Şimdi Ara

ÖTV Zammı İle İlgili Tüm Bilgiler, Görüşler ve Paylaşımlar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
1
Favori
8.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kim diyor zam diye arkadaşlar uydurmayın bilip bilmeden devletin koca bakanı çıktı zam değildir fiyat güncellemesidir dedi hala yorum yapıyorsunuz siz BAKAN dan daha mı iyi biliyorsunuz alla alla.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Bizim yerli üretime ihtiyacımız var, ne diye elin almanına,fransızına,ingilizine para kazandırıyoruz yahu!

Kendi arabamız olsun,para yurt dışına çıkmasın...

Baksanıza sıraya giriyorlar araba almak için, aylarca sıra bekleyenler var bu ülkede... Kim kazanıyor? Alman,fransız,ingiliz...

Hep tüketiyor yabancılara para kazandırıyoruz. Artık üretmemiz lazım. Bu böyle gitmez!

Peki bu işte vatandaşın suçu ne? Bu işlerde gerekli ortamı hazırlaması gereken devlettir. Gerekli şartları, ortamı hazırlarsın sonra büyük lider gruplara gider fikrini söylersin böyle çılgın bir pazara en az 2 büyük kuruluş/grup çıkar öne.

Bu araba çılgınlığı 1 günlük, 1 aylık, 1 yıllık değil ki yıllardan beri böyle. İnsanlarımız ne yapsın? Olmayan yerli üretim arabayı beklesin ve araba almasınmı? İşe sadece otomotiv yönünden bakarsak (diğer kısımlara hiç girmek istemiyorum) bu halkın haklarını elinden almaktır, Araba almaktan soğutmaktır ve alçakça bir hamledir.

Ha bunlara rağmende araba alacak olan çıkarsa zaten araç fiyatının neredeyse yarısı vergi üstüne birde rekor akaryakıt vergileri var. Her türlü devletimiz çıkarıyor o parayı.

Bazen unutuyorum "Bizmi devlet için varız yoksa devlet mi bizim için var?"

Yazdıklarımı siyasi örneklerden kaçınarak anlatmaya çalıştım. Ama bu zamların tek sebebi yine biziz. Halk olarak elimizdeki parayı değerlendirmeyi bilmediğimiz ve iyi siyasetçi yetiştirmeyi başaramadığımız için bunlar oluyor. İktidar, muhalefet diye ayırmamak lazım. Her alanda olduğu gibi acemice yönetildik, yönetiliyoruz.

Düzenleme: Ha, birde yukarıda anlattıklarım yan sebepler/ufak bahaneler gibi. Asıl sebebin global kriz ve üret(e)meyen dış sermayeye, yatırımcılara bağlı bir ülke yapımız olmasından kaynaklanıyor. Yatırımlar yavaşladıkça, cari açık arttıkça acısı vatandaştan çıkarılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slade Wilson -- 14 Ekim 2011; 19:53:12 >

• güncellleme düzenleme düzeltme düzmece r acaba neyi düzüyorlar

resmen dalga gecilmiş en ünlü stand upcu bile bukadar güldürmezdi beni
  • quote:

Bizim yerli üretime ihtiyacımız var, ne diye elin almanına,fransızına,ingilizine para kazandırıyoruz yahu!

Baksanıza sıraya giriyorlar araba almak için, aylarca sıra bekleyenler var bu ülkede... Kim kazanıyor? Alman,fransız,ingiliz...

Hep tüketiyor yabancılara para kazandırıyoruz. Artık üretmemiz lazım. Bu böyle gitmez!

hiç de öyle olmuyor efendim.
    şimdi diyelim yerli arabamız var, ülkede ki herkes de aşırı vatan sever ve yabancı araba almak legal olsa da hep yerli araba alıyor. yabancı arabaya tek kuruş gitmiyor. ondan sonra ne oluyor biliyor musun azizim; BMW parasına şahine biniyorsun. yaaaa !
  • tamam üstatlar sigara içki araba neysede telefon nerden cıktı...yakında aldığımız bilgisayarı elektroniğede gelir bu ötv pentium 1 le kucaklasırıs yıne....
    gelişmekte olan devletiz ya
    aga bugun telefon alcaktım fıyatalrı gorunce moralım bozulduu...
    benım sucum ne ogrencıyım sıgaram yok ıckım yok:(( :D
  • Bazı konuları açmış bulunuyorum. Açmadığım konular birbiriyle aynı tip konular olduğundan dolayı kapalı kalmıştır.
  • 2.0 motor üstü araçlar yok denecek kadar az satacak.

