Şimdi Ara

OVERCLOCK Çekicem Ama :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşLar sistemi me oc (overclock) çekmeyi düşünüyorum ancak PSU (powersupply)'im bayağı düşük sorun cıkartırmı acaba :( :

İnteL Core 2 Duo E4500 @ 2.20GHz
    3GB Kingston 2*1 Ram 667Mhz
    512/1772 MB nVidia Geforce 8600GT
    Foxcon P45 anakart
    300WATT PSU

??????????????????????????????????????

• Çıkartır
  • bu sisteme en az 550 watt psu gider sen bide overclockdan bahsediyorsun
    şaka bi yana deneme bile psu yu patlatırsın ev dumanaltı olur
    sana tavsiyem en kısa zamanda psu yu değiştirmen bu sisteme 300 watt cok az ekran kartı zaten 100 civarı çekiyo
  • çektim bile :D arada bir ekran bozuluo res atınca düzelio pc ye, en yakın zamanda 750Watt High Power alıcam sistemi baştan aşşağı yenilicem.
  • Sistemi eline alabilirsin dikkat et, sonra üzülürsün
  • bunu bende biliyorum :D
  • olay 300'de 550(!)'de değil de o dandik psulara normalde de güven olmaması mesele.

750 alma bence, almışken 1000'lik fln al ne çalıştırcan 750'yle?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Overclok yapalım VİDEO.
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ne yaptınız hocam ya:D 1500 watt alın bari 500 watt yeter bence o sisteme ben imzamdaki sistemi kullanıyorum 430 watt yetiyo bana:D
  • Bizim evin önünde trafo var ancak o keser senin sistemi.
  • :D:D trafo yetmez bence :D
  • aynı sısteme ben 230 watt ile besliyordum. 2. HDD yı satın aldım ve artık HDD ler bozulmaya başladı. yanı 300 watt ile rahat kullanabilirsin gereksiz bileşenleri takmaz isen. overclock fazla enerji farkettirmez öyle olsa fatura tavan yapardı flopy,fazladan fan vs. şuanda 400 watt var banamısın demiyor 550 watt falan abartı o sisteme. fakat ilerde ii bi pc toplarım flan dersen 600-750 watt arası bişey alırsın.
  • arkadaşlar benim de frizby markalı 400w psu m var korkuttunuz beni :D

2 gb ddr3, Athlon x4 ve ati HD5770 kullanıyorm

değiştimem şart mıdır?
  • @ Orcun-Jazz

Ya bakma sen,Power supply yetmiyorsa ,sistem tam yükte Hard disk tam devir dönerken. cd rom falan.(örnek RAR dan dosya çıkar aynı anda cd romdan dosya kopyala) mavi ekran ,çökme falan sorunu yaşamıyorsan oyunlarda takılma olmuyorsa o power supply yetiyor demektir.. fakat o power supply sınırda bence. bilgisayara bi parça alırsan sorun çıkabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CriticalWave

@ Orcun-Jazz

Ya bakma sen,Power supply yetmiyorsa ,sistem tam yükte Hard disk tam devir dönerken. cd rom falan.(örnek RAR dan dosya çıkar aynı anda cd romdan dosya kopyala) mavi ekran ,çökme falan sorunu yaşamıyorsan oyunlarda takılma olmuyorsa o power supply yetiyor demektir.. fakat o power supply sınırda bence. bilgisayara bi parça alırsan sorun çıkabilir.

sağol deneyim bakalım nolcak
  • arkdaşlar bütün sistemi topluyoruz iyi güzel ama sonra gidip dandik markaların kasadan çıkan poweri ile çalıştırıyoruz bir kere burda bi hata yapıyoruz . O powerlarla değil overclock yapmak normal şekilde bile çalıştırmak sisteminizin bütün parçalarını tehlikeye atmak demektir ... Kendimden biliyorum everest marka kasadan çıkan powerle çalışıyordu sistemim sonra bilgisayarı açmak için fişi takmaya çalıştığımda power gözümün önünde resmen bomba gibi patladı ve o sistem bir daha açılmadı çöp anlıcanız anakart pert olmuş .Bu tecrübeden sonra yeni sitem topladım sağlam bi powerla sorunsuz çalışmakta.
    Bence sizde kalitesiz power kullanmayın bütün paranız boşa gitmesin...
    Şu an kullandığım power fsp bluestorm II 500 watt çok güzel ender psu lardan biri bununla overclockta yaparbilirsin CàrißßéL--
    Ayrica suan sistem 2.33 ghz den 3 ghz ye o.c.li çalışmaktadır...
    http://www.vatanbilgisayar.com/fsp-ppa5001110-fsp-blue-storm-pro-80plus-500w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=41392

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S D -- 14 Nisan 2010; 14:11:25 >

• Aynen PSU çok önemli beyler gerek OC yapın yada yapmayın sistemin güç ihtiyacı sonuçta ne kadar iyi güç o kadar iyi performans. Kasa alırken PSU suz almaya bakın yada iyi markaların(thermaltake gibi) psu lu kasalarını almayı tercih edin
  • Bende de yakın donanım var.

İntel dual-core E2200 2.2 Ghz

Cooler Master(350Watt) kasa

Kingston 2*1 Gb 800 Mhz Ram

Gigabyte G31M-S2L Anakart

MSİ nVidia 8600 gts ekran kartı

var. İşlemci çarpanı standart olarak 11x200 Mhz. Herşey auto da 11x260 Mhz yaptım ve 2.86 Ghz oldu.Voltaj vermek gibi bir durum söz konusu bile değil. Ram ler ise 667 de ayarlı ama OC yüzünden 860 Mhz de çalışıyor. CPU-Z de 1.312 Volt görünüyor. Şimdilik bir sıkıntı yok. Performanstan da memnunum. Mesela, indirdiğim filmin patlarını RAR dan çıkartırken çok fark ediyor. Ego mu daha fazla tatmin etmek için 3 Ghz üstüne çıkmayı deneyecektim ama tırsım. Başka bir pc m daha var onda defalarca Bios pilini çıkartmak zorunda kalmıştım o yüzden tırstım biraz.
    Hiç bir test yapmadım ama haftalardır hiçbir problemle karşılaşmadım. Ne bir reset olayı, nede bir mavi ekran hatası oluştu. Ve pc günde en aşağı 12 saat kullanılıyor. Download yaparken oyun dahi oynanıyor PC de. onun dışında ethernet cross bağlantı var. Demek istediğim şu dur ki, 350 Watt hertürlü yetiyor. Konuyu açan arkadaş, çok fazla yükseğe çıkmak istemiyorsa, cüzzi hız aşırtmaları ile OverClock yapabilir. Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Orcun-Jazz

arkadaşlar benim de frizby markalı 400w psu m var korkuttunuz beni :D

2 gb ddr3, Athlon x4 ve ati HD5770 kullanıyorm

değiştimem şart mıdır?

hocam güvenme o psu ya yakar alimallah.
  • power sistemin kalbidir çünkü besini o sağlıyor
  • Madem yeni alıncak para çıkcak almışken en az iyi bir 500W hatta 600w alın derim hem yeni upgradelere zemin olur, vesile olur psu da paraya kıyılır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.