Of gun bey yine harika tespitini yapmış. Vergiyi düşürseler de daha çok satsa togg'a daha büyük destek olmaz mı mesela diyorum hani < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 11 Şubat 2021; 0:12:48 > |
ÖTV zammı sonrası yerli otomobil için fiyat tahmini: '1 milyon TL'yi geçer' (5. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Allah aşkına yılda 200 tane satılan elektrikli araçtan vergi alsa ne olur ?
Zamanında şimdikinden fazla vergi alıyorlardı düşürende bu hükümet şimdi arttıranda ki eski seviyesine bile gelmedi.
Vergi düşürürsen TOGG niye alsın ki millet volkswagen ID.3 alır bilindik marka vs. -
Ya anlatamadım sanırım yine kendimi TOGG çıktığı sırada karşısında sadece Tesla olmayacak artık Renault’dan tutun volkswagen’e oradan Hyundai’e kadar çok iyi modeller olacak hatta Mercedes ve BMW bile bir sürü model getirecek bunlarla TOGG’un rekabet etme şansı zor onlar tüm Avrupa’ya satarken yüzbinlerce biz fabrikayı yeni açıyor olacağız. -
Yılda 200 tane satılan araç diye kestirip atıyorsanız bu togg 2023 göz boyama projesi. Tüm bu yaygara 200 tane satılan elektrikli araçlar içindi diyorsun.
Demek seçim için insanları oyalamaktı amaç sağol gun
-
Yahu niye hep ters anlıyorsunuz.
2020’de toplam 200 tane satılmış araç ondan %3 yerine %10 alması devleti zengin etmez onu söylüyorum sadece diğer markaları TOGG’dan pahalı kılar böylece TOGG satılır. -
quote:
Orijinalden alıntı: gun
Ya anlatamadım sanırım yine kendimi TOGG çıktığı sırada karşısında sadece Tesla olmayacak artık Renault’dan tutun volkswagen’e oradan Hyundai’e kadar çok iyi modeller olacak hatta Mercedes ve BMW bile bir sürü model getirecek bunlarla TOGG’un rekabet etme şansı zor onlar tüm Avrupa’ya satarken yüzbinlerce biz fabrikayı yeni açıyor olacağız.Yeni bir firma için en büyük öncelik kâr değil satış sayısı olmalı. Elon musk salak değil herhalde yıllarca zararına model 3 sattı. Bu kafayla hiçbir şey yapamayız biz
-
Zararına illa ki satacaklarda bu firma yeni ne kadar az zarar ederse o kadar iyi ayrıca bizim ne yazık ki ABD gibi startup’ların rahatça para bulabilecekleri gerek yatırımcı gerek borsa derinliğimiz yok. -
Dostum meraktan soruyorum, bu tesla’ya %100 ek vergi nasıl oluyor peki? Teknik olarak başka malları kayırıyorsun. -
Benim dediğim açık.
Bu sene 200 sattı vergi artırmak ne işe yarar diyorsun o zaman Togg göz boyamadır.
Yok ileride elektrikli araçlar peynir ekmek gibi satacak dersen bu sefer artan vergiler ile yine yolmuş olacak vatandaşı.
85kW-120kW arası vergiyi %25 yaptı. Togg çıkarsa onu %20 yapar ooooo teşvik süper diyeceksiniz. Vergi %7'ydi onu unutucaz.
Vergi %7 kalsa ama Togg için %1 olsa olmaz mı? Olmaz 5 müteahhide para lazım.
-
Dişin çıkınca yastığın altına koyuyor musun? Diş perisi gelip dişin yerine çeyrek altın koyuyormuş :)
Sene olmuş 2021. Hala yerli maldan vergi alınmayabilire inanan var yahu...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sadece teslaya ek vergi nerdeymiş?
Abd çin arasındaki sürtüşme ise, o iş karşılıklı oluyor işte. Abd ek vergi dediği an çin de ek vergiyi ittirir.
Çoğu ülkelerde çin kotası var mesela. Kotayı geçen sayıda mal almıyorlar. Çünkü karşılık olarak çine zaten mal satamıyorlar. Varsın çin de bize kota uygulasın, zaten satamıyoruz ki diyorlar.
Bizim Avrupa Birliği ile de birçok ülkeyle de anlaşmamız var. Ek vergi koyacam dersen kuzey koreye dönersin. Haa işine geliyorsa yap, 3ngel olamazlar.
Ama elin oğlu salak değil. Sen mal satacan, o sana satamayacak, yer mi la adam. Hem de emperyalizmin mucidi bu adamlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 11 Şubat 2021; 0:50:57 >
2850 tl asgari ücretle çalişan adam togg alabilecegini saniyor, ülkenin büyük bir kesmi için dead on arrival bir durum bu. -
Teknoloji düşmanı cahil vizyonsuzlar.
-
Gümrük birligiyle alakasi yok. DTÖ kurallari geregi gerekçen olmadıkça kayiramazsin yerli uretimi.
Ama buna gerek yok zaten. Sadece togg'un araliginda kalan Watt kismini isterlerse 0 ÖTV yaparlar. Belki o aralikta 3-5 araba olur belki hiç olmaz. Olursa da bi zahmet rekabet etsin onlarla.
Zaten fiilen yerli uretimi destekliyoruz yillardir, gerek motor hacmi gerekse fiyat bazlı ÖTV ile yerli arabalar destekleniyo. Kısıtlı bi rekabetteler ithallerle.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gumruk birligi sayesinde bu ulkeye gelen yatirimin haddi hesabi yok. Her ticaret anlasmasinin avantajlari ve dezavantajlari olur. Zaten gida da gumruk birligi gecerli degil. Beyaz esya desen biz domine ediyoruz. Otomobilde sattigimiz kadar aliyoruz. Kim kazancli cikti dersek bu anlasmadan ik itaraf da kazancli cikti sonucuna varirsiniz. Ayrica bu kadar avandajsiz olsa istedigimiz zaman da cikariz gumruk birliginden. Bi engel yok bunda. Ingiltere birlikten cikti biz gumrukten mi cikamicaz.
Bence beynini fazla zorlama dostum olmaz denilen çoğu şey oldu kıskanmak yerine destek verseniz herşey daha güzel olacak :)) -
Yani siz vergi alacaksınız, yanında araba da verecekler. :)
Doğru söylüyorsun. %20 işsizlikten tut, patates kuyruğuna kadar, olmaz denen çoğu şey oldu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X