Şimdi Ara

ÖTV Zammı İle İlgili Tüm Bilgiler, Görüşler ve Paylaşımlar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
1
Favori
8.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Phantoka

Senin anlamani beklemiyordum zaten.

Ama hadi yine acayim biraz baskalari da anlamazsa diye. Unal'in ilk mesajindaki markalarin demeclerini okumak yeterli.

Sen kimsinki bana aciycaksin

Yazmayi ogren sonra acirsin densizlik yapmanin ne yeri nede zamani
  • kim neye acimis? Ben nerde acimak yazmisim? Goster bakayim.

Forumun seviyesi takdire sayan...

Tablet versiyonun ne oldugunu da ogrenirsen iyi olur.
  • Beyler!
  • arkadaslar bir sorum olacak Yük taşımacılığında kullanılan araçlarda ÖTV yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarıldı. buna hangi araclar giriyor yurtdisinda getirecek ve tr de satacak olursam daha baska nasil vergiler gelir blgi veren olursa sevinirim diger türlü araca getirmede fazla bir kar olmuyor sanirim opel corsa 1.0 arabam var 2004 model 1.800e aldim vergiler olacak olursa satmam ne kadar mal olur yardim ederseni cok sevinirim
  • Yük taşımacılığında kullanılacak araçlar sınıfındakiler yani Doblo tarzı ticari araçlar, kamyonetler, kamyonlar, otobüsler( bunlarında var olduğunu düşünüyorum).
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Yük taşımacılığında kullanılacak araçlar sınıfındakiler yani Doblo tarzı ticari araçlar, kamyonetler, kamyonlar, otobüsler( bunlarında var olduğunu düşünüyorum).

Cevap icin tesekkürler yani wv caddy, opel combo, bu arabalar getirdigimde sanirim orda o amacla kullanacagini söylemem gerek yada mecburen burda tasimaciklik amaci ile kullanilmis olmasi mi lazim kücük bir beyine ticaret kivilcimi verdiniz :D :D
  • Bu arada kısa bir uyandırma yapayım ki arkadaşlar yanlış yorumlara yönelmesin.

Ötv zammının devletin vergi gelirlerini artırmak için yapıldığını sanmıyorum. Aksine piyasa fiyatlarını yükselteceği için hane halkının tüketim eğilimi düşecektir. Böylece nihai olarak toplam vergi gelirleri düşecektir.

Ve fakat hükümet bu kararı almakla, bütçe açığını azaltmayı öngörmektedir. İthal edilen mallara olan tüketim eğilimini azaltarak cari açığı kapatmaya çalıştığını sanıyorum.

Yorumlarınızı bunları dikkate alarak yaparsanız insanlar da uyanırlar gibime geliyor.

Herkese iyi forumlar. Ünal rulezzz :)
  • Bu zamandan çok önce D hatta E segment araçlarda bile 1.6 hatta 1.4 litre, düşük hacimden yüksek güç elde eden yüksek teknolojili motorlar kullanılmaya başlandı.
    Teknik anlamda zaten artık araç tercihinde öncelikli olarak motor hacmine değil, motor gücüne bakılması gerektiğini düşünüyorum.
    Bu ÖTV artışı, ODD raporlarına göre satılan araç adetlerinde 2011 Ocak Eylül döneminde %89 paya sahip, 1600cc altı büyük çoğunluğu zaten ilgilendirmiyor.
    Üst segment otomobil müşterisinin büyük çoğunluğunun zaten otomobile verdiği para 1-2 bilemediniz 6 aylık geliri kadar. Alım gücü çok yüksek olan ve her koşulda üst segment büyük motor hacimli araçları tercih edecek olanların da bu sebeple düşük hacimlere yöneleceğini tahmin etmiyorum. Söylenerek de olsa gidip benzer araçları almaya devam edeceklerdir.
    Burada daha kritik olan kısım 1600-2000 cc aralığındaki araçlardır. Daha çok D ve E segmentlerinde kullanılan bu hacimde motora sahip araçların satışı ciddi bir biçimde zorlaşacaktır diye düşünüyorum.
    Çevre bilincinin daha da artması gereken, en yüksek hız limitinin otoyollarda 120 km/s (+%10 = 132 km/s) olduğu günümüzde, ben bu düzenlemenin tüketici yani insanlar için zarardan çok yararlı olduğuna inanıyorum.
    Hatta bana kalsa 1300 cc'den küçük hacimli araçlar için ayrı bir vergi dilimi yaratır örneğin bu araçların cazibesini artırmak için daha da düşük oranda ÖTV ile vergilendirirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dbakici

Bu arada kısa bir uyandırma yapayım ki arkadaşlar yanlış yorumlara yönelmesin.

