Şimdi Ara

OYUN AÇARKEN BİLGİSAYAR KAPANIYOR (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
6.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pesimist94

Çok ilginç yorumlar var oyun yüzünden bilgisayar en fazla mavi ekran verir anlık olarak kapanıyorsa donanımsal bir arıza vardır, boşuna ramleri işlemciyi sökmeyle uğraşmayın derim ama siz bilirsiniz yine de.

psu bulup deneyeceğim büyük ihtimal psu sıkıntı olay günlüğünde falanda o çıkıyor dediğin gibi donanımsal sanırım
  • quote:

Neyi anlamadığınızı anlamadım hocam, daha önce başıma geldiği için biliyorum internetten de araştırabilirsiniz bahsettiğim sorun güç kaynaklarında ortaya çıkabiliyor, sorunu var ama düşük güç gerektiren işlemlerde size yansımıyor fakat sistem çok güç talep ederse karşılayamayıp kapatıyor kendini.

Bir önceki mesajda benim mesajımı alıntılayıp cevap yazmışsın. Ben de onu anlamadığım için yaptım.

Ben sana psu ile ilgili bişey söylemedim ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• K.bakma hocam dün powerla ilgili attığın mesajı nasıl olduysa benim yazdığım mesaja cevap olarak yazdın sandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arslanmuco

quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

Sorun PSU büyük ihtimal üretiminde hata olabilir ya da sorunlu olabilir. Farklı bir PSU bulup denemen lazım

Aslında psu elime ilk ulaştığında sol tarafından bir metali yukarı kalkıktı ama sonra basınca yerine oturdu , orda bir şüphelenmiştim ama açılınca sorun teşkil etmeyince üstüne varmadım. en kısa zamanda yetkili servise göndereceğim. psu arıyorum arkadaşlardan onuda deneyeceğim en kısa zamanda , teşekkürler yardımın için

Teknik yardimin eski daimlerinden biri olarak sorun %100 donanimsal bunu bil. Ram ve islemci ile alakasi yok. Isinma ile de alakasi olamaz cunku acilir acilmaz kapaniyor demissin.

Psu normal sartlarda yeter . Sorunun kaynagi cok buyuk ihtimal Psu yani kaldirmadigindan degil psunun bozuk olmasindan yuksek gucu kaldirmiyor.

En kisa zamanda degistir ve o psu ile sistemini acma tum parcalari riske atiyorsun bunu bil.

Kisa zamanda degistir sorun cozulur. Ekran kartin eger sorunlu olsaydi sistem kapanmaz kilitlenirdi bunu da ek olarak ekleyeyim sistemi kapattirabilecek yegane 3 parca vardir islemci anakart ve Psu islemci bozulmaz cok zor bozulur voltaj vermezsen genelde omurluktur en son bozulacak parca o dur. Anakart da olamaz sebebi sistem normal isleyisini surduruyor . cok dusuk bir ihtimal gene de anakart olabilir ancak Psu oldugunu dusunuyorum. Dene en kisa zmaanda cozumr kavusursun

• quote:

quote:

quote:

Sorun PSU büyük ihtimal üretiminde hata olabilir ya da sorunlu olabilir. Farklı bir PSU bulup denemen lazım

Aslında psu elime ilk ulaştığında sol tarafından bir metali yukarı kalkıktı ama sonra basınca yerine oturdu , orda bir şüphelenmiştim ama açılınca sorun teşkil etmeyince üstüne varmadım. en kısa zamanda yetkili servise göndereceğim. psu arıyorum arkadaşlardan onuda deneyeceğim en kısa zamanda , teşekkürler yardımın için

Teknik yardimin eski daimlerinden biri olarak sorun %100 donanimsal bunu bil. Ram ve islemci ile alakasi yok. Isinma ile de alakasi olamaz cunku acilir acilmaz kapaniyor demissin.

Psu normal sartlarda yeter . Sorunun kaynagi cok buyuk ihtimal Psu yani kaldirmadigindan degil psunun bozuk olmasindan yuksek gucu kaldirmiyor.

En kisa zamanda degistir ve o psu ile sistemini acma tum parcalari riske atiyorsun bunu bil.

Kisa zamanda degistir sorun cozulur. Ekran kartin eger sorunlu olsaydi sistem kapanmaz kilitlenirdi bunu da ek olarak ekleyeyim sistemi kapattirabilecek yegane 3 parca vardir islemci anakart ve Psu islemci bozulmaz cok zor bozulur voltaj vermezsen genelde omurluktur en son bozulacak parca o dur. Anakart da olamaz sebebi sistem normal isleyisini surduruyor . cok dusuk bir ihtimal gene de anakart olabilir ancak Psu oldugunu dusunuyorum. Dene en kisa zmaanda cozumr kavusursun

Yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim tekrardan , en kısa zamanda başka bir psu ile deneyeceğim iyi akşamlar

• oyun açarken arkada çalışan ne varsa kapatın tüm uygulamaları öyle deneyin birde belki bir uygulama ile çakışma meydana geliyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 17 Mayıs 2017; 20:0:47 >
  • Ekran kartının driver ını sil(ddu ile) ve tekrar temiz bir kurulum yap.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun nedeni isinma . Pc fazla isindigi icin kendisini kapatiyor .

• quote:

K.bakma hocam dün powerla ilgili attığın mesajı nasıl olduysa benim yazdığım mesaja cevap olarak yazdın sandım.

klinik bi vakka. Hem bu hiç bişey. Dün ben kendi mesajımı alıntılayıp cevap yazmışım. Artık o an içtiysem?

