Şimdi Ara

Oynatmaya Az Kaldı: Sileceklerin Camlara Bıraktığı İzler!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
108
Cevap
0
Favori
25.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eski aracımda karşılaşmadım. fakat bu araçta sileceklerin cama iz yapması başıma bela oldu!

son 5 ayda 3 silecek değiştirdim. nafile...

en son, geçen cumartesi ivedik'te bir satıcının ısrarla çok iyi demesi üzerine "inwells" marka silecek aldım (40tl). fakat sonuç yine hüsran

çözüm olarak önerdiğiniz silecek markaları?
    silecek suyunu bimden almıştım. onun etkisi olabilir mi?
    özel katkılı, parlatıcı etkisi olan bir silecek suyu var mı? tavsiyeler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 12 Haziran 2012; 16:58:23 >

• ben cam suyuna bir iki damla yağmur kaydırıcı koyarım. Birde vw servislerinde shell ve totalde satılan ufak şişeler var alman malı cam suyu katkısı ondan eklerim. Mutlaka ve mutlaka kireçsiz su kullanın. 2 litre erikli su alın onu koyun.

Çok tozluyken silecekleri çalıştırmayın, ufak bir şişe su ile silecek kısmına biriken tozları akıttıktan sonra kullanın silecekleri.

Aslında araç üreticileri niye sam suyu sıkar sıkmaz sileceler çalışır halde programlıyorlar ben anlam veremiyorum. Mesela en alt kademede silecek zaman ayarı var yağmur şiddetine göre ayarlıyoruz. Onun gibi birde suyu sıkınca hemen çalışsın ya da biraz gecikmeli çalışsın gibi seçenek olmalı. Önce camı ıslatıp sonra silecekleri çalıştırmak daha iyi olur aslında.
  • Usta bimden mümkünse bir daha araç malzemesi alma
  • quote:

Orijinalden alıntı: WiZeNTe

Usta bimden mümkünse bir daha araç malzemesi alma

birkaç kişiye sordum. silecek suyu ile iz bırakmasının hiçbir alakası yok dediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 12 Haziran 2012; 17:00:27 >
  • Silecek önemli tabiki ayrıca silecek suyunada kaliteli bir şey koyun çabuk uçan camda kalmayan.

Belki sizin silecek mekanizmasında bir sıkıntı vardır? bilmiyorum olabilir mi??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

eski aracımda karşılaşmadım. fakat bu araçta sileceklerin cama iz yapması başıma bela oldu!

en son, geçen cumartesi ivedik'te bir satıcının ısrarla çok iyi demesi üzerine "inwells" marka silecek aldım (40tl). fakat sonuç yine hüsran

silecek suyunu bimden almıştım. onun etkisi olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: jdmworks

quote:

eski aracımda karşılaşmadım. fakat bu araçta sileceklerin cama iz yapması başıma bela oldu!