2.0 motorlarda da satış çok düşecek...

devlet motorlu taşıt vergisinde çok fazla zarar edecek

bu da demek oluyor ki yakında 1.4 1.6ların yıllık pullarında minimum %-10-20 artış bekliyorum...

Yani öpülcez yine kurtuluş yok:)

"Güncelleme" yakındır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pprodigyy -- 14 Ekim 2011; 21:07:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: archaeologist

quote:

şimdi diyelim yerli arabamız var, ülkede ki herkes de aşırı vatan sever ve yabancı araba almak legal olsa da hep yerli araba alıyor. yabancı arabaya tek kuruş gitmiyor. ondan sonra ne oluyor biliyor musun azizim; BMW parasına şahine biniyorsun. yaaaa !

işte Sizin gibiler Yüzünden olmuyor. Daha otomobilin Yerli Bir malın Tek bir vidası yokken Ortada, Böyle Düşündügünüz için olmuyor. Bu ülkenin kalkınması, hayat standartlarının yükselmesi için bi şeyler üretmesi lazım ya! Az yukarda yazdıgım mesajı okuyun bir lütfen...

• quote:

Orijinalden alıntı: modifix06

quote:

quote:

işte Sizin gibiler Yüzünden olmuyor. Daha otomobilin Yerli Bir malın Tek bir vidası yokken Ortada, Böyle Düşündügünüz için olmuyor. Bu ülkenin kalkınması, hayat standartlarının yükselmesi için bi şeyler üretmesi lazım ya! Az yukarda yazdıgım mesajı okuyun bir lütfen...

darül aceze mi bunlar sahip çıkalım, yardım edelim, destek olalım ? bir mal iyiyse alınır, kötüyse alınmaz. ha bakarım benim yerli üreticim bir alman, bir japon kadar kaliteli mal üretiyor sevinçle, gururla yerliyi alırım. sen üret 4 tekerlek bir direksiyon, sağ aynası bile opsiyonel teneke aracı ondan sonra vatan millet sakarya edebiyatıyla kakala millete.
    bir de senin benim gibi sahip çıkma mantığıyla araçlarını satın alıp ceplerini şişirdiğimiz kodamanlara gidip her hangi bir konuda bir yardım talabinde bulunun bakalım size ne kadar sahip çıkacaklar ?
    evet üreteceğiz ama iyi mal üreteceğiz. dünya standartlarında dünya ile rekabet edbilecek mallar üretmeliyiz. sadece kendi iç piyasasına hitap eden hiçbir ürünün geleceği olamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: losttime35

tamam üstatlar sigara içki araba neysede telefon nerden cıktı...yakında aldığımız bilgisayarı elektroniğede gelir bu ötv pentium 1 le kucaklasırıs yıne....

çünkü yurdum insanı yemiyor içmiyor 6 aya bir telefonu değiştiryor. adam 600 tl asgari ücret alıyor ama 1500 tl lik telefonla geziyor. şu anda elektrik faturasından çok tel faturası ödüyoruz. bence bunun frenlenmesi gerekiyordu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: losttime35

tamam üstatlar sigara içki araba neysede telefon nerden cıktı...yakında aldığımız bilgisayarı elektroniğede gelir bu ötv pentium 1 le kucaklasırıs yıne....

çünkü yurdum insanı yemiyor içmiyor 6 aya bir telefonu değiştiryor. adam 600 tl asgari ücret alıyor ama 1500 tl lik telefonla geziyor. şu anda elektrik faturasından çok tel faturası ödüyoruz. bence bunun frenlenmesi gerekiyordu.

ancak amerikadaki ingilteredeki işciler tablet pc lerle gezerken benim işcilerim neden kullanmasın.ucuz satın alabilsinler ne olacak yani .zaten adamın bitek telefon zevki var onuda elinden almayın.