Ötv zammının devletin vergi gelirlerini artırmak için yapıldığını sanmıyorum. Aksine piyasa fiyatlarını yükselteceği için hane halkının tüketim eğilimi düşecektir. Böylece nihai olarak toplam vergi gelirleri düşecektir.

Ve fakat hükümet bu kararı almakla, bütçe açığını azaltmayı öngörmektedir. İthal edilen mallara olan tüketim eğilimini azaltarak cari açığı kapatmaya çalıştığını sanıyorum.

Yorumlarınızı bunları dikkate alarak yaparsanız insanlar da uyanırlar gibime geliyor.

Herkese iyi forumlar. Ünal rulezzz :)

Türkiyede hiç ithal edilmeyen tarım ürünleri vardı et vardı artık onlarda ithal ediliyor arkadaşım. Sende yazdıklarındaki çelişikiyi buna göre değerlendir artık.

Bunlara ek olarak Ülkede üretim az çoğu mal ithal, ülkedeki şirketlerin çoğu yabancıya satıldı, ÖTVsi artırılan içkiden örneğin Türk rakısı bile şuan ingiliz DİEGO ya ait.

Misal, Türk rakısının bile Türklüğü kalmadı. Bankalar dersen aynen yabancı hakimiyetinde.

Sen burda kalkmış Hükümet yerli ürünleri desteklemek istiyor, ithalatı azaltmak istiyor tarzında şeyler yazmışsın.

Yerli ürünün yerlisini bitiren senin Savunduğun hükümet ama senin haberin yok dostum!
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: smolderas

quote:

Yük taşımacılığında kullanılacak araçlar sınıfındakiler yani Doblo tarzı ticari araçlar, kamyonetler, kamyonlar, otobüsler( bunlarında var olduğunu düşünüyorum).

Cevap icin tesekkürler yani wv caddy, opel combo, bu arabalar getirdigimde sanirim orda o amacla kullanacagini söylemem gerek yada mecburen burda tasimaciklik amaci ile kullanilmis olmasi mi lazim kücük bir beyine ticaret kivilcimi verdiniz :D :D

Sizin soylemenizle olmaz o isler. O arac neyse odur.

Ayrica Turkiye`ye ikinci el araba ithali yasak. 2 sene yurtdisinda yasadiysaniz getirebiliyorsunuz ancak. Onda da belli bir yas siniri var. Sanirim 2004 model araci getiremezsiniz. Getirdiginiz aracin vergisi falan da sizin ikinci elde aldiginiz fiyata gore degil sifir fiyatindan belli bir oran dusulerek yapiliyor.

Yani sonuc cogu zaman o araba Turkiyedeki fiyatindan daha pahaliya geliyor.

• Arkadaşım Hükümet ithalatı artırmaya çalışıyor mu demişim ben? Hükümet OTV'yi artırarak ithalatı artırabilkir mi ki ben öyle diyeyim :)

İthalatı azaltmak istiyor yazmışsın bu ne demektir? İthalat olmazsa 2 yol kalır ya tüketim asgariye iner Türkiyede yada sınırlı sayıda olan yerli üretim mallar satılmaya devam eder.
    Arkdaşım ÖTV arttı ve devletin vergi gelirleri de otomatikmen artacak. Neden bunu aksini iddia ediyorsun ki... Hükümet bilde diyor bilmem kaç milyar gelir bekliyoruz diye inan şaşıyorum dediklerine! Sigarada arttı içkide arttı cepte arttı. adam arabaya yüzbin verecekse şimdi 125 -130 verecek misal.
    İçkiye 35 verecekse şimdi 40 verecek, Sigaraya 5 verecekse 5bucuk verecek..... Sen şimdi vermeyeceğini mi iddia ediyorsun? 100bin veren ve o arabayı almayı kafaya koymuş adam 125ide verir bu ülkede. . . .... Şimdi bu adamlar bunu verir diye bu kazık vergiler, haklı mı tabiki değil.

