Şimdi Ara

Sıcaklığı nasıl düşürebilirim Ss li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • birçok şey denedim artık son çare delid yapmakta gibi.
    şimdi sınırlı bir kasada hava sirkülasyonu yapmaya çalıştım.
    görüldüğü üzere su suğutmanın fanı sığmadı.ince bir fan aldım ama sıcaklığı 2-3 derece anca düşürdü.
    acaba işlemcye delid yapsam ne olur.
    yoksa böyle kullanmaya devam etsem mi?

cpu boş 40
    gpu 38

oyun gta 2 saat sonunda

cpu 55-67
    gpu 79

aida stres testi 30dk
    cpu 75-84

acaba cpu sıcaklığı bu değerlerde fazlamı.nasıl düşürebilirim fikriniz var mı?

Sıcaklığı nasıl düşürebilirim Ss liSıcaklığı nasıl düşürebilirim Ss liSıcaklığı nasıl düşürebilirim Ss liSıcaklığı nasıl düşürebilirim Ss li

• Sıcaklıklarda bir sorun gözükmüyor hocam. Hatta kulandığınz kasaya bakacak olursak fazlasıyla iyi sıcaklıklar.
  • Kullandığınız kasaya göre sıcaklıklarınız yük altında normal görünüyor. Tavsiyem delid yapmak yerine bütçeniz elveriyor ise hava sirkülasyonu daha iyi bir kasaya geçmeniz.
  • 2 saatlik oyun sonunda cpu 67 gpu 79. Benim sistemimde aynı süre sonunda cpu 60 gpu 75 oluyor ancak senin rakamlar bu kadar küçük bir kasa için mükemmel değerler. Bu sıcaklığın düşmesini istiyorsan yeni bir kasa al daha ekonomik bir şekilde benim rakamları yakalarsın.
    Ki benim sistemde 3 tane 120mm lik fan var. Fanlar imzamda mevcut. 1 tanesi güzel kaliteli bequiet marka. Diğer iki fan da 30 liralık fan. Bu kasaya 2 tane daha bequiet marka fan taksam cpu 55i gpu da 65i geçmez zannımca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 18 Nisan 2019; 10:5:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • o zaman ben hiç dokunmayayım
    kasa fanım cfm si yüksek sanırım o yüzden alttan giren hava hem radyatörü hem kasayı iyi soğutuyor.88cfm güzel bir değer ama ses çok yüksek.2200rpm kafa şişiriyor.belki değiştirebilirim. 88 cfm ye sahip sessiz bir fan bulabilirmiyim acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyken -- 18 Nisan 2019; 18:43:47 >
  • Sıcaklıklarınız normal.

• Akasa Viper 12cm S-Flow (AK-FN059) 83CFM
    Akasa Viper 14cm S-Flow (AK-FN063) 110,61CFM
    Akasa "Viper R" 14cm (AK-FN073) 109,55CFM (12cm fan yuvasına montaj özellikli)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    vücudum nasıl? (ss'li)
    2 yıl önce açıldı
    Vücüdum Nasıl? SS'li
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sıcaklıklar gayet normal.
  • powerdaki fanı iyice inceledim.tam yükte iken öyle bir ses çıkıyor ki fön makinası gibi hava üflüyor.88 cfm değere sahip bence ısının çok yükselmesini bu fan engelliyor.

cfm değeri yüksek olan akasa viper s yi bi denemek istiyorum.83 cfm verirse daha sesiz onu kullanırım.

başkada bu değerde olan bir fan göremedim piyasada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tunyukuk kullanıcısına yanıt
    hocam bu 14 lük fan power içine sığarmı acaba bilginiz var mı

• ozzyken kullanıcısına yanıt
    Denemek lazım. Hiç bir fikrim yok açıkçası. PSU içi ne durumdadır ona bakmak lazım
  • merhaba; şu anda bu resimdeki açık şekilde mi kullanıyorsunuz kasayı? hangi fanlar nereye üflüyor acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • swarf kullanıcısına yanıt
    kasanın kapağı kapalı şöyle anlatıyım

su soğutma radyatörü kasanın en altında başka takılacak bir yer yok.hatta su soğutma fanı sığmadı fotodan görüldüğü üzere hemen üzerinde ekran kartı ve onun fanı var.kasadaki tek eksoz fanı powerın fanı.alttan giren soğukhava su soğutma radyatöründen geçerek psu fanı ile dışarı atılıyor.o yüzden tek işlev psu fanında.

• Sanırım kasa alırken fan yuvalarına dikkat etmemişsiniz. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla sıvı soğutmaya uygun değil. cmaster veya silverstone un uygun fiyatlı itx modelleri var hem de sıvı soğutma destekli ve daha fazla fan yuvası var. kasa içi hava akışı iyi değilse yan kapağı kapatmanızın bi anlamı yok işlemci sıcak havayı içeri üflediği için ekran kartı da ısınır. psu konumu bu şekilde işlemcinin üzerini kapatacak şekildeyse fazla yapılacak bişey yok ya kapağı açık kullanın ya da yeni kasa alın derim.
  • evet hocam güzel noktaya temeas etmişsiniz dediğiniz gibi radyatörden gelen sıcak hava kasayı ısıtıyor.ekran kartı max79 derece 2 saat sonunda cpu da oyunlarda 65 derceyi pek geçmiyor.

kasayı taşıdığım için büyük kasa istememiştim.sadece power fanını akasa viper ile değiştirip bi performansına bakıcam başkada hangi alternatif var onu düşünüyorum

• Bu termal macun sıcaklıkları düşürür.

RX 480 ekran kartımda kullandım. 90 dereceye çıkıyordu. 84 dereceye düştü.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozzyken

kasanın kapağı kapalı şöyle anlatıyım

su soğutma radyatörü kasanın en altında başka takılacak bir yer yok.hatta su soğutma fanı sığmadı fotodan görüldüğü üzere hemen üzerinde ekran kartı ve onun fanı var.kasadaki tek eksoz fanı powerın fanı.alttan giren soğukhava su soğutma radyatöründen geçerek psu fanı ile dışarı atılıyor.o yüzden tek işlev psu fanında.
    Kasa malesef dizayn olarak sıcaklıkla başedebilecek bir kasa değil buradan görebildiğim.

Radyatör aşagı mı üflüyor? Uflemeyi blok arkasindan mi yapiyor, (sıralama si şu şekildemi :kasa deligi-fan-radyator mu? )
    yoksa emme şeklinde mi dışarı atıyor ? ( kasa deligi- radyator- fan )

radyatorun asagida olmasi cok sıkıntılı oncelikle, bunu bir miktar soyle azaltilabilir, kasa deligi -radyator-fan seklinde siralayip, o sekilde disari uflemeli,
    kasa alti en az 4-5 parmak yukarida olmali,
    kasanin onunden rafyatordeki fana dogru, disaridan iceriye temiz hava ufleyen fan olmali.
    Bu şekilde biraz azalabilir.

ya da yan kapagi acik birakacaksiniz, kasanin altini yine yukari kaldiracaksiniz, radyatorun arkasindan fan disari ufleyecek.

genel olarak şu sekilde olmali, buna gore siz de uyarlayin:

-alttan ve on taraftan alta yakin yerden temiz hava iceri girecek
    -ustten ve arka uste yakin yerden sicak hava cikacak
    -fanlar emme seklinde sicaklik atacaksa, mutlaka diger tarafa hizasina gelen bir yerden temiz hava uflenmeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.