Bildirim
Overclock sıcaklık değerleri normal mi [SS]
HUAWEI Watch GT3 Pro 46mm Titanyum Kasa - Gri Deri : Amazon.com.tr: Elektronik
https://www.amazon.com.tr/HUAWEI-Watch-46mm-Titanyum-Kasa/dp/B09ZSPJLNS
2 hafta önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
cpu işlemci yüzey ısısı core 1 ve core 2 cpu çekirdek ısılarıdır ısı değerleri 70 üzeri sürekli kullanımda sorun oluşturacaktır daha iyi bir soğutucu ve iyi bir macun ile bu sorunu çözebilirsin -
stok soğutucu ile bu değerlerde fazla ısnıyor.Bu yüzden 3.6 ghz de sağlıklı çalışıyor
İyi bi soğutucu alana kadar 3.6da devam -
İşlemci aslında ısınmıyor düz frekansında. Stok soğutucuların ben bir faydasını göremiyordum. Mesela i5 650 CPU var bende onun stok fanıyla 110 derece görüyordum. Yalan değil. Şimdi ise ikinci anakartını yaktı yatıyor evde. Ama diğer soğutucudan sonra 3.5 GHz ocde bile maksimum 38 derece falan oluyordu. Şimdi anakartları yaktığı için AMD Athlon II X2 250 3 GHz bir bilgisayar vardı okulda duruyordu getirdim eve ona talimquote:
Orijinalden alıntı: littlenikkisay
stok soğutucu ile bu değerlerde fazla ısnıyor.Bu yüzden 3.6 ghz de sağlıklı çalışıyor
İyi bi soğutucu alana kadar 3.6da devam
Edit: Sana önerim FSB hızlarını arttır çarpanları değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerbahceli07 -- 15 Ekim 2014; 21:16:45 >
-
Açıkçası oc işinden de pek anlamıyorum yani fsb nedir yada nasıl artııracağım konusunda en ufak bi fikrim yokquote:
Orijinalden alıntı: fenerbahceli07
İşlemci aslında ısınmıyor düz frekansında. Stok soğutucuların ben bir faydasını göremiyordum. Mesela i5 650 CPU var bende onun stok fanıyla 110 derece görüyordum. Yalan değil. Şimdi ise ikinci anakartını yaktı yatıyor evde. Ama diğer soğutucudan sonra 3.5 GHz ocde bile maksimum 38 derece falan oluyordu. Şimdi anakartları yaktığı için AMD Athlon II X2 250 3 GHz bir bilgisayar vardı okulda duruyordu getirdim eve ona talim
Edit: Sana önerim FSB hızlarını arttır çarpanları değil.
Alıntıları Göster
-
anakartın nedir?quote:
Açıkçası oc işinden de pek anlamıyorum yani fsb nedir yada nasıl artııracağım konusunda en ufak bi fikrim yok -
Asus H81m-d -
quote:
Asus H81m-d
Voltaj kaç veriyorsun 4.5 ghz oc sirasinda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 17 Ekim 2014; 6:40:13 > -
Voltajı değiştirmiyorum 3.2ghz ile aynı -
quote:
Voltajı değiştirmiyorum 3.2ghz ile aynı
belki anakart kendisi otomatik voltaj veriyordur. eğer öyleyse sıcaklık değerleri normalden daha fazla yükseliyor olabilir. -
Şu overclockdan bi benmi anlamıyorum yaquote:
Orijinalden alıntı: selmandquote:
Voltajı değiştirmiyorum 3.2ghz ile aynı
belki anakart kendisi otomatik voltaj veriyordur. eğer öyleyse sıcaklık değerleri normalden daha fazla yükseliyor olabilir.
Alıntıları Göster -
Voltaj değerleri konusunda pek bi bilgim olmadığı için ellemedim auto da duruyor 1.173 volt gibi di değerde -
quote:
Voltaj değerleri konusunda pek bi bilgim olmadığı için ellemedim auto da duruyor 1.173 volt gibi di değerde
Yüke girince artıyordur muhtemelen. -
olabilir ama anlık olarak onu takip edemiyoruz sanırım -
quote:
olabilir ama anlık olarak onu takip edemiyoruz sanırım
Programlarla görülüyor gpu z ile bakılıyor sanırım. -
Arkadaş GPU-Z demiş onunlada ekran kartının sıcaklıklarına falan bakabilirsin. CPU-Z ile işlemcine kaç volt gittiğine kadar görebiliyorsun.quote:
Orijinalden alıntı: selmandquote:
olabilir ama anlık olarak onu takip edemiyoruz sanırım
Programlarla görülüyor gpu z ile bakılıyor sanırım.
Alıntıları Göster -
oc li iken de oc yapmadan önce de cpu-z deki voltaj hep aynı.
1.173V -
quote:
oc li iken de oc yapmadan önce de cpu-z deki voltaj hep aynı.
1.173V
Birde aida ile bak istersen. Hep aynı olmaması gerekiyor -
aida:unlimited power diyor :D -
quote:
aida:unlimited power diyor :D
Aşmış senin kart panpa
Benzer içerikler
- kaporta macunu yerine ne kullanılır
- saf su nerede satılır
- porçöz ile radyatör temizliği
- ekran kartı çok ısınıyor
- kloroform eczanede bulunur mu
- undervolt nedir
- termal macun önerisi
- overclock nasıl yapılır
- sıvı metal macun
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X