Yukarı doğru bak görürsün

• Haklısın, forumun yavaşlığından mesaj penceresi açılsın da kime giderse gitsin modunda yazıyoruz herhalde:)
  • quote:

Haklısın, forumun yavaşlığından mesaj penceresi açılsın da kime giderse gitsin modunda yazıyoruz herhalde:)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gray Fullbuster

quote:

Corsair builder vs550 80+ modelim. Isıları kontrol edebileceğim bir program var mı ?

Aynı psu bende de var. Konusunu da açmıştım. Bir çok çözüm de denedim. Sorun Psunun yetersizliği

sanırım öyle..

Dostum yanlış anlama ama boşuna uğraşıyosun garantiyle falan. Çözüm daha güçlü bir psu almak. Geforce forumlarında vs. ben nerelere yazdım. Değerlerimi yolladım. Adam diyor ki senin 980ti'yı beslemiyor bu psu. Büyük ihtimal senin 970'i de beslemiyor. Ben mesela şu an aynı psu takılı Tales of Berseria gibi fazla gpu gücü istemeyen bir oyunu oynuyorum. Gpu yükü %50 bile değil. Her şey güzel. Ama misal Shadow of Mordor'a girince gpu'ya yük %100 bi binince gg wp. Psu gerekli gücü yollayamıyor. Yani garantiye de yollasan yeni psu da gelse çok götürmez. Bence 650-700w arası bir psu bakmaya başla. Ben amazondan evga'nın 750w'lık psusunu alacağım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Corsair builder vs550 80+ modelim. Isıları kontrol edebileceğim bir program var mı ?

Aynı psu bende de var. Konusunu da açmıştım. Bir çok çözüm de denedim. Sorun Psunun yetersizliği

sanırım öyle..

Dostum yanlış anlama ama boşuna uğraşıyosun garantiyle falan. Çözüm daha güçlü bir psu almak. Geforce forumlarında vs. ben nerelere yazdım. Değerlerimi yolladım. Adam diyor ki senin 980ti'yı beslemiyor bu psu. Büyük ihtimal senin 970'i de beslemiyor. Ben mesela şu an aynı psu takılı Tales of Berseria gibi fazla gpu gücü istemeyen bir oyunu oynuyorum. Gpu yükü %50 bile değil. Her şey güzel. Ama misal Shadow of Mordor'a girince gpu'ya yük %100 bi binince gg wp. Psu gerekli gücü yollayamıyor. Yani garantiye de yollasan yeni psu da gelse çok götürmez. Bence 650-700w arası bir psu bakmaya başla. Ben amazondan evga'nın 750w'lık psusunu alacağım.

Zaten yeni bir psu alacağım onuda satarım diye düşündüm. Psu önerebilir misin? Bende alayım pek bilgim yok psularla ilgili

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sanırım öyle..

Zaten yeni bir psu alacağım onuda satarım diye düşündüm. Psu önerebilir misin? Bende alayım pek bilgim yok psularla ilgili

Güç kaynağı bölümde 600-700w'lık tavsiyeler var. Bir oraya bak istersen. Yanlış yönlendirmek istemiyorum seni. Pek piyasayı takip edemiyorum ben bu ara.

• Tamamdır teşekkür ederim :)

• Arkadaşım DDU ile ekran kartı driverini kaldır ve yeniden nvidia güncel sürümünü yükle kur restart at.

Ses chipset driverini kaldır en güncelleni kur.

Eğer driverlerin güncel değilse yine aynısını yapabiliyor.
  • Bilgisayarın kendini kapatması çok tuhaf. Arkadaşların dediği gibi psu sorunudur muhtemelen. Sisteminin güç gereksinimini hesaplayıp PSU yeterli mi bir bak en iyisi. Oyunu açar açmaz gidiyorsa ısı sorunu değildir muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amma velakin -- 18 Mayıs 2017; 0:9:29 >
  • Anlattığınız sorun power a işaret ediyor yüksek ihtimalle. Yük altında gerekli gücü yüksek verimlilikte sağlayamıyordur.
    Ben yine de diğer aklıma gelenleri paylaşayım.

Geforce experience denen salak uygulama yüklüyse onu kesinlikle kaldırmanızı öneririm. Çok ciddi sorunlar açtı başıma defalarca. Sistem kilitlenmeleri, rest atmalar vb. 2 yıl önce de aynıydı, yakın zamanda tekrar bi denedim yine aynı.

Windowsun ve tüm driverların güncel olmasına dikkat edin.

Başka bir ekran kartı, başka bir psu vb deneme yanılma yoluyla test etmeniz gerekecek. Bir de bu sorun nasıl ortaya çıktı. Belirttiğiniz donanımları en son ne zaman bir arada sorunsuz kullanıyordunuz, en son ne gibi bir yazılımsal-donanımsal değişiklik oldu da bu sorun ortaya çıktı. Bunlar önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulkane -- 18 Mayıs 2017; 2:21:6 >
  • Stres testinde kapanma oluyor mu

• Hocam aynısı geçenlerde olmuştu bana. Herhangi bir oyuna girince her zaman olmada da mavi ekran veriyordu bilgisayar. Ekran Kartı sürücüsü düzgün yüklenmemişti. Ya da o versiyon sorunluydu. Eski versiyona dönerek çözmüştüm. Tabi benim alet Laptop ve farklı işlemci, gpu falan var haliyle. Ama sorun aynı gibi geldi.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.