Şimdi Ara

ÖTV zammı sonrası yerli otomobil için fiyat tahmini: '1 milyon TL'yi geçer' (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
3
Favori
17.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bilader yanlış geldin a haber yan tarafta. bu palavralara ancak onların müşteirleri inanır burada kimse senin yazdığının tek kelimesine inanmaz.

• Dünya da ki diyer ülke ler teşvik verir biz ceza gibi vergi şu rakamlar makul halinde kalsa daha çok insan alsa dışa bağımlı olmasak olmaz mı akıl insanlarımız bunu düşün mü yor mu?????????????

• Muhalefet partilerinin seçilme ihtimali var.

Muhalefet ülke kötü olsunda vatandaş hükümete oy vermesin diye uğraşıyor. Hükümette muhalefetle uğraşmaktan ülkeyi yönetemiyor. Ne saçma iş bu demokrasi.  

• İyi de bu duruma oy veren vatandaş yerli otomobili yapıyoruz diye oy veriyor ona binebilip binememe umurlarinda değil açıkçası var mı var. Bundan cesaretle uzaya çıkıyoruz naraları atılıyor kolayca. Sorgulayan bir kesme hitap etse bunları söyleyebilirler mi ?
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Fox da arka tarafta birader sende arkaya geçebilirsin..
    Kimsenin inanmasına gerek yok benim için doğru bu yeterli değil mi? inanmak zorunda değilsin tabiki de!!
  • Az kaldı seçimlere dayanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: cabriyo

yerli yerli diyip duruluyor tamam. bende yerliciyim.

ancak benzine verilen para dolar olarak tr den yurtdışına çıkıyor. 1 depo benzin 300-400tl, 1 depo elektrik 20-60tl. her depoda en az 250 tl yurtdışına gitmeyecek. yerli araba üretilmesede elektrikli araca salak mı bu yabancı devletler fakirinden zengigine borçlusundan borçsuzuna destek veriyor? elektrikli araba kullanan iç dış ticaret açığının azalmasına sebep olacakken tr de, bu vergi nedir?

togg çıkmadı ki daha. alırlarsa kapora vereyim şimdiden. sorun değil, ancak çıksın öyle yap ne yapacaksan.

tr de 2020 elektrikli araç satışı 800 adet.
    sarı sitede bi 500 ilan var.
    yani 200-300 kişi için vergi çıkardılar.

2020 benzin dizel araç satışı 650.000 adet.

eğer türkiye uzayda mavi vatanda karabağda libyada başarılı olması 300 adet vatandaşın elektrikli araca binmesine kadar düştüyse vay halimize.

ben işin içinde iş olduğunu düşünüyorum. kesin milletvekillerinden bazıları yada ticaret ekonomi bakanı bunu tezgahladı. ahmet galeri adının arkasına saklanarak bu işi yapıyorlar. vatan millet yerli üretim iç dış açık umurlarında değil. bu 650 milletvekilleri biz doyurmak zorunda mıyız? demokrasi bu mu? hem seç hem doyur.

yerli üretime destek vergisi diye falan inanmıyorum artık. abd nin ıraka demokrasi götürmesi gibi aynı. yerli üretime destek yüzünden vergi artması...

Akaryakıttaki vergi oranından haberiniz yok galiba. Benzinin en az %65 i vergi. Öyle bir vergi sistemi var ki akaryakıtta akla zarar. Benzinin Litresi 1 kuruş bile olsa hatta o 1 kuruş bile olmasa bedava olsa sabit ÖTVxKDV yüzünden 4-4,5 TL aşağı SATILAMAZ. Dikkatinizi çekerim araya ''x'' koydum ''+'' değil. Çünkü KDV ÖTVli fiyattan hesaplanıyor. Yani verginin vergisini ödüyoruz. Neyse konuya dönelim 300 TL Benzinin 200 TL si devlete vergi olarak gidiyor kalan 100 TL nin içinde Rafineri kârı+nakliye+akaryakıt istasyonu kârı dahil. Yani 300 TL nin taş çatlasa 60-70 TL si yurtdışına gidiyordur. Akaryakıttaki ÖTv devletin en büyük gelir kalemlerinden biri. Elektrikli araçları yaygınlaştırırlarsa kimden alacaklar bu vergileri? Devlet kendi bindiği dalı keser mi hiç? Kim takar cari açığı çevre kirliliğini? Vergi gelsin kesilmesin gerisi önemli değil.

• BYRM81 kullanıcısına yanıt
    Birader şaka efsane
  • besttrr kullanıcısına yanıt

Bili denilmez metodolojik yaklasim denir :) .

Ona bakarsaniz farkli kaynaklara bakmak ta degil hem niteliksel farkli goruslerdekine hem de bu farkli gorustekilerin de niceliksel olarak ta cok olmasinda da senin aslinda kast ettigin benim de yuzeysel de olsa temelimdeki yaklasim gibi olurdu ...

Genel mada medya denen sey aslinda hepsi AYNI . Seklen farklilar ama bazen de gercekleri ayiklamak iste o bayagilasmis ortamlardaki kaynaklarda samanlikta igne aramak bulmak parcalari birlestirmek ovunmek gibi olmasin onemlidir kanimca : ) . On yillar once bu yonden de baya ektileyici olmusum akademisyenlerce :) . O zamanlarki hayallerim akademisyenlik filan degildi gerci :) ... Neyse hafif Ego kokmasin ortalik :) .

• silivri soğuk olmasa söylerdim cevabını 

• AnimeLover2000 A kullanıcısına yanıt
  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt

Avrupa'dan gelecek elektrikli araçlara fazladan vergi koyarsan onlar da mütekabiliyet ilkesi gereği senin ihraç ettiğin otomobillere ek vergi koyar. 1 numaralı ihracat sektörünü tehlikeye atamazsın. İlk tepkiyi ihracat yapan firmalardan görürsün.

• quote:

Orijinalden alıntı: İNDİRİM SEYYAHI

Fox da arka tarafta birader sende arkaya geçebilirsin..
    Kimsenin inanmasına gerek yok benim için doğru bu yeterli değil mi? inanmak zorunda değilsin tabiki de!!

zorla alakası yok palavralara karnım tok benim ki sizin cenahın en iyi bildiği şey palavra.

• yc#1 kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    senin ihraç ettiğin otomobillere

Yokki?

• MuharremAylar kullanıcısına yanıt

Renault Clio, Megane Sedan, Fiat Tipo, Toyota Corolla, C-HR, Honda Civic Sedan, Hyundai i10, i20, Bayon (yakında)

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Aynen hdp ile ittifak yapmıyoruz deyip ittifak ortaya çıkınca kıvıran bizimkiler mi sizinkiler mi 😂
  • lBaBaCaNl kullanıcısına yanıt

Eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmayın  

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Ya bana bilim mi ogretiyosun gerçekten? Ahaha. Metodolojik yaklasim diyor bir de.

Bilim adamina bilim öğretmeye calisiyor biliyormuş gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • besttrr kullanıcısına yanıt

Bu ulkede nice Billim adami bircok seyi bilemiyor. Yani diplomasini nasil aldi saibeliler bol malesef bu ulkede : /

O yuzden onume her gelen bilim adamiyim diyene dur derim .

Bazen de ufak detaydir bilmeyebilir veya unutabilir... Turkiye ici bu cok olagandir ...

• quote:

Orijinalden alıntı: İNDİRİM SEYYAHI

Bu mesaj silindi.

Olm sen 60 iq ile bize akil mi verecegini sanıyorsun. Sen git efendin için tapın. Düşünme işini bize bırak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.