Şimdi Ara

OYUN AMAÇLI PC İÇİN AMD CPU TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ekran kartım his hd 4850 iceQ4, 2x2gb kingston 800mhz ddr2 bellek olan bir pc için işlemci tavsiyesi rica ediyorum. bilgisayar ağırlıklı olarak oyun konusunda kullanılacaktır.

bir iki tane almayı düşündüğüm işlemci isimlerini yazıyorum. o.c. yapılmayacaktır. ekonomik bir seçim yapmak istiyorum. f/p konusunda tavsiyeniz hangisi üzerinde olur.
    selamlar.

AMD Athlon II X2 250 (3GHz) 2MB (AM3 938Pin)

AMD Athlon II X3 435 (2.9GHz) 1.5MB (AM3 938Pin)

AMD Phenom II 545 X2 (3.0 GHz) 7MB 938p

AMD Athlon II X4 630 (2.8GHz) 2MB (AM3 938Pin)

Phenom II X4 925 AM3 2.8GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

• 630 İyi Gibi... Eğer Sistemi Yeni Topluyorsanız O Ekran Kartını Almayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bionic.

630 İyi Gibi... Eğer Sistemi Yeni Topluyorsanız O Ekran Kartını Almayın
    AMD Athlon II X4 630 (2.8GHz) 2MB (AM3 938Pin) al uzun bir sure işlemci derdinden kurtulursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.i.o.n.i.c

ekran kartım şuanda mevcut daha önceden almıştım. onun yerine ne tavsiye edersiniz??
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugra34

AMD Athlon II X4 630 (2.8GHz) 2MB (AM3 938Pin) al uzun bir sure işlemci derdinden kurtulursun.

aralarında en mantıklısı 630 ama p2 925 de alabilirsin fazla fiyat farkı yoksa ve kullandığın platform destekliyorsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEATH71

quote:

aralarında en mantıklısı 630 ama p2 925 de alabilirsin fazla fiyat farkı yoksa ve kullandığın platform destekliyorsa

athlon 630 ile p2 925 arasında fiyat farkı mınımum 80tl falandır bu paraya degecek bır performans farkının olup olmadıgı tartısılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: robertobaggio6208

quote:

Orijinalden alıntı: B.i.o.n.i.c

ekran kartım şuanda mevcut daha önceden almıştım. onun yerine ne tavsiye edersiniz??

Ekran Kartını Önceden Almışsanız Bir Problem Söz Konusu Değil, Onu Söylememin Amacı Yeni Alıyorsanız Ona Para Vermeyin Dx11 Destekli Bişi Alın Diyecektim

• quote:

quote:

quote:

athlon 630 ile p2 925 arasında fiyat farkı mınımum 80tl falandır bu paraya degecek bır performans farkının olup olmadıgı tartısılır.

630 en iyisi olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0245653D0

quote:

quote:

quote:

630 en iyisi olacaktır

Alıntıları Göster
    ps 925'in üzerindeki 8mb bellek oyunlarda çok fazla bir artı getirmez ise dediğiniz gibi x4 630 fiyatı göz önünde bulundurularak daha mantıklı olabilir anladığım kadarıyla..

anakart olarak fiyatı uygun olduğu için biostar gf8200c m2+ aldım. umarımki diğer parçalar ile uyumlu çalışır.. anakart konusunda biraz aceleci davrandım araştırma fırsatım olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robertobaggio6208 -- 13 Mart 2010; 12:49:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ucuz yollu iyi performans almak istiyorsan 620/630 al o kadar kötüleyenler oldu 620 yi valla hiç bir eksiği yok 3.5 Ghz e overclock ile rahatlıkla çıkıyor şuan kendim kullanıyorum maşallah memnunum default hızında bile gayet hızlı.Phenom x2 serisine para verilmez bana göre phenom x3 lerde piyasada fazla bulunmuyor artık L3 ün performansa katkısı abartıldığı kadar değil L3 ün yokluğunu biraz overclok ile dolduruyorsunuz.L3 en fazla render video dönüştürme gibi işlemlerde kendini hissettirir bir miktar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 13 Mart 2010; 23:14:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

oc yok diyor okusaydin o kadar seyi bosuna yazmamis olurdun ki oc bile olsa oyunlarda cache etki eder.gel kapisalim diyen 620'ci arkadaslara en belirgin shift oyununda farki gostermistim ama surucu sorunu diye kabul etmemislerdi.surucu sorunu murucu sorunu farkediyormuymus sonucta?cache gereksiz bir sey olsa intel yeni ram kontrolculu islemcilerinde fazla cache kullanmazdi.cache ise yaramaz diyenlerin tezi intelde cok ama amd'de ram kontrolcusu oldugu icin fazla cacheye gerek yok idi dogru ama bu 1mb x2 donemindeydi artik o donemde degiliz eskiden ogrendiginiz seyleri plak gibi okumaktan vazgecin cache iyidir hele oc yapilmiyorsa.

