Siyaset bu konuda yasaksa yazılacak 2 tane şey var: arabalara %xxxx zam geldi fiyatlar da şu şekilde ve konu kilit. Sürekli siyaset yasagını vurgulayan siz yöneticilerin mesajlarını okudukça yanlış anlamayın ama forum sahibinin emir kullarını görüyorum. Buradaki yorumlardan dolayı işin tazminat davasına veya ceza davasına dönmesinden korkulduğunun farkındayız ancak hayatın neredeyse her alanında konusu olan bir forumda siyasete öcü muamelesi yapılması ülkenin ne kadar özgürlükçü ve demokratik olduğununda bir yansıması aslında.

Bizde istemiyoruz yasak getirmeyi herkes belirtsin fikrini eyvallah ama sizinde dediğiniz gibi daha önceden kullanıcılar birbirlerine dava açmışlar forum geneli tehlikeye girmişti.

Belki hatırlarsınız bir zamanlar mobil operatörler bölümünde Avea bölümü yoktu. Sebebini biliyor musunuz peki? Bir tane üyenin Avea hakkında ileri geri konuşması ve bunun Avea tarafından hukuki sürece taşınması. Daha sonradan anlaşıldı ve tekrar geldi bölüm.

Forum kuralları sahibi tarafından yapılmamıştır. Avukat tarafından hazırlanmıştır.

Siyasete öcü gibi bakılmıyor konuşulsun taraftarıyım ama forumda kimse konuşmayı bilmiyor. A partisini destekleyen birine B partisini destekleyen birinden hakaretler küfürler aşağılamalar geliyor. Bu doğru birşey mi? Daha önceden serbestti. Baktılar olmuyor tamamen yasakladılar. Çünkü başedilecek gibi değildi.

• Hyundai genesis 253bin lira olmuş. 200bin lira idi.

Marketlerde sigara, içki yok. Her yer talan edilmiş. Firmacilar "abi iki karton verebilirim" diyor bakkal amcaya.

İzban tren seferleri iptal oldu, saatlerdir izmirde havaalanı yönü tren çalışmıyor. Sistem çökmüş.

İzmirde tam savaş ortamı var su an, ulaşım sıkıntısı erzak(!) depolama cabaları ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

quote:

Orijinalden alıntı: zaferaltug

Bir taşla kuş sürüsü indirmek bu olsa gerek.Özetlemek gerekirse olayın şu şekilde bir gelişimi vardır.
    -Devlet sapanını gerer ve gemekte olan sürüye doğru bir taş sallar.
    -Birinci kuşumuz ne olursa olsun 2000 motor üstü araç almayı kafasına koymuş veya
    almak istediği aracın motor seçenekleri nedeniyle buna mecbur olan vatansever zengin vatandaşlarımız sayesinde vurulmuş olur.
    -Yine vatansever olupta bir önceki vatandaşımız kadar zengin olmayan vatandaşlarımız,motor seçimlerinde güncellemeye gider.
    2000 motor dizel araç yerine 1400-1600 motor turbo benzinli araçlar daha çok satılmaya başlar.
    Artan talep 1.6 motor hacimli araç fiyatlarında artışa sebep olur. Fiyatı artan araçlardan alınan vergi de artmış olur.
    Bir adet kuş da kafasına aldığı darbeyle burada düşer.
    -Alınan araçlar genellikle 2000 motor bir dizele göre daha çok yakar. Bir de lpg takılamayan cinsten turbo benzinli bir araçsa daha ne olsun.
    Akaryakıttan gelen vergi gelirleri artar. Taşımız bir kuşu da kanadından vurmuş olur.
    -Bazı firmalar daha çok araç satmaya başlar,çünkü bir tane 2.0 araba alacağıma 2 tane 1.6 altında araç alırım.
    "Teki dizel olur,teki turbolu murbolu uçan kaçan bişe olur kafama göre takılırım." diyen insan sayısı artar.
    Araç satışları artar. Bu sırada yeni bir kuş vurulduğu gibi az önce vurulan kuşlardan da bir daha vurulmuş olur.
    Firmalar devlete saygı duymaya başlar.
    -Daha sonra bu bir düzen haline gelir,düşen kuşları gören diğer kuşlar da vurulup düşmenin normal bişey olduğunu düşünmeye başlar.
    Tüm sürü artık taş bile isabet etmeden çakılmaya hazır hale gelir.