Sen bana ucuz siyaset diyorsun . Şimdi benim yazdıklarım yalan mı? Bunun neresi ucuz siyaset? Bunun neresi ucuz muhalefet. Birde ne olur muhalefetten öteye gidememek ülkeyi geri götürür deyip hükümetmiş muhalefetmiş benim umrumda değil yazma. Yazdığın şeyler kendi içinde çelişkili sürekli !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 15 Ekim 2011; 5:29:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Plan-M

Arkadaşım Hükümet ithalatı artırmaya çalışıyor mu demişim ben? Hükümet OTV'yi artırarak ithalatı artırabilkir mi ki ben öyle diyeyim :)

İthalatı azaltmak istiyor yazmışsın bu ne demektir? İthalat olmazsa 2 yol kalır ya tüketim asgariye iner Türkiyede yada sınırlı sayıda olan yerli üretim mallar satılmaya devam eder.
    Arkdaşım ÖTV arttı ve devletin vergi gelirleri de otomatikmen artacak. Neden bunu aksini iddia ediyorsun ki... Hükümet bilde diyor bilmem kaç milyar gelir bekliyoruz diye inan şaşıyorum dediklerine! Sigarada arttı içkide arttı cepte arttı. adam arabaya yüzbin verecekse şimdi 125 -130 verecek misal.
    İçkiye 35 verecekse şimdi 40 verecek, Sigaraya 5 verecekse 5bucuk verecek..... Sen şimdi vermeyeceğini mi iddia ediyorsun? 100bin veren ve o arabayı almayı kafaya koymuş adam 125ide verir bu ülkede. . . .... Şimdi bu adamlar bunu verir diye bu kazık vergiler, haklı mı tabiki değil.

Sen bana ucuz siyaset diyorsun . Şimdi benim yazdıklarım yalan mı? Bunun neresi ucuz siyaset? Bunun neresi ucuz muhalefet. Birde ne olur muhalefetten öteye gidememek ülkeyi geri götürür deyip hükümetmiş muhalefetmiş benim umrumda değil yazma. Yazdığın şeyler kendi içinde çelişkili sürekli !

sana bedava ekonomi dersi verecek değilim. amerikada bunu ronald reagen yaptı. adına da Reaganomics diyorlar. vergi reformunu bu saatte sana ayrıntılı anlatacak değilim.

http://en.wikipedia.org/wiki/Reaganomics

benim bir şeyi iddaa ettiğim yok, cahilliğinden dolayı anlamsız uzadı bu mevzu, bildiğin gibi yap, bildiğini oku ne diyeyim sana.

• Orijinalden alıntı: archaeologist

çünkü yurdum insanı yemiyor içmiyor 6 aya bir telefonu değiştiryor. adam 600 tl asgari ücret alıyor ama 1500 tl lik telefonla geziyor. şu anda elektrik faturasından çok tel faturası ödüyoruz. bence bunun frenlenmesi gerekiyordu.

saçma olan ne bilio msun dostum esas olarak anlatayımm 1000 tl lik bi telefona +olarak 40 lira zam gelmiş oluo ama 35 euro luk nokia x1 01 e 60 tl....
    arabalarda 1.6 nın altına otv zammı yok veya eskısı kadar cunku ozendırlmek ıstenıo amaca ulaşılıo cep telefonunda ise tam tersi durum ben şu anda x1 01 alıcakken madem öle dedim gerçektede vergisii 100 tl olan bi telefon alıcam ulke ekonomısı rahatlar o zaman..
    ucuz telefonlara neden 100 lira mebur otv geldı derdım o ben akıllı telefon kullanıcısı deılım ama bu durum duzelmesse 350 lira gbi bir fiyat çıkarıcam gözümden insanlar bnm istediim nokia x1 01 i başka ülkelerde 100 liraya kullanırken ben 250 liraya kullncam.asgari ücret demişsin ya kardes 100 lira olan ulkede asgari ücretlere gitte bak ne kadar inşallah hayırlı olur bnde paramız dısarı gıtsın ıstemm ama ıkamesı olmadan 3. dunya ulkelerı yapar bu işi.....

• quote:

Orijinalden alıntı: modifix06

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Araçlara değil herşeye geldi ÖTV herşeyi etileyen bir vergidir KDV gibi. Bunun tek nedeni vardır cari açık ve cari açığın nedeni ise vergi toplamaktan aciz vergi toplamasını bilmeyenlerin işi kolay yoldan yani vergisini verenlerin sırtından halletmesidir.