bim'e laf söyletmeyiz

o bim ibaresini yazdığıma pişman ettiniz beni. konuyu saptırmayın

• Aracınız anladığım kadarıyla Ford.Benim de aracım Ford ve bende aynı şeylerden şikayetçiyim diyebilirim.
    Tam olarak şöför tarafının sol alt köşesini siliyor gibi görünüyor ama bildiğin çamur tabakası kalıyor acaba su mu gelmiyor oraya diyorum yok yani elimle su döküyorum yinede silmiyor.
    Bende silecekleri değiştirecektim demek faydası yokmuş.O zaman değiştirmeye de gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Inwells marka muz tipi sileceği bu kış bir arkadaşın tavsiyesiyle kullandım.Oldukça memnun kaldım aslında.Hem sessiz hem de iz bırakmadan siliyor benim araçta.Sizin aldıklarınızda bir problem olabilir belki ama bilemeyeceğim.
  • silecekle yada aracın markası ile ilgisi yok cam kirli olduğu zaman yada ağaçtan yaprak falan sıkıştığı zman siilecek leke yapar camı ve sileceği temizlerseniz bişey olmaz.
  • Şebeke suyu değil de arıtılmış su veya hazır su kullan.. İçine de 20-50ml kadar evde kullanılan cam sil suyu koy. sileceklerimi 15TL'ye aldım markasını bile bilmiyorum. cam kirli dahi olsa güzel iş çıkarıyorlar iz de bırakmıyor.
  • Sizin sorun silecek kollarında olabilr mi acaba? Belki yaylar tam basmıyor ya da kollarda yamulma falan olabilir. Bu kadar silecek lastiği değiştirip sorun çözülmüyorsa bunu da bir deneyin. Sizin aracın aynısından doğru düzgün silen bir sileceği kendi aracınızda deneyin eğer sorun oluyorsa muhtemelek kolunuzda sıkıntı vardır. Sorun yoksa o silecekten takarsınız...
  • Sadece su koyuyorsanız bir de kireçliyse olmuyor maalesef.
    Würth'ün cam yıkama sabunundan almıştım konsantre,çok hoşuma gitmedi.
    Önceden Shell'in antifirizli cam suyunu kullanıyordum,hem kışın inanılmaz işe yarıyor hem de çok güzel temizliyor,arıtılmış su ile karıştırarak kullanabilirsiniz tavsiye ederim.
  • Ön camı kil ile temizle.
    Bir kat cila at.
    Sorunun çözülecektir.
  • bu fordlarda kronik sorun herhalde. aynı durum bende de var. hemde 0 1.5 yıllık araçta. silecek felan değişti ama nafile. cam suyundan da yapmıyor. kaliteli birşey almıştım.

dikkat ederseniz şöför tarafında olan büyük silecek takıla takıla gidiyor. bunu nasıl düzeltebiliriz ? bence sorun bundan dolayı kaynaklanıyor. araç 2011 ford fiesta
  • Eğer silecek kolları cama fazla basıyorsa, sileceğin bağlantı noktaları camda iz bırakır.
  • sonax'ın konsantre cam suyu var, bol köpüklü camları yıkıyor, çizilmeyi de engelliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben cam suyuna bir iki damla yağmur kaydırıcı koyarım. Birde vw servislerinde shell ve totalde satılan ufak şişeler var alman malı cam suyu katkısı ondan eklerim. Mutlaka ve mutlaka kireçsiz su kullanın. 2 litre erikli su alın onu koyun.

Çok tozluyken silecekleri çalıştırmayın, ufak bir şişe su ile silecek kısmına biriken tozları akıttıktan sonra kullanın silecekleri.

Aslında araç üreticileri niye sam suyu sıkar sıkmaz sileceler çalışır halde programlıyorlar ben anlam veremiyorum. Mesela en alt kademede silecek zaman ayarı var yağmur şiddetine göre ayarlıyoruz. Onun gibi birde suyu sıkınca hemen çalışsın ya da biraz gecikmeli çalışsın gibi seçenek olmalı. Önce camı ıslatıp sonra silecekleri çalıştırmak daha iyi olur aslında.
  • http://www.hepsiburada.com/Liste/purgator-nanotec-cam-temizleme-tableti-6-li-paket-elmali-kokulu-114015/productDetails.aspx?categoryid=20024785&productid=otctn114019

PURGATOR Nanotec Cam Temizleme Tableti

bu tabletleri 4-5 lt suya karıştırıyorsunuz. Ben çok memnun kaldım.

Öyle 40 TL vermenize gerek yok. HB den 2-3 TL lik muz sileceklerden alın farkı göreceksiniz.

• Lekeden kastınız nedir bilmiyorum ama camınızda yağ ya da kireç lekesi var ise silecekle falan temizlenmez, hatta yağ lekesi var ise silecek çalıştığında daha çok belli olur. Camınızı sirkeli su ile silerseniz kireç ve yağ lekeri gider.

Yok toz çamur falan ise ona yapacak bir şey yok sanırım, hava çok pis cam hafif nemli bile olsa tozlar yapışıyor
  • silecek suyunda en iyisi CAM-SİL.
    ben hep bunu kullanıyorum.hem kir-yağ çıkarıyor.
    hemde yağmur kaydırıcı gibi çalışıyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.