Şimdi Ara

Overclock servis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar örneğin ekran kartına oc yaptık ve bozuldu herşeyi eski aline alıp servise verirsek anlarlarmı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Bozulmuş kartı nasıl eski haline alacaksınız? Kart çalışmıyorsa servisin de anlaması zor ama kullanıcı hatası diyebilirler.

• bazı ekran kartılarında OC yazarya bende merak ediyorum bozulduğunda kabul ediyorlarmı acaba yani firma bana OC yap diye kart üretmiş alıyorum OC yapıyorum vede tesadüf bozuluyor kabul ederlermi

takip
  • karta o.c yapmak garanti dışı bırakacak bir durumdur. kimse sana o.c yap diye kart satmaz. yapıp yapmamak son kullanıcıya ait bir karardır. o.c yapma potansiyeli vardır kartlarda ister yaparsın ister stok kullanırsın o.c yaparsan ve bozarsan kullanıcı hatasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IIBurkiII

karta o.c yapmak garanti dışı bırakacak bir durumdur. kimse sana o.c yap diye kart satmaz. yapıp yapmamak son kullanıcıya ait bir karardır. o.c yapma potansiyeli vardır kartlarda ister yaparsın ister stok kullanırsın o.c yaparsan ve bozarsan kullanıcı hatasıdır.

yani şimdi HD7850 O.C. kartı alıyorum oc yapıyorum , yaparsam ben suçlu oluyorum

hata bendeyse neden firma OC ünlemini vurguluyor ve sonra kabul etmiyor yaşadığınız bi olaymı bu yoksa mantık çerçevesindemi yaptınız yorumu

tşkler
  • quote:

Orijinalden alıntı: aglarm

quote:

karta o.c yapmak garanti dışı bırakacak bir durumdur. kimse sana o.c yap diye kart satmaz. yapıp yapmamak son kullanıcıya ait bir karardır. o.c yapma potansiyeli vardır kartlarda ister yaparsın ister stok kullanırsın o.c yaparsan ve bozarsan kullanıcı hatasıdır.

yani şimdi HD7850 O.C. kartı alıyorum oc yapıyorum , yaparsam ben suçlu oluyorum

hata bendeyse neden firma OC ünlemini vurguluyor ve sonra kabul etmiyor yaşadığınız bi olaymı bu yoksa mantık çerçevesindemi yaptınız yorumu

tşkler

hayır yanlış anlaşılmaya sebep olduysam affola. ben mantıklı olanı söyledim. sonuç olarak o.c olarak vurgulanmasının sebebi kartın stok değerlerden biraz daha yukarıda bir değer ile fabrika çıkışlı gelmesidir. o.c yi sonuçta firma stabil ve zararsız değerler ile yapmıştır. amd ekran kartlarında overdrive programını etkinleştirmek için verdiği uyarı kartınızın özellikleri ile ilgili değişiklik sonucu oluşabilecek hasarda sorumluluk kullanıcıya aittir şeklinde(temsili bir cümle ama açıklama bu şekilde).

• eski ayarlara çeksen nolur firma anlar mı bu kartta oc denenmiş
  • arkadaşlar kullanıcı hatasına giriyormuş overlock ve ya bios güncellemesinde oluşan hatalar ister oc yazsın isterse yazmasın
  • quote:

quote:

tşkler

Sen OC yap diye yazmıyor orda, hangi markadan alıyorsan örneğin sapphire, misal 1000 4800 değilde 1050 5000 geliyor sana kart, kendinden OC'li. Üretici OC yapıyor yani.

Tamamen yanlış anlamışsın, galiba.

• gerçekten hiç başıma gelmedi ve bilmediğim için soruyorum

yani bende 7870 var OC değil ama ben dediğiniz gibi overdrive ile kendim halt yemek kaydıyla yükseltiyorum hani arıza olsa tmm suç benim fakat sen (yani firma) OC deyip fabrika olarak bana bu imkanı vermişsin senin tavsiye etiğin saat hızlarına yüksettiğimde karta bi sorun olurda almassan suçlu yine benmi oluyorum sadace bunu merak ediyorum

@IIBurkiII

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aglarm -- 20 Mart 2013; 18:10:01 >
  • OC yapınca niye kart bozulsun ben de bunu anlamıyorum bir türlü.
    Frekansı fazla arttırırsanız zaten sistem kilitlenir kullanamazsınız, eski haline getirmek zorunda kalırsınız.
    Voltajı çok verseniz bu sefer de aşırı ısınmadan sistem kendini korumak için kapanır.

Daha zorlu şartlarda çalıştığı için elbetteki yıpranacaktır, ömrü kısalacaktır. Ama genelde ömrü bittiğinde garanti süresi de çoktan bitmiş olur zaten.

