Mevcut pc sistemimde bazı yenilikler yapmak istiyorum yaklaşık olarak 3 sene önce topladığım bilgisayarımı biraz güçlü hale getirmek için ne yapmalıyım ?
Mevcut sistem özellikleri: Cpu: AMD QuadCore Black Edition X4 9850 2500 Mhz Board: DFI LanParty DK 790FX-M2RS Gpu: Sapphire Rodeon HD 4830 1 Gb DDR3 128 Bit Ram: Kingston 2 gb 1066 Mhz (iki adet) HDD: corsair 80 GB SDD OS; Win 7 64 bit ultimate
Problemlerim: Oyun oynarken bazen birden çıkıyor. Grafik programlarında (photoshop, illustrator, Corel v.s.) donmalar fazla beklemeler oluşuyor. işlemci ve bellek bir çok zaman %80'lerde çalışıyor. Fortmatladım değişmiyor. Daha önce overclock ile ilgili çok deneyimim yok. Sadece bir iki kere denedim.
Alternatif 1; Mevcut sistemi Overclock ile yapılandırmak, Alternatif 2; Anakarttı yenilemek (DDR3), ram 4gb'dan 8Gb'a çıkartmak, Ekran kartından bir tane daha alıp crosfire yapmak,
Alternatif 2;a) Donanımı yenileyip OverClock yapmak = süper bilgisayar
Kesinlikle islemciyi degistirmek Phenom 2 955 ya da X6 1055T alıp 2. 4830 yerine de eldekini de satıp 1 tane Ati 6850-6870 gibi bir ekran kartı almak son derece yeterli olacaktır.
ben böle board filan anlamıyom
bord anakart demek (Mainboard, Motherboard)
huso öncelikle teşekkürler.
ayrıca anakart için bir önerin varmı? asus olması birinci tercihim. olmaz dersen msi da olabilir.
fakat dediğim gibi sata III (6GB/S) USB 3.0 EN AZ 6 SATA çıkışlı 1800-2200 fsb v.s.
Anakart degistirecem diyorsanız Asus ya da Gigabyte 9xx chipsetli ucuz bir board size 3-4 sene yeterli olacaktır. http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=90699 Son derece yeterli bir board bir de ram almanız lazım 4GB DDR3 1333 Samsung var eksende 24$+KDV bir de ondan aldınız mı son derece iyi bir sisteminiz olur.Yarın obur gun Bulldozer de takarsınız.
ram ve hdd ii anakart değiştirmek istiyorsan değiştirebilirsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme