|
ÖTV zammı sonrası yerli otomobil için fiyat tahmini: '1 milyon TL'yi geçer' (6. sayfa)
-
-
Ben zamlardan etkilenmiyorum ki hep 10 liralık alıyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sözde milletin alacagı bir araba olacaktı daha cıkmadan zamlandı cıkınca kim bilir kaç para olur konuda bahsi gecen fiyata bilindik markalar varken kimse yerli diye bu aracı almaz bu aracın amacı belli ucuz olması ama ucuz kelime olarak lafta kaldı sadece bizim ülkedeki adalet sistemi vergilerle ilerliyor vergisiz adalet olmaz olmuş ucuz denen şey kalmamış... onca ülke elektirikli arabaya indirim yapsın bizimkiler bindirim yapsın...
-
Yerli otomobilin gerçekleşeceğine inanmadığım için pekte haber değeri taşımıyor bu benim için. Tıpkı "ayranimiz yokken içmeye, uzaya gidiyoruz s.cmaya" göz boyamasinda olduğu gibi. Seçimi kaybedecegimi bilsem ben de 4 seneye aya gider, 10 seneye marsta koloni kurardım. Nasıl olsa "beni secmediniz olmadı" denecek sonunda...
-
Burada montaj için tesisler kuran diğer markalar mal mı peki bu vergideki çifte standarda eyvallah diyecek?
Yerli arabamızla uzaya çıkacağız. Aya bayrak dikip cami yapacağız. Hülooğ
1 milyon TL ve yerli araba. Hadi ordan -
1996 dan 2013 e kadar Gumruk Birligin in Turkiye ye zarari Dis Ticaret acigi sadece o yillar arasinda 221 Milyar Dolar di. Simdi ise gunumuze kadar nedir acaba ? Elbette misli misli olmustur!
https://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/ab-sevdasinin-faturasi-221-milyar-dolar-haberi-78236
-
quote:
Orijinalden alıntı: BalkanGöçmeniBirBey200k-300k ₺ arasındaysa fiyatı değer.
onun dışında araba yapmanın ne anlamı var.
O fiyata bataryasını alamazsın o arabanın. Yeni ötv zammıyla 1.2 civarı çıkar.
-
Vatanımızda üretilen miili aracımıza daha uygun fiyatlı binecektik ötv farkı olmadığı için ne hayaller ne hayaller....
-
Arabaya bu kadar para verilecekse sırf yerli diye ne olduğu belli olmayan, geleceği bilinmeyen bir markaya verilmez. Marka olarak hayatını sürdürebilmek istiyorsa her kesime uygun araba üretmeli, spor araba üreticisi misin sen bu fiyatlarda tek modelle piyasaya girmeye çalışıyorsun.
So? Ayni sekilde gumruk birliginin faydalarini iceren de haberler bulursun. Kaynagin gazete haberleri mi yani? Fark ettiysen faydasi da olur zarari da olur dedim zaten.
Allahin xiaomisi bile gelip fabrika aciyor Türkiye'de. Dis yatirimciyi, sicak parayi cekiyor. Bi de adam akilli demokrasi, insan haklari, sefaf yonetim, hukuk ustunlugu olsa yikar geceriz ortaligi ystirimda ve uretimde.
Evet kaynaginin haber sol olmasi da cok guzel :) tucaret aciginda gumruk birligini suclamak kadar abes bisi olamaz.
"Pek çok markanın planları rafa kalktı". İthal araç girişini yavaşlatmak için yapılmış demek bu.
togg un fiyatı da pahalı
-
Togg gibi önemli bir projeyi yazık edecekler diye korkuyorum -
700 bin TL aşağı olmaz
Pininfarina Çin menşei bir şirkete tasarladı bu arabaları zamanında bizim Reis gitti parasını verdi lisansını aldı üretecek işte milletten aldığı kan emici vergiler ile sonrada biz yaptık diyecek komünist ülke gibi devlet araba yapıp satacak iktidar partisi zengin olacak
Zaten vatandaşı düşünen olsa Clio , Fiesta gibi B segment küçük lüks olmayan bir elektrikli araba yapar , ülkede bu kadar aç varken bu arabaya kim binecek?
Hepsini geç vatandaştan aldığın vergi ile siyasi partinin araba yapıp vatandaşa itelemesi etik mi? Bizim koyunlar gerçi sağılmaya alışık hoşlanıyorlar
Gün bey nasıl bu şekilde düşünebiliyorsunuz bilmiyorum. Piyasadaki rekabeti öldürerek araba mı satmaya çalışsınlar diyorsunuz? Lanet olsun böyle ülkeye. Eğer böyle olacaksa aynı şekilde Avrupalılar da sırf Türkiye'de üretiliyor diye ek vergi koyar TOGG'a o zaman görürüz.
Yahu hiç bir ülke böyle bir şey yapmaz, kendi vatandaşına kolaylık sunmaya çalışır. Bizim vergici kafa vergiyle rekabet yok etmeye çalışır. Vergiyle ülke kurtarmaya çalışan zihniyetten nefret etmeye başladım. Lanet ediyorum ama ne lanet bir ülkeyse bir türlü sona ermiyor bu. Kâbus gibi yahu.
İyi olan kazansın yok ülkede. Varsa yoksa vergi var. Ama o kadar salakça bir vergi sistemimiz var ki onu da ayarlamasını bilmiyoruz. Harbiden delireceğim ya Allah böyle düşünenlere akıl fikir fosfor vitamin ne varsa versin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X