Şimdi Ara

ÖTV Zammı İle İlgili Tüm Bilgiler, Görüşler ve Paylaşımlar (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
1
Favori
8.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • üreten bir toplum olmadan sadece tüketime endeksli yaşadıkca bu zamlar gelmeli benim insanıma en üst araclar yakışır ama kendi üretimiz olmadan ve dışarıya satmadan olmaz bizi bu hale getiren yine kapitalist sistem devrim aracı yaptık benzin koymadık yada koydurmadılar ucak yapmaya kalktık ucuz veririz siz yapmayın dediler bu uzar gider cari acığı neyle kapatırsın üreterek oda bize zor gelir
  • Önceki oranlarda cari %60 %80 ve %37 olarak alınan vergilerde her türlü cari açık oluşuyordu.Şimdi 2000 motor üstü %130 alınacak.Araçlar zaten pahalıydı.Aracın fiyatından fazla vergi alınacağı için üstünde kalan fazlalıklada düşük motor hacimli araçların oluşturduğu açığın kapatılması düşünülmüş.Aslında mantıklı hak veririm.

Ama... !!!!

Arabaya çok para veriyoruz.Benzine çok para veriyoruz.Ama bizim rahat etmemiz için bizi temsil etsin diye oy verdiğimiz milletvekilleri rahat ediyor biz değil.Vergi %200 olsun kabul ama milletvekillerinin benzinini iletişim masrafını karşılarsan duracaksın orada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

üreten bir toplum olmadan sadece tüketime endeksli yaşadıkca bu zamlar gelmeli benim insanıma en üst araclar yakışır ama kendi üretimiz olmadan ve dışarıya satmadan olmaz bizi bu hale getiren yine kapitalist sistem devrim aracı yaptık benzin koymadık yada koydurmadılar ucak yapmaya kalktık ucuz veririz siz yapmayın dediler bu uzar gider cari acığı neyle kapatırsın üreterek oda bize zor gelir

Gayet mantıklı bir yorum,size katılıyorum.

Biz önce kendimize öz eleştiride bulunacağız. Kestirip atmak işin kolay yoludur. Biz hepimiz aynı gemideyiz, gemi batarsa hepimiz boğuluruz.

Bir ailede bile gerektiği zaman ay sonuna rahat ulaşabilmek için bir takım önlemler alınıyor, bu önlemler aile bireylerinin hoşuna gitmiyor. Ancak ay sonuna rahat ulaşabilmek için her bir aile bireyi buna katlanıyor.

Geniş düşünmek gerekiyor,dar düşünmemek gerekli...

• almanyadaki adam en kaliteli alaman arabasına biner sonucta ülkesi kazanır geri ona yol su elektirik olarak gelir biz ise alın terimizle kazandığımız paramızı o alaman daha iyi yaşasındiye ona veriyoruz eee sonucta onların gelir seviyesi benim paramla artıyor ben almasam o arabayı ne yapacak geliri düşecek bu kafayla gidersek daha çok soyulur elin almanın bindiği ucuz aracı tartışırız (alman sadece örnek fransız veya başka millette olabilir)
    bence yerli bir firma cıkmalı devlet ve millet olarak desteklemeliyiz hatalıda olsa sonucta benim milletimin malı
  • bir zamanlar aselsan cep telefonu yaptı yalan oldu gitti kimse beğenmedi gitti nokia aldı şimdi biz millet olarak aselsan cep telefonu kullansak şuan bir nokia kadar değerli olurdu biz hatayı kendimize güvenmemekle ve malımıza sahip olmamakla yapıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 15 Ekim 2011; 14:11:36 >
  • quote:

bir zamanlar aselsan cep telefonu yaptı yalan oldu gitti kimse beğenmedi gitti nokia aldı şimdi biz millet olarak aselsan cep telefonu kullansak şuan bir nokia kadar değerli olurdu biz hatayı kendimize güvenmemekle ve malımıza sahip olmamakla yapıyoruz

yerli oto çıkarsada değişen bişi olmayacak...

passaaaaaaaaaaaaaat var napcam o kalitesiz türk malı arabayı yorumları dolaşcak buralarda...
  • quote:

bir zamanlar aselsan cep telefonu yaptı yalan oldu gitti kimse beğenmedi gitti nokia aldı şimdi biz millet olarak aselsan cep telefonu kullansak şuan bir nokia kadar değerli olurdu biz hatayı kendimize güvenmemekle ve malımıza sahip olmamakla yapıyoruz

Aselsan tek modelle piyasaya girdi ama orası da var. Nokia o zamanlar en az 20 tane modelle piyasadayken Aselsan'ın tek modele girmesi kötü oldu. Nokia'da 3310'da vardı 7610'da vardı o zamanlarda piyasa da. Aselsan 3310 gibi model çıkarttı o yüzden çekilmek zorunda kaldı. Alternatif sunamadı malesef ama olsaydı gayet güzel olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

Aselsan tek modelle piyasaya girdi ama orası da var. Nokia o zamanlar en az 20 tane modelle piyasadayken Aselsan'ın tek modele girmesi kötü oldu. Nokia'da 3310'da vardı 7610'da vardı o zamanlarda piyasa da. Aselsan 3310 gibi model çıkarttı o yüzden çekilmek zorunda kaldı. Alternatif sunamadı malesef ama olsaydı gayet güzel olurdu.