Edit:imla

Kuşçumusunuz hocam
    Ama şöyle bişey de olabilir.bütün kuşlar bu duruma isyan edip pislemeye başlarsa sapancının işi zor

Yok yaw kuşçu değilim de devlet sağlam kuşçu.
    Bizim kuşlar alışıktır pislemedenuçmaya, pislemez merak etmeyin.
    Aslında şu var havada uçabilen kuş kalmayınca ne yapacaklar acaba.Penguenlere mi elleşecekler.
    Vergi artışlarıyla bir yere kadar gider bu iş,sonrasını cidden merak ediyorum.

• Tek yazacağım şey inşALLAH yerli üretim araçlarımızı en kısa sürede görürüz piyasada yoksa başka türlü bırak araba almayı elimizdekini korumakta zorlanacağız.......
  • Forumda aynı konuda benim farkedebildiğim iki farklı başlık devam ediyor.
    Takip etmek de, bilgi paylaşmak da zorlaşıyor.
    Bir şekilde birleştirilmesini rica ederim yöneticilerden.

Diğer başlıkta dikkat çekmek istediğim ÖTV kazığının bir başka yönü vardı,
    buraya da kopyalayayım bari:

Zihniyeti anlamak için bir de cep telefonu tarafından bakalım isterseniz;

Benim izleyebildiğim kadarıyla cep telefonunda %20 olan ÖTV oranı %25'e,
    40 TL olan asgari ÖTV tutarı ise 100 TL'te çıkarılmış.

Yani önceki gün toplam 100 TL ödeyerek alınabilecek bir telefonu (44,75 TL telefonun kendisi + 40 TL asgari ÖTV + 15,25 KDV),
    bugün almaya kalkarsak ödeyeceğimiz tutar 170,80 TL ... (44,75 TL telefonun kendisi + 100 TL asgari ÖTV + 26,05 KDV)

Asgari ücret ile çalışan, 1,5 aylık maaşını telefona yatırmak yerine (!)
    ailesini geçindirmek için harcamak isteyen vatandaşın alabileceği hesaplı bir telefon bu fiyatlarda olacak sanırım.
    ÖTV zammının bu vatandaşa maliyeti % 71 oranında....

Önceki gün toplam 1000 TL ödeyerek alınabilecek bir telefonu (706,21 TL telefonun kendisi + 141,24 TL (%20) ÖTV + 152,55 KDV),
    bugün almaya kalkarsak ödeyeceğimiz tutar 1041,65 TL ... (706,21 TL telefonun kendisi + 176,55 TL (%25) ÖTV + 158,90 KDV)

Ne maaşla çalıştığının önemi olmayan,
    1000 TL parasını telefona ayırmayı kendince uygun gören bu vatandaşa (!)
    ÖTV zammının maliyeti % 4 oranında olacak ...

Bu çarpıklığın da adı,
    'cari açığa yönelik bir tedbir' olacak,
    'haksız rekabeti azaltmaya yönelik düzenleme' olacak,
    'güncelleme' olacak,
    'adalet' olacak,
    'kalkınma' olacak...

Hadi canım siz de...

• quote:

Orijinalden alıntı: yasaryasaryasar

Forumda aynı konuda benim farkedebildiğim iki farklı başlık devam ediyor.
    Takip etmek de, bilgi paylaşmak da zorlaşıyor.
    Bir şekilde birleştirilmesini rica ederim yöneticilerden.

Diğer başlıkta dikkat çekmek istediğim ÖTV kazığının bir başka yönü vardı,
    buraya da kopyalayayım bari:

Zihniyeti anlamak için bir de cep telefonu tarafından bakalım isterseniz;

Benim izleyebildiğim kadarıyla cep telefonunda %20 olan ÖTV oranı %25'e,
    40 TL olan asgari ÖTV tutarı ise 100 TL'te çıkarılmış.

