TOGG içinde paşa paşa vergi verilecek. Hiçbir markanın,modelin bir ayrıcalığı yok. Türkiye gibi bir ülkede kurallara uygun oynadığına göre böyle bir şey yapmayacak zaten yapamaz da. Buna benzer bir düşünce Vestel tarafından sunulmuştu. Yerli olmayan telefonlara daha fazla vergi getirilmesini istemişlerdi,peki ne oldu? Tabi ki yapılmadı. Bu arada yerli diye ucuz olacak denilmesini de anlamıyorum. Vestelin de telefonları yerli ama adamlar hem piyasaya göre yüksek fiyatta satıyorlar,üstelik cihazlar da eski donanıma sahipler. |
ÖTV zammı sonrası yerli otomobil için fiyat tahmini: '1 milyon TL'yi geçer' (4. sayfa)
-
-
Yerli ve milli gururumuz Bir Mil Yon Te Le :D Ülke insanıyla resmen tşk geçiyorlar :D Meali biz üretimi yurt dışına diğer ülkelere satıyoruz. Eyy halkım siz avcunuzu yalayın :) Zenginler için sıkıntı yok zaten onların dünyası bam başka. Fakirler ölsün :)
-
Ulan ya haram bu ülkede bişey almak -
Tog alacaklara anca tekerleğiniz alırsınız
-
Geçmişe dönebilsem , borç harç tum parami arabaya yatirir, arabadan tüm hevesimj alirdim.
Bizden onceki nesil çok şansli yasamis.
Kotu donemde dogduk be.
Orta sinifin yok oldugu , toplumun cogunun asgari ucrete mahkum oldugu bir dönem.
Sosyalizme benziyor.
Çocukken komunizm neden kötü diye anlatilirken "herkes sinif ayrimi olmaksizin asgari ücret alir" muhendis de olsan asgari ucret alirsin diye anlatirlardi.
O zamanlar bizim hayalimizde şu canlanirdi "yani şimdi copcuyle , temizlikciyle hakim, muhendis ayni maasi mi alacak? Hmm kotuymus."
Şimdi olan o:)))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 10 Şubat 2021; 21:6:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dışa bağımlılığın en büyük kalemlerinden birisi pertol ve bu petrol açığını olumlu etkileyecek elektrikli arabaların önünü keserek ne yapılmak isteniliyor?
sadece günü kurtarmak yani alınan vergilerde azalma olmasın diye orta ve uzun vadedeki ekonomiyi yok sayıyorlar.
allah bundan sonraki başa gelecek partiye boş şans versin...
-
Bu adam özellikle diğer araçların sözcüsü zira TOGG’da aynı vergi olacak ama o miktarda satılan araç başına TOGG’a teşvik içersinde ödeme yapılacak dolayısıyla TOGG’da ona göre fiyatla piyasaya çıkacak.
Bu vergi artışı TOGG’u avantajlı hale getirmek için yapılan bir adım. -
Milyonerlik sıradanlaşacak gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1 milyon para mı kardeş ? Yıl olmuş 2021. 2022’ye gireceğiz. Paranın değeri 0. O olacak bu olacak laflarını geçin herkes kendi politikasına uygun yakınlığı yakalama peşinde. Salla geç. -
Bu palavraya inanan kaldı mı hala ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: BayRote
Bence özellikle elektrikli otomobil alınmasın diye böyle bir zam yapıldı. Büyük ihtimal yerli modelin satışa sunulmasına yakın ötv indirimi + üstüne teşvik paketleri yapılarak güzel bi satış adetine ulaşılması planlanıyor.Bahsettiğin ötv indirimi, kampanya ve teşviklerle birlikte 100-200 bin liraya alabileceğini zannediyorsun sanırım? En fazla %10 bilemedin %15 indirim yapılır bu aracın Türkiyede 500 bin TLnin altında satılabilme ihtimali yok. Bak çok açık ve net konuşuyorum yok. Her şeyden önce aracın üretim maliyeti buna müsaade etmiyor. Birçok parçası yurt dışından ithal Türkiye sadece montaj hattı bu yüzden dövizden çok fazla etkileniyor. Türkiyede bu aracın satışı adetli olacak. Şu an için en büyük pazar payı uzak doğu olarak görüyorum. Satarsa sadece orada satar.
-
yemin ediyorum aynı cevabı yazacaktım.
şu an uzay vergisi gelir diye bekliyorum. bu iyi görünümlü haber pek hayra alamet olamaz
ayrıca "sen bir uzay mekiği ne kadar biliyor musun?" cümlesini 2023 krizinde duymayı hayal ediyorum
-
ne kadar teşvik yapılırsa yapılsın. 1 milyondan aşağı şu an olmazzz. aynı speclerdeki jaguar ipace vardı açıklandığında karşısında. 960 bin liralardan 1200 küsürlere çıkmış giriş paketi. togg ilk duyurulduğundan 460 bin küsürdü ipace. forumda 150 binede egea al deniyor, 500 binlik araba sorsan ona da 4 tane egea al deniyor. forum egeacı. kamu kuruluşlarında ancak 3-4 sene kullanıldıktan sonra daha alt modeller hem üretim maliyetleri kısılarak vatandaşa satılabilir duruma gelir. tesla da aynı yolu izlemişti.
-
Hayır onu geçin, %15 ÖTV oranı ile 750.000TL ile öngörülüyormuş. Hadi ÖTV'yi de sıfırlayalım 650.000TL olsun.
Sağda solda görüyorum devletin ihtiyacını gidermek için 30.000 adet alınabilir gibi rakamlar...
20 milyar TL araç alımına mı gömülecek?
-
Geçse ne olur geçmese ne olur. Cidden ülkenin kamyonlarca sosyal ve ekonomik sorunu varken onamı takıldınız.
İnsanların %50 sinden fazlasının Aylık 3 bin TL ve altına çalıştığı bir ülkede yaşıyorsunuz.Ülkenin çoğunluk kısmı için basit bir araba bile hayal şuan.
-
Oy vermeye devam mı ha!? -
Yerli araba fiyatı da kol gibi alınamayacaksa ne anladım ben bu dikişten ?
-
Sanayiciler yaşadı artık gazlamaya devam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7F6B5320 -- 10 Şubat 2021; 23:43:46 >
-
Bu arabayı gerçekten alacağını sanan asgari ücretliler vardı. Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh beeeee içimin yağları eriyor -
Alakası bile yok elektrikli araç almak isteyen vatandaşı yolmak için yapıldı. akp hükümetinin bu ülkede tek misyonu çok vergi toplayıp 5 müteahhide aktarmak.
Togg'a yönlendirmek istiyorsan vergiden kısarsın olur biter. Vergileri 4 katına çıkarmak teşvik falan olmuyor. akp partizanlığı yapmayan sadece halkını düşünen bir Türk vatandaşı bunu hemen anlayabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X