Şimdi Ara

over clock yaptım bilgisayar reset atıyor yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD 2500 işlemcim var ASUS A7N8X-X anakart var işlemcinin calışma frekansı 166 ve budurmda işlemci 1.84 ghz oluyor firekensı 200 yapınca işlemci AMD 3200 olarak görünüyor ve 2.2 ghz de calısıyor yanlız bilgisayar bu sekılde yarım saat cıvarında calıstıktan sonra reset atıyor

ısınmadan kaynaklanan bir sorun degıl cunku işlemcının sıcaklıgı 30 40 cıvarı zaten kasa acık ve işlemcıye daha büyük bir sogutucu taktım

FSB ayarlarıyla da oynamadım bu durumda RAM lerden kaynaklanan bir sorunda yoktur galıba

RAM ler OEM
    yardımcı olursanız menlun olurum
    şimdiden tesekkur ettım

• ramlerin zamanlamalarını yükselt.işlemciye elektirik ver.ramlere ver ver de ver
  • ramler yüzünden resetliyor olabilir tabi işlemci sıcaklığı dediğin gibi ise biostan ran lerin mhz nin sabitleyip dene birde o\c yapmayı
  • tesekkurler arkadaslar ama biraz daha aydınlatıcı bilgiler versenız daha iyi olur bir zahmet
    ram lerın voltajını 2.6 dan 2.8 yukseltım işlemcını voltajınıda 1.65 1.675 cıkardım ama bu durumda işlemcını frekensını 200 yaptıgımda reset atıyor su anda sadece işlemcını frekensını 166 ya indirdim sorunsuz calısıyor reset atmasının sebebı ne olabılır yardım lütfen
  • arkadaslar yardımcı olurmusunuz lutfen fsb carpanını yukseltsem mı o zamanda AGP ve PCI frekensları yukselmez mı bu durumda da modem ve ekran kartının calısmasında sorun olur mu acaba bilen biri varsa yardım lutfen

bilginizi esirgemeyın hayat herseyı kendının test edıp deneyeceğı kadar uzun degıl yasanmısn ve test edılmıs olayları paylasmak lazım kı vakıt ve kazanmıs olalım

tesekkurler
  • dostum ht çarpanını düşürdünmü veee belki işlemcinin sınırı o olabilir....eğer voltaj verdiğinde de yemiyorsa o zaman sınıra dayanmış olabilir...
  • ramleri bölenli kullandınmı.1:1 gitmiyo olabilir yada işlemciye verdiğin v ı arttırman gerekiyo oabilir.memtest yaptınmı ramlere
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ramlerin zamanlamalarını yükselt.işlemciye elektirik ver.ramlere ver ver de ver
  • işlemciye 1.7 ver ramlere 2.8 ver bide OEM ramler DDR 333 ise DDR 400 de çalışmayacak kadar takoz olabilir :(

ram zamanlamalarınıda 3 4 4 8 yap 1:1 de gene çalışmazsa

6:5 falan yap gene olmazsa şansına küs

imzamdaki sistem işlemci 1.75volt ram 2.8 volt stabil mesela
  • ramlerin ddr 333 ise fsb/ram oranını 6/5, 5/4 vs yapmalısın
    değilse işlemciye daha fazla voltaj vermelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaiNStreaM -- 2 Aralık 2005, 0:57:45 >
  • arkadaslar tesekkur ettım herkese

işlemcıyle ramların voltajlarını eskı halıne cektım

işlemcını frekensını 190 yaptım suanda 2.08 ghz de ve sorunsuz calısıyor

sizce daha yer mı
  • mrb arkdaslar

arkaslar bu sıstemde FSB yı artırsam sızce olurmu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.