Yani önceki gün toplam 100 TL ödeyerek alınabilecek bir telefonu (44,75 TL telefonun kendisi + 40 TL asgari ÖTV + 15,25 KDV),
    bugün almaya kalkarsak ödeyeceğimiz tutar 170,80 TL ... (44,75 TL telefonun kendisi + 100 TL asgari ÖTV + 26,05 KDV)

Asgari ücret ile çalışan, 1,5 aylık maaşını telefona yatırmak yerine (!)
    ailesini geçindirmek için harcamak isteyen vatandaşın alabileceği hesaplı bir telefon bu fiyatlarda olacak sanırım.
    ÖTV zammının bu vatandaşa maliyeti % 71 oranında....

Önceki gün toplam 1000 TL ödeyerek alınabilecek bir telefonu (706,21 TL telefonun kendisi + 141,24 TL (%20) ÖTV + 152,55 KDV),
    bugün almaya kalkarsak ödeyeceğimiz tutar 1041,65 TL ... (706,21 TL telefonun kendisi + 176,55 TL (%25) ÖTV + 158,90 KDV)

Ne maaşla çalıştığının önemi olmayan,
    1000 TL parasını telefona ayırmayı kendince uygun gören bu vatandaşa (!)
    ÖTV zammının maliyeti % 4 oranında olacak ...

Bu çarpıklığın da adı,
    'cari açığa yönelik bir tedbir' olacak,
    'haksız rekabeti azaltmaya yönelik düzenleme' olacak,
    'güncelleme' olacak,
    'adalet' olacak,
    'kalkınma' olacak...

Hadi canım siz de...

Tamam iste fakir zaten bu zamdan sonra telefon alamayacagi icin etkilenmiyor
    Ama zengin yuzde 4 fazla odemek zorunda.
    Bak iste bu zamlar sadece zengini etkiliyor.

• Yeni zamlara hazir olun simdiden. İsrafı kesecekler oyle yada boyle.
  • dar gelirli cep telefonu da kullanmasin madem,sabit hat kullansin
    hedef bu belki de:)
  • Bugün ;

"Ohh arabada ötv zammı bana vurmadı ne güzel ben zaten 1.6 ve altı araba alacam" diye düşünüp

"100 bin lirası olan 150 bini de verir" diyenler..

Yarın 1.6 ve altı motorlarda ötv zammı %25-30 geldi mi nasıl olsa 30 bin veren 40 da verir 45 binde verir diyecek misiniz acaba ?

Elektirik de doğalgaza gelen zamda da ben nasıl olsa kömürle ısınıp mum ışığıyla oturuyorum mu diyeceksiniz ?

Sigara içmem içki kullanmam isterse %100 zam yapılsın deyin bakalım.. kaçakcılık yolu ile içki sigara satışı arttığında başka bir ülkede yaşadığınız için ekonominin olumsuz etkilenmesinden siz etkilenmiyeceksiniz zaten değil mi ??

Siz zaten benzin zammınada ses çıkarmazsınız ki zaten hep 50 liralık alıyorsunuz nasıl olsa değil mi ?

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsnlky -- 14 Ekim 2011; 23:20:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeLPhinuSs

Bugün ;

"Ohh arabada ötv zammı bana vurmadı ne güzel ben zaten 1.6 ve altı araba alacam" diye düşünüp

Yarın 1.6 ve altı motorlarda ötv zammı %25-30 geldi mi nasıl olsa 30 bin veren 40 da verir 45 binde verir diyecek misiniz acaba ?

Elektirik de doğalgaza gelen zamda da ben nasıl olsa kömürle ısınıp mum ışığıyla oturuyorum mu diyeceksiniz ?

Sigara içmem içki kullanmam isterse %100 zam yapılsın deyin bakalım.. kaçakcılık yolu ile içki sigara satışı arttığında başka bir ülkede yaşadığınız için ekonominin olumsuz etkilenmesinden siz etkilenmiyeceksiniz zaten değil mi ??

Siz zaten benzin zammınada ses çıkarmazsınız ki zaten hep 50 liralık alıyorsunuz nasıl olsa değil mi ?