cache konusunda phenom x2 545 7mb avantajlı duruma geçirmezmi peki bu noktada.. bu işlemciden uzakmı durmalıyım? x3 720 ve x4 925 almak isterim ama fiyat olarak beni biraz aşarlar.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster

SÖZE GEREK YOK L3 OLAYIDA VAR MALUM
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1mpossible

SÖZE GEREK YOK L3 OLAYIDA VAR MALUM

Alıntıları Göster
    x3 720be arayan bulur diye düşünüyorum. Ramlerin de ddr2 olmasından dolayı phenom 2 ile biraz daha iyi performans alınabilir. Önbellek artısı ddr2'lere daha iyi gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

x3 720be arayan bulur diye düşünüyorum. Ramlerin de ddr2 olmasından dolayı phenom 2 ile biraz daha iyi performans alınabilir. Önbellek artısı ddr2'lere daha iyi gelir.

Alıntıları Göster
    Phenom II x4 925 en iyi seçim
    İmzama bakıp diyeceksiniz şimdi , sen neden x4 620 aldın Ben x4 620 yi aldıktan 1 hafta falan sonra x4 925 ler geldi.Bileydim geleceğini beklerdim

• quote:

oc yok diyor okusaydin o kadar seyi bosuna yazmamis olurdun ki oc bile olsa oyunlarda cache etki eder.gel kapisalim diyen 620'ci arkadaslara en belirgin shift oyununda farki gostermistim ama surucu sorunu diye kabul etmemislerdi.surucu sorunu murucu sorunu farkediyormuymus sonucta?cache gereksiz bir sey olsa intel yeni ram kontrolculu islemcilerinde fazla cache kullanmazdi.cache ise yaramaz diyenlerin tezi intelde cok ama amd'de ram kontrolcusu oldugu icin fazla cacheye gerek yok idi dogru ama bu 1mb x2 donemindeydi artik o donemde degiliz eskiden ogrendiginiz seyleri plak gibi okumaktan vazgecin cache iyidir hele oc yapilmiyorsa.

Bende diyorumki bütçesi yoksa Athlon x4 620-630 alsın.Cache bellek gereksiz değil tabikide ancak L3 ün performansa ahım şahım bir getirisi yok en çok farkı render video dönüştürme vs. belli ediyor.O kadar Athlon X4 620 yi kötülediniz o kadar kullanıcı var bunlardan biride benim bu forumda default hızıyla kullanıyorum hiç problem çıkardığını görmedim kullanan herkez memnun.Athlon II x3 serisi işlemciler övdüğünüz phenom II x3 720 ye kafa tutuyor hatta geçiyor testleri mevcut.Oyun için athlon x3 435 yada 440 alınsın o zaman.

http://www.tomshardware.com/reviews/athlon-ii-x3,2452-6.html

http://www.tomshardware.com/reviews/athlon-ii-x3,2452-10.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Razor Crest

quote:

Bende diyorumki bütçesi yoksa Athlon x4 620-630 alsın.Cache bellek gereksiz değil tabikide ancak L3 ün performansa ahım şahım bir getirisi yok en çok farkı render video dönüştürme vs. belli ediyor.O kadar Athlon X4 620 yi kötülediniz o kadar kullanıcı var bunlardan biride benim bu forumda default hızıyla kullanıyorum hiç problem çıkardığını görmedim kullanan herkez memnun.Athlon II x3 serisi işlemciler övdüğünüz phenom II x3 720 ye kafa tutuyor hatta geçiyor testleri mevcut.Oyun için athlon x3 435 yada 440 alınsın o zaman.

http://www.tomshardware.com/reviews/athlon-ii-x3,2452-6.html

http://www.tomshardware.com/reviews/athlon-ii-x3,2452-10.html

Alıntıları Göster
    bende oyun için ve genel kullanım için aldım en makul fiyatlı en iyi olanı x3 425 di ve aldım çokta memnunum tavsiye ederim 4.çekirdek açılmasada rahat 3.9 hızında kullanabilirsin anakartın iyiyse buda benim x3 425

ekran kartı ve ram bende de aynı x2 vardı şimdi sistem daha seri çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihangir1 -- 14 Mart 2010; 11:42:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cihangir1

bende oyun için ve genel kullanım için aldım en makul fiyatlı en iyi olanı x3 425 di ve aldım çokta memnunum tavsiye ederim 4.çekirdek açılmasada rahat 3.9 hızında kullanabilirsin anakartın iyiyse buda benim x3 425

ekran kartı ve ram bende de aynı x2 vardı şimdi sistem daha seri çalışıyor

Alıntıları Göster
    x3 435ün geçtiği durumda hız aşırtmış, x3 720 olası en iyi hız aşırtmasında x4 965e dönüşüyor. O durumda geçeceğini pek tahmin etmiyorum.

