Merhaba arkadaşlar. Overclock yapmak istiyorum ancak her işlemciyle oynadığımda şöyle bir sorunla karşılaşıyorum
Çarpan : x15 Frekans : 233
3,5 GHZ hız oluyor vs. Ancak ayarları kaydedip kapattığımda ya pc'yi bi kaç kez resetleyip biosu eski haline alıyor yada post ekranında 3.5 ghz yazmasına ramen pc'yi açtığımda cpu-Z 'de eskisi gibi 3.00 GHZ da çalışıyor. Bilgisayar hakkında yeteri kadar bilgim var ancak OC konusunda çok zayıfım.
Son olarak şunuda ekleyim . İşlemcim : e5700 Anakart : Gigabyte EP45-DS3R Ram : Tek slot 2GHZ 800MHZ kingstone
Dün nette gördüm o şekilde ayarladım pc'yi
Çarpanı x12 yapıp frekansı 260 yaptım
işlemci FSB'si 800 'den 1080 'e falan çıktı ve pc'de hele ki oyunlarda müthiş fark oldu . Dün tüm gün öyle kullanmama ramen bugun pc'yi açmaya çalıştığımda sürekli resetledi pc'yi fişi çıkarıp taktığımda bios sıfırlanmıştı .
Voltajları otomatikte bırakıyorum OC'de. Güç kaynağımda coolermaster 500w ancak içeri 500 verdiğini pek düşünmüyorum :)
quote:
Son olarak ...
Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Bu aralar pek parça almaya imkanım yok olanla oc yapmak istiyorum .En fazla ram alabilirim. Oda oc için gerekliyse. Şimdiden yardım eden herkese çok teşekkürler
Yardımcı olabilecekler yok mu arkadaşlar :(
oc için gerekli detay bilgilerine ulaşmadan başlamış olmanızı cesaretinize hayranım..bence oc nedir bu soruyu iyice anlamanız gerekecek.akabinden adım adım ilerleyin..örnk 3.00 dan 3.1 gibi sistemin reset attığı yer itibari ile güç mü istiyor.ram frekanslarınızmı uygun değil.bu soruların cevabını ancak sistemin sahipleri bilir..bu yüzden bence bol miktaar okumalısınız.. buradan başlayabilirsiniz...kendinize zaman tanıyın ve acele etmeyin...unutmayın hızlı giderseniz mutlaka birşeyleri öğrenmedem ilerlemiş olacaksınız.. http://forum.donanimhaber.com/forumid_256/tt.htm size sabırlar diliyorum