1.6 üstü zaten hep lükstü, lüks kalmaya devam edicek. Benzinin, dizelin litresi kaç lira haberiniz yok herhalde?
    1.6 ötv oranına zam gelmez, gelecekse de 1.300 cc limitini 1.400 cc yaparlar, 1.4 yakıt ekonomisi sağlayan motorlu araçları daha düşük ötv den, 1.4 üstünü ise bir sonraki kademeden vergilendirir devlet. Vatandaşa açık kapı bırakır yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratremix

quote:

Orijinalden alıntı: DeLPhinuSs

Bugün ;

1.6 üstü zaten hep lükstü, lüks kalmaya devam edicek. Benzinin, dizelin litresi kaç lira haberiniz yok herhalde?
    1.6 ötv oranına zam gelmez, gelecekse de 1.300 cc limitini 1.400 cc yaparlar, 1.4 yakıt ekonomisi sağlayan motorlu araçları daha düşük ötv den, 1.4 üstünü ise bir sonraki kademeden vergilendirir devlet. Vatandaşa açık kapı bırakır yani.

Evet kesin birarkir acik bir kapi. Baksaniza her yer acik kapi dolu. Ama sorun su kapidan gecerken devlet ustune kapatip arada sikistiriyor.

Bir seyi savunacaksan da dusunmeden savunma. benzinin dizelin parasindan bahsedip sonra motor hacminden bahsediyorsun. 2.0 motor olup 1.6 dan daha az yakan araclar var. Hala sen daha ekonominin motor hacmi olacagini dusun.

Ornek olarak Insigniaya bakalim.

1.6T ve 2,0 dizeli var. Vergisiz fiyatlari hemen hemen ayni.
    Ama 100 km de 3-4 lt daha az yakit tuketen dizel vergi 25 bin TL daha pahaliya satiliyor. Ayni gucu veren dizellerin motor hacimleri genelde benzinlilerden daha fazla. Boyle olunca bu vergi sistemi insanlari cok yakan benzinli araclara itiyor. Bu iki arac ayni fiyat olsa performans duskunu 3-5 kisi haric kimse gidip 1.6T yi almaz herkes dizelini alirdi.

Ne kadar basarili bir vergilendirme sistemi degil mi? Piyasada kac tane 1.4 dizel arac var. Evet senin soyledigin gibi yakinda 1.4 ustunu ayri dilim yapar devlet. Daha cok yakan benzinli 1.4 araclari almak zorunda kalir milletimiz. Al sana kapi.

• Dünyanın en pahalı benzinini tüketip en pahalı etini yiyen zengin(!) ülkenin vatandaşlarına da pahalı araba sürmek yaraşır diye düşünmüş hükümetimiz...Bizleri düşünen birilerinin olması ne güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Araçlara değil herşeye geldi ÖTV herşeyi etileyen bir vergidir KDV gibi. Bunun tek nedeni vardır cari açık ve cari açığın nedeni ise vergi toplamaktan aciz vergi toplamasını bilmeyenlerin işi kolay yoldan yani vergisini verenlerin sırtından halletmesidir.

Bu ülkede gelir vergisini devlet adam gibi almadıkça ve hapis cezalarını vermedikçe,

Kurumlar vergisini adam gibi almadıkça,

Kaçak elektrikğin önüne geçmedikçe,

Vergileri fahiş derecede arttırıp kaçakçılığın önüne geçmedikçe vergiler mutlaka artacaktır ve buna artış değil efendim GÜNCELLEME diyeceklerdir......

Bu zamların nedeni vergi toplayamamanın acizliğidir, beceriksizliğidir. Sigarayada deli gibi zam geldi, çoğu kişi kaçağa yönelecek şimdi elde edilecek vergi miktarı düşecek bir süre sonra basit bir arz talep eğrisi bir süre yükslir daha sonra düşer sonra cari açık fazla derler çünkü millet kaçağa yönelmiştir. İçkiyede geldi, kaçak içki haberlerini ve ölen turist haberleri daha çok duyacağız çünkü milleti kaçağa özendiren bir devletimiz var... Elektronik üründe %200 lük bir vergi varken bende gidip 2700 liralık fotoğraf makinesini kaçak olarak 1600'e aldım kendimle gurur duyuyorumki soyulmadım....