• 2014te c sınıfı araçlar 100 bin tlye yaklaşır herhalde.insan sağlığına faydalıymış bu zamlar 45 liralık rakıda 28 lira sağlık.7 liralık sigaranın 5 lira küsürü sağlık..sovyetten çıkan devletlerde ( örn kazakistan) mafya insanlara iş yaptırtmaz yada haraçla iş yaptırır.bizim memleketimizde en büyük mafya kim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratremix

quote:

Orijinalden alıntı: DeLPhinuSs

Bugün ;

"Ohh arabada ötv zammı bana vurmadı ne güzel ben zaten 1.6 ve altı araba alacam" diye düşünüp

"100 bin lirası olan 150 bini de verir" diyenler..

Yarın 1.6 ve altı motorlarda ötv zammı %25-30 geldi mi nasıl olsa 30 bin veren 40 da verir 45 binde verir diyecek misiniz acaba ?

Elektirik de doğalgaza gelen zamda da ben nasıl olsa kömürle ısınıp mum ışığıyla oturuyorum mu diyeceksiniz ?

Sigara içmem içki kullanmam isterse %100 zam yapılsın deyin bakalım.. kaçakcılık yolu ile içki sigara satışı arttığında başka bir ülkede yaşadığınız için ekonominin olumsuz etkilenmesinden siz etkilenmiyeceksiniz zaten değil mi ??

Siz zaten benzin zammınada ses çıkarmazsınız ki zaten hep 50 liralık alıyorsunuz nasıl olsa değil mi ?

1.6 üstü zaten hep lükstü, lüks kalmaya devam edicek. Benzinin, dizelin litresi kaç lira haberiniz yok herhalde?
    1.6 ötv oranına zam gelmez, gelecekse de 1.300 cc limitini 1.400 cc yaparlar, 1.4 yakıt ekonomisi sağlayan motorlu araçları daha düşük ötv den, 1.4 üstünü ise bir sonraki kademeden vergilendirir devlet. Vatandaşa açık kapı bırakır yani.

Yazdığım yazıdan anlaşılacağı üzerine haberdarım tabi ki dizelin de benzinin de litresinden. Maşallah sizi de güncelleyenlerin yanına danışman verelim üstün buluşlarınızla motor hacimlerini güncelleyiverirsiniz de kapılar , ufuklar açarsınız bize...

• Kendi açımdan sevinebilirim ama 1.6 motor üzeri kullananlarada yazık be
  • quote:

Orijinalden alıntı: pprodigyy

2.0 motor üstü araçlar yok denecek kadar az satacak.

2.0 motorlarda da satış çok düşecek...

devlet motorlu taşıt vergisinde çok fazla zarar edecek

bu da demek oluyor ki yakında 1.4 1.6ların yıllık pullarında minimum %-10-20 artış bekliyorum...

Yani öpülcez yine kurtuluş yok:)

"Güncelleme" yakındır

işin kötü tarafı zam yaptıklarını kabul etmiyorlar güncelleme ismi takmışlar zamma bu işi daha kötü bir hale sokuyor bu güncellemeyse asıl zam yakındır diyorum

• insan zevki üzerinden vergilendirme gibi çok saçma düzen içinde yaşıyoruz

yazıktır günahtır, devletin eli, bu kadar da milletin cebinde olamaz!

halen daha kendine adam gibi bir döner sermaye bulamıyorsan, bu kadar konuştuğun lafı otur kendin oku
    (artık neyin gelişmesinden bahsediyorlarsa)
  • Sigarayi 20.00 tl yapsalardi keske

Ama bu insanlik disi vergiler insani cileden cikariyor

Simdi bir a4 alinca 2 a4 devlete aliyoruz insaf ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogus oto'nun ne oldugu, karakteri verdigi demecle tekrar percinlenmis.

Bu basarisinin, bir anda bu denli buyumenin nasil oldugunu anlamak, haci kasa bassat'in soylentiden ibaret olmadigi ortada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

Dogus oto'nun ne oldugu, karakteri verdigi demecle tekrar percinlenmis.

Bu basarisinin, bir anda bu denli buyumenin nasil oldugunu anlamak, haci kasa bassat'in soylentiden ibaret olmadigi ortada.

Ne anlatmak istedin zarre birsey anlamadim ben
  • Senin anlamani beklemiyordum zaten.

Ama hadi yine acayim biraz baskalari da anlamazsa diye. Unal'in ilk mesajindaki markalarin demeclerini okumak yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.