20 tane modeli satılsa ne olcak?

klasik bizim insanımız beğenmez

markacı bir toplumuz kendi malımızı beğenmeme huyumuz var

• Şu an aselsana ait bir navigasyon cihazı kullanıyorum. İnanın kalite olarak çoğu markadan önde, zevkle kullanıyorum. Aselsanın çok nefis telsizleri var, çoğu taksici problemsizce kullanıyor. Yeterki sahip çıkalım...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Benim 1 yıla yakın oldu araç alışımı bu zamlardan dolayı erteleyeşim. Son 2 ayıda araçsızım. 16 yaşından beri araçla büyüdüm şu an yaşım 36 ve ilk defa hayatımda 2 ay araçsız kaldım. Kolaymı değil tabiki ama beklemeye devam edeceğim. Son aracımı severek 10 yıldan fazla kullandım maddi durumum elvermediği için değil yeni araca ihtiyacım olmadığı için. Şimdi yeni araca ihtiyacım var fiyatlar çok pahalı sakin olup bekleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pprodigyy

quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

20 tane modeli satılsa ne olcak?

klasik bizim insanımız beğenmez

markacı bir toplumuz kendi malımızı beğenmeme huyumuz var

20 modeli geçtim 4 tane güzel model çıkartsaydı gerçekten satardı. Reklam yapma gereği de duymadı Aselsan. Reklam yok tek model var o yüzden sıkıntı çıktı.

Telsizler mesela hepsi Aselsan malı. Çok farklı şeyler belki ama emniyette çoğunluk Aselsan. Askeriye zaten Aselsan kullanıyor.

• Araba ve cep telefonundan cari açık mı kapanacakmış? Cari açığı araba ve cep telefonu YAPIP satarak kapatırsın. Yunanistan'dan berbat hale gelmemiz yakındır.

Öğretmenine, öğrencisinin cebindeki cep telefonunun fiyatından AZ maaş veren, hatta ve hatta 1500 lira maaş verecem diye atamamak için 50 bin türlü takla atan BEYİNSİZLER bizi yönettikçe, bize HER ŞEY müstahak...
  • Fatih Altayli,Bugunku kosesinde Otv zamlari iyi olmus diyor.
    Sebebine gelince hangi ulkede bizimkisi kadar buyuk motorlu arac var diyor.
    İlginc!!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeta60 -- 15 Ekim 2011; 14:47:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopat_6

Araba ve cep telefonundan cari açık mı kapanacakmış? Cari açığı araba ve cep telefonu YAPIP satarak kapatırsın. Yunanistan'dan berbat hale gelmemiz yakındır.

Öğretmenine, öğrencisinin cebindeki cep telefonunun fiyatından AZ maaş veren, hatta ve hatta 1500 lira maaş verecem diye atamamak için 50 bin türlü takla atan BEYİNSİZLER bizi yönettikçe, bize HER ŞEY müstahak...

Kendi malını üretemedikten sonra o malın ismi ne olursa olsun farketmez dışarıya bağımlılığın artar,cari açığın artar.

Otomobilde bu şekildedir.
  • Daha önce bir forumda 5 farklı markanın fabrikalarının olduğu ülkemde satılan her 3 araçtan 2'sinin ithal olduğunu, ülke ekonomisine destek olmak ayrıca bakım/onarım maliyetlerimizi de azaltmak adına yerli üretimleri tercih etmemiz gerektiği konusunda yazdığım olmuştu. Hatta aynı marka ve model aracın ithal olanına övgüler düzüp Bursa'da üretilenine bolca çamur atma gayretine girenleri de büyük resmi görmeye çalışmaları konusunda uyarmaya gayret etmiştim.
    Bu kafa ile devam edip, ülkemizde satılan her 10 araçtan 9'unun ithal edildiği günleri ve o günlerde ekonomimizin geldiği hali ve vergileri görürsek, herhalde anca anlaşılacağız.
    Makro ekonomik gerçeklerden daha da derine, bilgi, eğitim, bilinç ve insan psikolojisine gitmek gerekiyor belki de..
    Vatan'ın menfaatini şahsi menfaatten önde tutabilmek için ruhun incelmesi ve bilinçlenmesi gerekiyor.
    Bunun için biraz da otomobilin bir amaç değil araç olduğunu, yolların pist olmadığını, bizlerinde yarış sürücüleri olmadığımızı, trafik kurallarının mantıklı ve bilimsel nedenlerle var olduğunu ve bunlara uymanın fayda ve gerekliliğini kavramak gerekiyor.
    Balık baştan kokar: Burada "baş" yönetim mi, yoksa aslında yöneticileri oylarıyla seçen vatandaş mı? bunu iyi tahlil etmek gerekir.

• Cari açığı araçların ötv'sine ciddi zam yaparak kapatmayı düşünen bir yönetimden öncelikle kendi hizmetindeki araçların sayısını ve niteliklerini azaltmasını beklerim.
  • Hadi kendisi makam arabası kullanıyor BMW 7 kasa.. onu anladım diyelim.

Neden en büyük hacimli motor? Hadi onuda geçtim.

Neden koruma ordusu çooook büyük araçlar kullanıyorlar. GMC ler var yahu... Hemde kaç tane. Bunlar neden Fiat değil?

Ya belediye meclisine ne diyeceksiniz?

Adam İLÇE BELEDİYE MECLİSİ ÜYESİ bakınızı sadece üye. Ve altına verilen araba Vw Passat B7 kasa .... O neden Fiat değil????
  • Sene 1923:

- "Paşam vekil maaşlarını düzenleyeceğiz, ne kadar verelim?"

Mustafa Kemal Atatürk: "Öğretmen maaşlarını geçmesin."

Sizce de her şeyi açıklamıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopat_6

Sene 1923:

- "Paşam vekil maaşlarını düzenleyeceğiz, ne kadar verelim?"

Mustafa Kemal Atatürk: "Öğretmen maaşlarını geçmesin."

Sizce de her şeyi açıklamıyor mu?

Ne güzel demiş paşam ..
  • . . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 16 Ekim 2011; 17:50:14 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.