Bu ülkede gelir vergisini devlet adam gibi almadıkça ve hapis cezalarını vermedikçe,

Kurumlar vergisini adam gibi almadıkça,

Kaçak elektrikğin önüne geçmedikçe,

Vergileri fahiş derecede arttırıp kaçakçılığın önüne geçmedikçe vergiler mutlaka artacaktır ve buna artış değil efendim GÜNCELLEME diyeceklerdir......

Bu zamların nedeni vergi toplayamamanın acizliğidir, beceriksizliğidir. Sigarayada deli gibi zam geldi, çoğu kişi kaçağa yönelecek şimdi elde edilecek vergi miktarı düşecek bir süre sonra basit bir arz talep eğrisi bir süre yükslir daha sonra düşer sonra cari açık fazla derler çünkü millet kaçağa yönelmiştir. İçkiyede geldi, kaçak içki haberlerini ve ölen turist haberleri daha çok duyacağız çünkü milleti kaçağa özendiren bir devletimiz var... Elektronik üründe %200 lük bir vergi varken bende gidip 2700 liralık fotoğraf makinesini kaçak olarak 1600'e aldım kendimle gurur duyuyorumki soyulmadım....

Bunun adı vergi değil soygunculuktur. Vergi makul düzeydedir ve vatani görev gibi bir namuslu, onurlu, şerefli bir davranış olarak vergini verirsin kendinle gurur duyarsın görevimi yapıyorum diye. Ama devlet senden bunu fahiş miktarda alıyorsa bu devlet eliyle HIRSIZLIKtır.

Gelire göre vergi olmalı, fakirde aynı vergiyi, zenginde aynı vergiyi veriyorsa çoğu tüketim ürününde vergilerin eşit, sabit ve az düzeyde olmalı ve asgari ücrete göre hesaplanmalı daha çok vergi istiyorsan gelir vergisini adam gibi toplamalısın. Fansa zenginlerin vergisini arttırıyorum dediğinde kimsenin gıkı çıkmadı. Ama yargı milletvekillerinin maaşları fazla canım bukadar olmaz dediğinde millet vekilleri salya sümük ağladı.

Olay bundan ibaret. Ülkemizdeki ekonomi tuzu kuru ekonomisi, yanı bana dokunmayan yılan bin yaşasın umrumda değil ekonomisi. Eee vergileri arttıranlarında 8-9 milyar maaş alan millet vekilleri olduğunu düşünürsek bu durumada hiç şamamak gerekir. O kimki 600 lira alan 1000 lira alan bir vatandaşı düşünsün. Fakir onlar .....

Hala Vergiden bahsediyorsunuz sayın yönetici. Biraz daha geniş Düşünün. Sizce afedersiniz ama nerdeyse tuvalete yaptıgımız şeye bile vergi ödememizin sebebi Nedir? ÜRETİM. Kaç Tane "Türk Maldır" Yazan Eşya, teknolojik alet vs.. kullandınız ? Kullanamazsınız Çünkü YOK. Vergi Toplamıyomuş Felan hepsi hikaye Asıl Sorun Daha da derinde. Ülkeye Giren Para yok. Her Saniye Ülke Borç Yapıyor hemde kaç Milyon dolar... Siz 10 Tır bugday veriyorsunuz adamlar size 1 tane koli İlaç veriyor yada ne biliym teknolojik bir alet veriyor yada Sanayi parçası veriyor. Bu iş böyle. Üretmedigin Sürece Bagımlısın. Bagımlı oldugun sürece Parasal Açıgın büyüyecek. BüyüdügüSürecede Halka Bindireceksinki farkı kapatmaya çalışacaksın. Haaa bizim halkımız gerizekalımıda üretmiyor ? Tabiki Degil. YIL 2012 DE 1 silindirli Motor yaptık diye Sevinen Türkiye Cumhuriyetin İlk yıllarında Koca UÇAĞI yapıyordu. Şu anda Bazı Güçler Bilerek ÜRETTİRMİYOR. Ülke kalkınmadıkça Vergilerde , Zamlarda Devam edecek. Zaten Gördügünüz Üzere Şu anda Satılmadık Yerli Şirketimiz Kalmadı. 1 Yılllık Getirdigi paraya satıldı Şirketlerimiz Abd YE! Bu Böyle Ne zamana kadar Gidecek Biliyormusunuz? Borcumuz Karşlıgında Topraklarımızı Satmaya Başlayana Kadar. Şu anda Toplumumuza Ürettirmeyenler ülkeyi buna hazırlıyorlar. Yakında Borçlarımız Karşılıgında yaşanmaz hale gelen Türkiyede Toprakları Bile satacaklar. (Tarihte Çok Örnekleri Vardır) . BU ÜLKENİN TEK İHTİYACI ÜRETİMDİR , SANAYİLEŞMEDİR, KALKINMADIR , ÇAĞDAŞLAŞMADIR. TÜRK MALI YAZAN OTOMOBIL , CEP TELEFONU KULLANMAYI İNŞ. ÖLMEDEN GÖRÜRÜM. Ama ülke Böyle uyudugu Zaman iyice ümidimi kaybediyorum. Bu yazıma Çok belirgin küçük bir örnek vereyim : Türk Köylüsünün en iyi yaptıgı şerleri bile atık Yabancı devletlerden alır olduk. Büyükbaş hayvan üretimini bile dışa bagımlı kıldılar. Yedigimiz et bile bizim etimiz degil. Bugdayı bile rusyadan alır olduk ..Saygılar...

büyük resmi görmüşsünüz, tebrik ederim.
    bu güzel yazı için elinize sağlık.

• Vay be 1.7 motorlu lada niva bile 25 bini geçmiş
  • Yanıldıkları bir yer var;

Bizim millet zam olsada alacağı arabayı yine alır..

Mesela taksi tarifesine zam geldiği zaman taksicinin 1-2 hafta işleri azalar sonra normale döner.

Satışlarda en fazla 3-4 ay durgunlaşır sonra zamanla eski düzey olmasada normal seviyelere dönecektir.

Kredi çeken adam 10 bin daha fazla çekerim ne olcak diye düşünecek.

Millet olarak tüketiciyiz....
  • Selam,
    Son gelişmelerden sonra araç değiştirme işini ertelemiş veya iptal etmiş birisi olarak artık şu gözle bakacağım 4 tekerlere:

• quote:

Orijinalden alıntı: smolderas

quote:

Caddy Combo Doblo tarzı araçlar bu kapsama giriyor ama yurt dışından araba getirmekle buradan almak neredeyse aynı fiyata gelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superhead

Vay be 1.7 motorlu lada niva bile 25 bini geçmiş

Çok normal 2 bin tl gibi bir zam olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

quote:

Orijinalden alıntı: modifix06

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Araçlara değil herşeye geldi ÖTV herşeyi etileyen bir vergidir KDV gibi. Bunun tek nedeni vardır cari açık ve cari açığın nedeni ise vergi toplamaktan aciz vergi toplamasını bilmeyenlerin işi kolay yoldan yani vergisini verenlerin sırtından halletmesidir.

Bu ülkede gelir vergisini devlet adam gibi almadıkça ve hapis cezalarını vermedikçe,

Kurumlar vergisini adam gibi almadıkça,

Kaçak elektrikğin önüne geçmedikçe,

Vergileri fahiş derecede arttırıp kaçakçılığın önüne geçmedikçe vergiler mutlaka artacaktır ve buna artış değil efendim GÜNCELLEME diyeceklerdir......

Bu zamların nedeni vergi toplayamamanın acizliğidir, beceriksizliğidir. Sigarayada deli gibi zam geldi, çoğu kişi kaçağa yönelecek şimdi elde edilecek vergi miktarı düşecek bir süre sonra basit bir arz talep eğrisi bir süre yükslir daha sonra düşer sonra cari açık fazla derler çünkü millet kaçağa yönelmiştir. İçkiyede geldi, kaçak içki haberlerini ve ölen turist haberleri daha çok duyacağız çünkü milleti kaçağa özendiren bir devletimiz var... Elektronik üründe %200 lük bir vergi varken bende gidip 2700 liralık fotoğraf makinesini kaçak olarak 1600'e aldım kendimle gurur duyuyorumki soyulmadım....

Bunun adı vergi değil soygunculuktur. Vergi makul düzeydedir ve vatani görev gibi bir namuslu, onurlu, şerefli bir davranış olarak vergini verirsin kendinle gurur duyarsın görevimi yapıyorum diye. Ama devlet senden bunu fahiş miktarda alıyorsa bu devlet eliyle HIRSIZLIKtır.

Gelire göre vergi olmalı, fakirde aynı vergiyi, zenginde aynı vergiyi veriyorsa çoğu tüketim ürününde vergilerin eşit, sabit ve az düzeyde olmalı ve asgari ücrete göre hesaplanmalı daha çok vergi istiyorsan gelir vergisini adam gibi toplamalısın. Fansa zenginlerin vergisini arttırıyorum dediğinde kimsenin gıkı çıkmadı. Ama yargı milletvekillerinin maaşları fazla canım bukadar olmaz dediğinde millet vekilleri salya sümük ağladı.

Olay bundan ibaret. Ülkemizdeki ekonomi tuzu kuru ekonomisi, yanı bana dokunmayan yılan bin yaşasın umrumda değil ekonomisi. Eee vergileri arttıranlarında 8-9 milyar maaş alan millet vekilleri olduğunu düşünürsek bu durumada hiç şamamak gerekir. O kimki 600 lira alan 1000 lira alan bir vatandaşı düşünsün. Fakir onlar .....

Hala Vergiden bahsediyorsunuz sayın yönetici. Biraz daha geniş Düşünün. Sizce afedersiniz ama nerdeyse tuvalete yaptıgımız şeye bile vergi ödememizin sebebi Nedir? ÜRETİM. Kaç Tane "Türk Maldır" Yazan Eşya, teknolojik alet vs.. kullandınız ? Kullanamazsınız Çünkü YOK. Vergi Toplamıyomuş Felan hepsi hikaye Asıl Sorun Daha da derinde. Ülkeye Giren Para yok. Her Saniye Ülke Borç Yapıyor hemde kaç Milyon dolar... Siz 10 Tır bugday veriyorsunuz adamlar size 1 tane koli İlaç veriyor yada ne biliym teknolojik bir alet veriyor yada Sanayi parçası veriyor. Bu iş böyle. Üretmedigin Sürece Bagımlısın. Bagımlı oldugun sürece Parasal Açıgın büyüyecek. BüyüdügüSürecede Halka Bindireceksinki farkı kapatmaya çalışacaksın. Haaa bizim halkımız gerizekalımıda üretmiyor ? Tabiki Degil. YIL 2012 DE 1 silindirli Motor yaptık diye Sevinen Türkiye Cumhuriyetin İlk yıllarında Koca UÇAĞI yapıyordu. Şu anda Bazı Güçler Bilerek ÜRETTİRMİYOR. Ülke kalkınmadıkça Vergilerde , Zamlarda Devam edecek. Zaten Gördügünüz Üzere Şu anda Satılmadık Yerli Şirketimiz Kalmadı. 1 Yılllık Getirdigi paraya satıldı Şirketlerimiz Abd YE! Bu Böyle Ne zamana kadar Gidecek Biliyormusunuz? Borcumuz Karşlıgında Topraklarımızı Satmaya Başlayana Kadar. Şu anda Toplumumuza Ürettirmeyenler ülkeyi buna hazırlıyorlar. Yakında Borçlarımız Karşılıgında yaşanmaz hale gelen Türkiyede Toprakları Bile satacaklar. (Tarihte Çok Örnekleri Vardır) . BU ÜLKENİN TEK İHTİYACI ÜRETİMDİR , SANAYİLEŞMEDİR, KALKINMADIR , ÇAĞDAŞLAŞMADIR. TÜRK MALI YAZAN OTOMOBIL , CEP TELEFONU KULLANMAYI İNŞ. ÖLMEDEN GÖRÜRÜM. Ama ülke Böyle uyudugu Zaman iyice ümidimi kaybediyorum. Bu yazıma Çok belirgin küçük bir örnek vereyim : Türk Köylüsünün en iyi yaptıgı şerleri bile atık Yabancı devletlerden alır olduk. Büyükbaş hayvan üretimini bile dışa bagımlı kıldılar. Yedigimiz et bile bizim etimiz degil. Bugdayı bile rusyadan alır olduk ..Saygılar...

büyük resmi görmüşsünüz, tebrik ederim.
    bu güzel yazı için elinize sağlık.

Teşekkür ederim. Herkesin Görmesi dileğiyle..

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.