araba almak gittikçe zorlaşıyor arabası olan elinden çıkartmasın derim |
ÖTV zammı sonrası yerli otomobil için fiyat tahmini: '1 milyon TL'yi geçer' (13. sayfa)
-
-
Elektrikli oto da ÖTV sıfırlasalar vallahi de billahi de TESLA alırım. Kaliteden ödün vermem .
-
Yerli otomobil seçimden önce asla çıkmaz , çıkarsa seçimi kaybederler.hala bu araca inanan 150k ya yerli araç alacağına inanan bir kesim var. 500-600 k fiyati görünce (çıkarsa tabi) suratlarına tokat gibi gerçekler vurulacak.
Yerli otomobil işi de küçük bir proje. Bugün begenmedigimiz ülkeler bile derme çatma bir şekilde kendi markalarını üretiyorlar.
KKTC bile yerli otomobili şekillendirdi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Togg çıkacağına inanan bir sürü cahil var ülkede. Ne desem gg
-
İlk üretim 2023 ilk çeyreğin sonlarındaydı sanırım. 1 ocak'ta dalga geçerim diye hatırlatma falan kurduysan değiştir :(
-
yerli otomobilin tasarımını pininfarinadan satın alan çinli firma arabayı üretti avrupaya satmaya başladı, bizde hala fabrikanın temeli atılıyor.
-
-
Baktılar yapacakları araç hiçte ucuz olmayacak piyasayı ona uygun hale getirdiler. Alışma sürecinden sonra bakın piyasanın altında satıyoruz derler :)) -
Çok sayın hükümetimiz zaten araba almanızı istemiyor. Neden? Araba bu ülke için ultra lüks. ha buna rağmen araba alacaksan da vergisini seve seve vereceksin.
"Kardeşim araba ihtiyaç" vs. geçin bunları. Buğday, mercimek ithal eden ülkeyiz. Bu şu anlama gelir, götünde yaprak dolaşan Afrika kabileleri var ya hani, Türkiye Cumhuriyeti'nin konumu işte bu kabileleler seviyesinde. Bu kabileler için araba lüks mü? lüks. Beyaz eşya lüks mü? lüks. eeee, sana da lüks.
işte G20'deyiz, şöyle üretiyoruz, böyle çalışıyoruz diyeceklere. Üretim dediğin şey tek başına yeterli bir kavram değildir. Üretim ve tüketim birlikte değerlendirilmelidir. 2002'den bu yana bu ülke her sene dış ticaret açığı veriyor. Yani zarar ediyor. yani fakirleşiyor, yani küçülüyor. Bugün geldiğimiz durumda g.tümüze don alacak sermayemiz yok bizim. araba ne ola ki.
Kısacası ya akıllı olup tercihlerinizi değiştireceksiniz ya da paşa paşa yolunmaya devam edeceksiniz.
-
Tüh dolu paket alırız diyorduk şimdi kapı kolunu alabiliyoruz.
-
Hükümet baba halkın sırtına yük oluyor topladiginiz vergileri adam gibi kullansanız eyvallahta zenginleri daha çok zengin ettiniz neden millet yurt dışına kaçıyor ...siz vatan millet sakaryaya veriyorsunuz coşkuyu millette kanıyor haramzadeler
-
Sıkıntı yok oyuncak arabaya biner gezersiniz hem daha ucuz. :)
Tak 12v kuru akü bas gaza :)
-
neden devlet başında duran sayın cumhur başkanımız bizim araba almamızı istemiyor neden.
-
Elekrtikli araç kullanımına teşfik falan böyle şeyler bize daha çok var. Fosil yakıttan alınan bu fahiş vergi olduğu sürece kimse gelirden vazgeçmek istemez.
-
daha yeni başlıyoruz
-
Seçim vaadi o hiç bir zaman çıkmayacak
-
Milyoner olamıyorsun hocam. Vergisini düşünce 750k civarı bir rakam kalıyor eline.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X