Bunun adı vergi değil soygunculuktur. Vergi makul düzeydedir ve vatani görev gibi bir namuslu, onurlu, şerefli bir davranış olarak vergini verirsin kendinle gurur duyarsın görevimi yapıyorum diye. Ama devlet senden bunu fahiş miktarda alıyorsa bu devlet eliyle HIRSIZLIKtır.

Gelire göre vergi olmalı, fakirde aynı vergiyi, zenginde aynı vergiyi veriyorsa çoğu tüketim ürününde vergilerin eşit, sabit ve az düzeyde olmalı ve asgari ücrete göre hesaplanmalı daha çok vergi istiyorsan gelir vergisini adam gibi toplamalısın. Fansa zenginlerin vergisini arttırıyorum dediğinde kimsenin gıkı çıkmadı. Ama yargı milletvekillerinin maaşları fazla canım bukadar olmaz dediğinde millet vekilleri salya sümük ağladı.

Olay bundan ibaret. Ülkemizdeki ekonomi tuzu kuru ekonomisi, yanı bana dokunmayan yılan bin yaşasın umrumda değil ekonomisi. Eee vergileri arttıranlarında 8-9 milyar maaş alan millet vekilleri olduğunu düşünürsek bu durumada hiç şamamak gerekir. O kimki 600 lira alan 1000 lira alan bir vatandaşı düşünsün. Fakir onlar .....

Hala Vergiden bahsediyorsunuz sayın yönetici. Biraz daha geniş Düşünün. Sizce afedersiniz ama nerdeyse tuvalete yaptıgımız şeye bile vergi ödememizin sebebi Nedir? ÜRETİM. Kaç Tane "Türk Maldır" Yazan Eşya, teknolojik alet vs.. kullandınız ? Kullanamazsınız Çünkü YOK. Vergi Toplamıyomuş Felan hepsi hikaye Asıl Sorun Daha da derinde. Ülkeye Giren Para yok. Her Saniye Ülke Borç Yapıyor hemde kaç Milyon dolar... Siz 10 Tır bugday veriyorsunuz adamlar size 1 tane koli İlaç veriyor yada ne biliym teknolojik bir alet veriyor yada Sanayi parçası veriyor. Bu iş böyle. Üretmedigin Sürece Bagımlısın. Bagımlı oldugun sürece Parasal Açıgın büyüyecek. BüyüdügüSürecede Halka Bindireceksinki farkı kapatmaya çalışacaksın. Haaa bizim halkımız gerizekalımıda üretmiyor ? Tabiki Degil. YIL 2012 DE 1 silindirli Motor yaptık diye Sevinen Türkiye Cumhuriyetin İlk yıllarında Koca UÇAĞI yapıyordu. Şu anda Bazı Güçler Bilerek ÜRETTİRMİYOR. Ülke kalkınmadıkça Vergilerde , Zamlarda Devam edecek. Zaten Gördügünüz Üzere Şu anda Satılmadık Yerli Şirketimiz Kalmadı. 1 Yılllık Getirdigi paraya satıldı Şirketlerimiz Abd YE! Bu Böyle Ne zamana kadar Gidecek Biliyormusunuz? Borcumuz Karşlıgında Topraklarımızı Satmaya Başlayana Kadar. Şu anda Toplumumuza Ürettirmeyenler ülkeyi buna hazırlıyorlar. Yakında Borçlarımız Karşılıgında yaşanmaz hale gelen Türkiyede Toprakları Bile satacaklar. (Tarihte Çok Örnekleri Vardır) . BU ÜLKENİN TEK İHTİYACI ÜRETİMDİR , SANAYİLEŞMEDİR, KALKINMADIR , ÇAĞDAŞLAŞMADIR. TÜRK MALI YAZAN OTOMOBIL , CEP TELEFONU KULLANMAYI İNŞ. ÖLMEDEN GÖRÜRÜM. Ama ülke Böyle uyudugu Zaman iyice ümidimi kaybediyorum. Bu yazıma Çok belirgin küçük bir örnek vereyim : Türk Köylüsünün en iyi yaptıgı şerleri bile atık Yabancı devletlerden alır olduk. Büyükbaş hayvan üretimini bile dışa bagımlı kıldılar. Yedigimiz et bile bizim etimiz degil. Bugdayı bile rusyadan alır olduk ..Saygılar...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.