Şimdi Ara

overclock sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar, full hd filmleri açtığımda küçük takılmalar yaşıyordum bende ufak bir oynamayla düzelir diye düşünüp cpu ve ekran kartımı biraz overclock yapmak için araştırma yaptım. bios'tan yapabilecek olmama rağmen önce asus anakartım için ai booster'ı yükledim, daha sonra ekran kartı için ntune programını. ai booster'la yüzde 10 overclock yaptım ve ekran kartıyla da çok az oynadım. daha sonra stabilite sorunları yaşadım ve yazılımla overclock'ta bir sorun vardır diye düşünüp ai booster'ı normal değerlerine getirip bilgisayardan kaldırdım ve bios'tan overclock için "ai overclock" seçeneğini seçip yüzde 10'a getirdim. benzer sorunları tekrar yaşayınca bios'u fabrika ayarlarına getirdim. ntune'u da fabrika ayarlarına getirip bilgisayardan sildim. fakat bu işlemlere başlamadan önceki stabiliteme geri dönemedim mouse bazen geriden geliyor, düşük çözünürlüklü dvdrip divx film açtığımda dahi bazen takılma yaşıyorum, programlar da yavaş açılıyor normal duruma nasıl döneceğim?

• fabrika aayarlarına geri getirmeni tavsiye ederim. bios/reset.
  • Donanım bileşenlerinizi yazmadığınız için bu konuya ne cevap yazılsa laf değil... Değil Full HD, 720p HD görüntülerde bile sistem bileşenlerine, kullandığınız yazılıma, vs.. Bağlı olarak takılmalar olabilir. Siz sırasıyla şunları yapın:

1) Donanımınızın HD video göstermeye yettiğine emin olun. İşlemci, Ram, Ekran kartı ve Monitör HD göstermek için yeterli olmalıdır.

2) Kullandığınız video oynatma programını değiştirin. Örneğin GOM Player HD görüntülerde takılabilirken, Media Player'da böyle bir sorun yaşamadım hiç.

3) Görev Yöneticisinden bilgisayarı kastıran bir işlem olup olmadığını kontrol edin. Genel bir takılma sorununuz olduğunu söylediğinize göre bu olasılığı da göz ardı etmemek lazım. Külfetini kabul ederseniz bir format atın temizinden derim.

Kolay gelsin.
  • bios'u resetledim zaten.

sanırım anlatamadım sorunum hd film oynatmak değil 720p'leri mpc ve vlc ile zaten sorunsuz oynatıyordum 1080p'lerde takılma oluyordu onu aşmaya çalıştım. ben overclock sonrası eski sistem stabiliteme dönmek istiyorum. tüm donanımımın ayarları eski ayarlara dönmüş durumda bunu cpuz'ten kontrol ediyorum ama bilgisayar olur olmadık takılıyor. mouse geriden geliyor, bu yazıyı yazarken bile durup durup ilerliyor ve bu sürekli hale gelmeye başladı.
  • BIOS resetlemeyi pili çıkartarak yapmadıysanız öyle yapın. O tür takılmalar ram ile ilgilidir büyük ihtimalle. Ram(ler)in yerlerini değiştirmeyi de deneyebilirsiniz. Sorun hala çözülmezse memtest86 programıyla ram'leri test edin. Ram'lerde sorun yoksa format atın.
  • bios resetlemekte işe yaramadı gibi. ram'lerde de sorun yok. sıra formata geldi sağolun..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.