İşlemcim : Intel P4 3.0GHz LGA775 800Mhz Board : Asus P5GD1 Pro 915P 1024ram
Bugün stok fan yerine AC Freezer Pro 7 taktım (Gerçekten çok güzelmiş) Stok fanla biostan %5 Overclockla Kullanıodum 3.15Ghz'de çalışıyodu AC Freezerı takınca Overclock'u %10 yaptım 3.30Ghz'de çalıştı fakat ne alakası varsa Sata Harddiskimi görmemeye başladı (IDE HDD'i Görüyo) Tekrar Overclok'u %5 Yapınca hardiski gördü Acaba overclockla harddiskin ne alakası var ?
+ Herhangi bi önerinizde varsa bu sistemle ilgili alabilirim =)
güç kaynağın yetmiyor olabilirmi acaba
Sanmıyorum sadece %10 overclock ne kadar fazla elektrik alıcakki 450watt powerdan
Overclockun sebebi meçhul yan etkileri oluyo bnm sistemde 3.8de sorunsuz çalışırken 4.0'e getirince windows yükleme hatası alıyom dosya bulunamadı falan diyo 3.8'e indirince xp açılıyo
Bi yolu olması lazım ama hardiski neden görmesinki
denedim genede olmadı ramlerle ztn fazla oynıyamıyorum sistem hata vermeye başlıyo... Overclock'u %5in üzerine çıkardımmı SATA HDDmi görmüyo
Bazen böyle saçma sapan şeyler oluyo ama mutlaka vardır bir mantığı
Kolay gelsin sanada kardeş : ( yardımcı olamadık ama
merhaba, voltajla ilgili olabilir . overclock yapinca pci ve agp voltajlari otomatik artiyorsa eger.
50w psu dene bak %10 yapınca sorun verecekmi. o/c den anlamıyorum ama mantıken power sup den olur diyorum
malesef öle bi şansım yok tek psu var çünkü bi overclock içinde psu alamam :S
walla %5in üzerinde ne yaparsam yapiyim aynı sorun %15-%30 yapıncada 3.90ghz çalışıyo hemde ama malesef sata hdd görünmüo =(
benzer sorunla karşılaşan varmı ??
arklar bıos ayarlarından işlemci mhz ini 200 yanlışlıkla 300 çıkardım bilgisayar çallışıyo ama ekrana hiç grmtü gelmiyo harddiski grmüyo olabilir sebebini bilen varsa yardımcı olursa sevinirim
wedo hocam bnm konumla ne alakası var ??
işlemcinin desteklemediği bi hızı seçmişsin ondan olmuyo tabiki neden olucak eski haline getir düzelir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme