Şimdi Ara

ÖTV zammı sonrası yerli otomobil için fiyat tahmini: '1 milyon TL'yi geçer' (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
260
Cevap
3
Favori
17.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kafasına göre vergi koyan şahsım hükümeti gümrük birliğini takar mı hiç? Keyfine göre istediği arabadan %300 vergi alabiliyor. O anlaşma bahane...

• Tuğralı dobloyu satıp üzerine üç beş ekleyerek TOGG almayı bekleyen anadolu halkı şokta.  

• zaten amaçları reklamdı. fiyat vs umurlarında değil ortaya ürün çıkarmayacaklar.

• Maalesef el. araç sevdamızı başlamadan bitirdiler. Vatandaş sağılacak inek gibi görülünce olanlar bu. Bu arada TOGG bundan zarar göreceği kesin, bisiklet üretsinler bence motorsuz. Yerli oto fiyatına katılmıyorum çıplak fiyatı 250-300 bandını geçmez. Kdv- ötv derken 500-600 bandında olur ( kona 400 km menzil aracı 400-500 e satılıyordu ötv zammından önce)

• Bu arabalarin hala yapiacagina inanan varmı acaba. Inanmaya devam edin

• Vergi sistemimiz çok kaliteli değil ancak bu dediğiniz şeyi dünyada bir çok ülke yapıyor.

Bunun adı Gümrük Vergisidir ve dünyada sıkça yerli üretimi korumak için yapılan bir yöntemdir.Ancak biz AB gümrük vergisi anlaşmasında olduğumuzdan yapamıyoruz.

Bu nedenle biz teşvik vererek destekleyeceğiz. Bildiklerim bunlar Avrupa sorun çıkartır mı evet çıkartabilir ama teşvik veremez bizim gibi üreticiye fakat tarımda bu yapılıyor hem biz yapıyoruz hem Avrupa yapıyor zira farklı yerlerdeki üretimleri desteklemek imkansız.

Bu arada bu dünyada kamu yönetiminde standart bir şey başımıza iş açılabilir evet ama bana sorarsan ben tüketici olarak memnun olmayacak olsam da bir süreliğine ülke için yararlı olacağına inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 11 Şubat 2021; 12:17:33 >
  • Togg'un fabrikaya gidinde bakın. Dört tarafı büyük alüminyum çitlerle çevrili kocaman çamur içinde arsa. Başkada birşey yok.

• Yazıklar olsun ,Avrupa ve Amerika destek ve teşvik verirken bize kol böreği veriliyor ne güzel valla millet olarak bize müstehak ,biz buna layığız,

• Togg fabrikasi kurulma calismalari hala devam ediyor ve inansaniz inanmasanizda bu araba cikiyor..Bu isin arkasinda yuzlerce turk muhendis var..zam konusunda ise yerli araba satislarini arttirmak icin yapilabilir cunku yerli de vergiler yabanci marka araclarinda ki gibi olmaz..

• Elektrikli araçlar Gümrük Birliğine dahil değil. İthal edilen her elektikli araçtan %10 gümrük vergisi alınıyor.

• Çok güzel bir soru sormuşsunuz. Keşke hükümetin ne olduğunu gönül rahatlığıyla cevaplayabilseydik :)

• Aziz Bektaş A kullanıcısına yanıt

reis yerli arabayı uzaya fırlatıp elon muska dünya beşten büyüktür diyecek. oturun ve izleyin.

• sleepingawake kullanıcısına yanıt

o zaman togg almak büyük mallıktır derim :(

• simpsontr S kullanıcısına yanıt

eski türkiye dediğin 2005-2010 yılları arası  

• asderty A kullanıcısına yanıt
    Un yağ şeker mazot EKMEK VS birçok ürünü Karne ile almaktansa param var marketten alıyorum diyebiliyorum Uzaya çıkan Bi iktidar var kuyruk ve heykel sizin tarihinize özgü Bi durum :)
    İşşizlik pandemiden dolayı Dünyada da bu seviyede cahil sadece Türkiyede yok !! gözünü aç Avrupaya ve Amerikaya bak Avrupa da Hollanda Belçikada o kadar yer yağlamalandı Türkiyede çok şükür Güçlü Bi hükümet varda yamyamlara prim vermiyor :))
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    yerli yerli diyip duruluyor tamam. bende yerliciyim.

ancak benzine verilen para dolar olarak tr den yurtdışına çıkıyor. 1 depo benzin 300-400tl, 1 depo elektrik 20-60tl. her depoda en az 250 tl yurtdışına gitmeyecek. yerli araba üretilmesede elektrikli araca salak mı bu yabancı devletler fakirinden zengigine borçlusundan borçsuzuna destek veriyor? elektrikli araba kullanan iç dış ticaret açığının azalmasına sebep olacakken tr de, bu vergi nedir?

togg çıkmadı ki daha. alırlarsa kapora vereyim şimdiden. sorun değil, ancak çıksın öyle yap ne yapacaksan.

tr de 2020 elektrikli araç satışı 800 adet.
    sarı sitede bi 500 ilan var.
    yani 200-300 kişi için vergi çıkardılar.

2020 benzin dizel araç satışı 650.000 adet.

eğer türkiye uzayda mavi vatanda karabağda libyada başarılı olması 300 adet vatandaşın elektrikli araca binmesine kadar düştüyse vay halimize.

ben işin içinde iş olduğunu düşünüyorum. kesin milletvekillerinden bazıları yada ticaret ekonomi bakanı bunu tezgahladı. ahmet galeri adının arkasına saklanarak bu işi yapıyorlar. vatan millet yerli üretim iç dış açık umurlarında değil. bu 650 milletvekilleri biz doyurmak zorunda mıyız? demokrasi bu mu? hem seç hem doyur.

yerli üretime destek vergisi diye falan inanmıyorum artık. abd nin ıraka demokrasi götürmesi gibi aynı. yerli üretime destek yüzünden vergi artması...

• Bu yalana inanan var mi hala.

Hazir uretim araba alip ustune 2 adet araba parasi ekliyorlar vergi olarak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatına şaşırmayın. Yerli de değil, milli değil ne yazık ki.
  • İNDİRİM SEYYAHI İ kullanıcısına yanıt

Yazdıklarınız ciddi mi yoksa geyik mi yapıyorsunuz? Cidden anlayamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İNDİRİM SEYYAHI İ kullanıcısına yanıt
    Trollük yapıyorsan komik değil artık bunlar.

Aktrolsen de bunlara inanan aptal kalmadı ülkede haberin olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.