Ayrıca yazılımla OC yaptıysanız ve sadece ekran kartını garantiye yollarsanız durumu anlayamazlar. Pencil mod, BIOS mod falan eskidendi onlar.
  • quote:

gerçekten hiç başıma gelmedi ve bilmediğim için soruyorum

yani bende 7870 var OC değil ama ben dediğiniz gibi overdrive ile kendim halt yemek kaydıyla yükseltiyorum hani arıza olsa tmm suç benim fakat sen (yani firma) OC deyip fabrika olarak bana bu imkanı vermişsin senin tavsiye etiğin saat hızlarına yüksettiğimde karta bi sorun olurda almassan suçlu yine benmi oluyorum sadace bunu merak ediyorum

@IIBurkiII

Ben anlatamadım sanırım. Sana kimse bu karta o.c yap diyerekten satmıyor. Ortada tavsiye edilen bir değer yok. Aldığın gibi kullan diye satılıyor bu ekran kartı sana. Yalnız onu modifiye etmek senin elinde beceremez ya da yanlış bişey yapıp zarar verirsen sonuçları yetkili servisi gocundurmuyor. O.c terimini içeren ekran kartlarında bu (o.c) kavramı kafaları karıştırmasın firma yapmış onu ekran kartının adında o.c geçmesi senin o.c yapman gerektiği anlamına gelmemektedir. Ekran kartının normal değerlerden daha üst düzeyde olduğunu göstermektedir. Fiyatı normal edition lara göre o yüzden daha yüksek oluyor zaten Umarım açıklayıcı olmuştur

• OC yapılan kartların nerelerinin bozulacağı aşağı yukarı bellidir. Servisler bunu senden iyi biliyordur.

Ayrıca Afterburner kurdun diyelim. Ve voltaj, saat hızı ayarı yapıyorsun. Sana sınır koyar. Ama bu sınırı açmak istersen, riskini biliyorum ve bu riski alıyorum diye bir uyarı geldiğinde kabul edersin.

Misal;

quote:

C:\Program Files (x86)\MSI Afterburner - MSIAfterburner.cfg

dosyasını notepad ile açıyoruz ve; (sayfamızdan bir arkadaşımızın tarifi idi)

Set UnofficialOverclockingEULA nın karşısıdaki boşluğa - I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it -

Burda mealen şunu der: Limiti açmak sureti ile resmi olmayan bir OC yöntemi denediğimi ve MSI'ın bu durumdan sorumlu olmadığını ve destek vermeyeceğini anlar ve kabul ederim.

Sana OC olabilecek bir kart vermiştir; ama OC yap, boz ve bana ver değişirim dememiştir.

Yani kartın Voltajını, saat hızlarını yazılımın limitlerini kaldırmak sureti ile yükseltmeye başladığınız andan itibaren, üreticinin artık bir sorumluluğu kalmadığını anlıyor ve kabul ediyorsunuz. Sen OC olan kart satmıştın vs. savunma yöntemi olamıyor.

Üretici sayfasında 1000Mhz diyorsa onun vereceği 1000Mhz'dir. Ama sayfasında 1100Mhz'e çıkıyor diye resmi bir uyarı görüyorsan dene. Ama hiç bir üretici OC değeri yazmaz. O belirlediği değerleri kabul eder, ötesi kullanıcı hatası.

Sen istediğin kadar kendi kendine yandı de. Nerelerin yanacağı bellidir. Üretici o ürünü satışa çıkartmadan önce, onlarca kartı OC yaparak yakmış ve bir bilgi bankası oluşturmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 20 Mart 2013; 19:38:46 >

• Bu konuyu bende merak ediyordum. Froumda o kadar o.c yapan var acaba forumda hiç kartı o.c'tan bozulduktan sonra servise gönderip "kartınız o.c'tan bozuldu kullanıcı hatası birşey yapamayız" gibi bir cevapla karşılaşan oldu mu o.c ile nerelerin yanacağı belli denmiş peki o yerlerin kendiliğinden bozulma riski hiç yokmu acaba.
  • yukarıda arkadaşların söylediklerine göre firmalar kesinlikle OC yapmıyacaksın diyor eğer yaparsan ve bu nedenle karta bi zarar gelirse ben karışmam der diyor firmalar
  • Valla O.C ile alakalı değil ama ufak bir örnek vereyim

Benim laptop'un diski arızalanmıştı... ben laptop'u söktüm diski çıkardım başka bilgisayara takıp format attım cmd'den

Hatta kendi 3 gb olan ramlarini söküp 8 gbye çıkarmıştım... diski tekrar takıp çalıştırdım ama yok format atarken mavi ekrana düşüyordu disk gitmişti yani

Servise gönderecektim son anda aklıma geldi evden gittim eski ramlarini aldım taktım servise yolladım diski değiştirip geri göndermişler...

Tabiri caizse diske tecavüz ettim ama yinede anlamadılar... overclock olayınada anlamazlar heralde

Normal kullanıyordum oyun oynuyordum birden bilgisayar ekranı kapandı gibi ufak tefek yalanlar söylersen bence anlamayacaklardır...
  • Benim bahsettiğim normal olanı, ancak servis insiyatif kullanabilir. Misal yıllar önce Gigabyte bir anakartı arızalandırmıştım. Öyle numara çekmeye filan çalışmadım, gönderdim sadece. Kullanıcı hatası olmasına rağmen, garanti kapsamında onarılmıştır diye bir rapor düzenlemişler ve tamir etmişlerdi. Belkide dürüst davrandığım için öyle bir güzellik yaptılar. Ancak her servis bunu yapmaz ve yapmak zorunda değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 20 Mart 2013; 22:52:36 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.