Merhaba arkadaşlar, ben 2. el kasa aldım 3 yada 4 gün önce alınırken 1 sorunundan bahsetmişti arkadaş şöyleki daha önceleri oyun oynarken kapanma yapmıyormuş fakat 29-30 aralık elektrik kesilmeleri yaşandıktan sonra oyun açtıktan 5 veya 10 dakka sonra kasada kapanmalar meydana geliyormuş. Bizde kasayı alırken bir bilgisayarcıda test ederek aldık ve oyunu oynarken kasa kendini değilde oyunu kapattı ya da mavi ekran verdi bizde sorunun ramden olduğunu düşündük. Rami değiştirdik şimdi evde kullanıyorum ve oyuna girdiğim zaman ekran kartı çalışmaya başladığı zaman 5 10 bazen 20 bazen 30 dakika sonra kapatıyor. Bilgisayarın gücü tamamen kesilmiyor sadece monitörde sinyal yok ibaresi oluyor ve bende kasayı elle kapatmak zorunda kalıyorum çünkü hiç bir tuş çalışmıyor seste gelmiyor. Şimdi benim düşüncem güç kaynağım yetersiz kalıyor sistemimi paylaşayım bu konuda fikri olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi?
Ekran kartım: Sappire R9 280 3GB 384 Bit Power Supply: 350W Everest
Everest bir marka power sorun yaratabilir. İlk işiniz farklı bir psu'da sistemi denemek olsun, daha sonra ekran kartınızı test edin...
Peki sizin power olarak bu sisteme kaç watt ve hangi marka öneriniz olur ?
İyi bir markanın powerı olursa 400W yeterli olur diye düşünüyorum. Forumda ikinci el 500W powerlar 100-120 arası satılmakta. Garantili bir ürün bulursanız alın...