• quote:

quote:

Athlon II x3 serisi işlemciler övdüğünüz phenom II x3 720 ye kafa tutuyor hatta geçiyor testleri mevcut.Oyun için athlon x3 435 yada 440 alınsın o zaman.

default kullanacaksa alsin sanki 720'yi alan 2.8 mi kullaniyor normalde?cache cekirdek acacaksa alsin oyle arkadasa rast gelirsen tavsiye edersin ama bu arkadasa gelmez 435 ki gosterdigin testte 100 mhz fark var ayni sistem midir ddr2-3 mudur nasil yapmislar 1 fps gecmis bir oyunda o da ek paket.gta4 yapsalardi bir iki saat sonra yigilma olayini gece-gunduz farkini nasil gostereceklerdi acaba grafikle?shiftteki yaris baslangici yariyordu sonrasinda fazla sorun yoktu suruculer gelismeden once ve bu yarilma L3 cachesi olmayan islemcilerde daha belirgindi bunu nasil gosterecekler?site testleri fikir verir bir seyi ispatlamaz.butun oyunlarda cok ozenli bir sekilde biraz da yazi ile yapmalari gerekir ki onunla da kimse ugrasmaz.

bu arkadasa 720 veya 630 uygundur butcesine gore.olayi baska konulara kaydirmayin cekirdek acmayacak ve oc yapmayacakmis butcesi genis degilmis ve muhtemelen uzun omurlu bir islemci istiyor.gunu kurtarmak icin 435 de alinir alinmaz degil ama 720 mi uzun omurlu olur yoksa 630 mu?oyunlarda x4 su anda hic bir oyunda ise yaramiyor x3'e gore ben karsilastirdim.ilerki oyunlarda x4 mu etkili olur yoksa cache mi arkadas oc dusunmedigi icin butun mevzu bu bence.

evet hocam dediğin gibi ne o.c. nede çekirdek açma gibi işlerle uğraşmıyorum. bana default halde uzun süre verimli kullanabileceğim ekonomik bir cpu lazım. yani f/p mantığına göre en iyisi hangisiyse onu gider alırım. ekran kartımıda 6-7 ay oldu alalı (his 512mb hd 4850 iceQ4) onu da en az 2 yıl daha kullanma niyetindeyim.
    x4 630 exa da 212 lira.
    x4 925 ise vatanda 318.
    x4 945 exa da 314 lira.
    bu üçü arasında bi seçim

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    630 rahatlıkla işini görür 4 çekirdekli bir işlemci sonuçta bir kaç sene içerisinde çoklu çekirdek desteği olan oyunlar iyice yaygınlaşmaya başlar işlemciler çabuk demode olmaz diye düşünüyorum.Ben uzun zaman Athlon 3000 orleans kullanmıştım oyunlarda problem çıkarmamıştı.Öyle olsa Q6600,E4500, E6570,E2180 kullananlar işlemcilerini değiştirmek zorunda kalırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 14 Mart 2010; 22:40:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razor Crest

630 rahatlıkla işini görür 4 çekirdekli bir işlemci sonuçta bir kaç sene içerisinde çoklu çekirdek desteği olan oyunlar iyice yaygınlaşmaya başlar işlemciler çabuk demode olmaz diye düşünüyorum.Ben uzun zaman Athlon 3000 orleans kullanmıştım oyunlarda problem çıkarmamıştı.Öyle olsa Q6600,E4500, E6570,E2180 kullananlar işlemcilerini değiştirmek zorunda kalırdı.

Alıntıları Göster
    bence şöyle bir saçmalık var işlemci dünyası artık 6 çekirdeğe geçiyor 2010 sonuna doğru satışları da başlar diye düşünüyorum ama tam tersi de oyun dünyası 3 yılda bir ilerliyor halen 4 çekirdek destekli oyun toplasanız 5 tane yok yazık milyar dolarlık sektör halen 2 çekirdek kullanan oyunları piyasaya sürüyor ve kullanıcılar da 4 çekirdek işlemci aldığı zaman çoğu oyunda 2 çekirdekli sistem'de oynandığın'dan daha kötü sonuç alıyor.oysa 4 çekirdekli işlemci fark atması lazım yazık ama sen yine de 4 çekirdek li işlemci al seni rahat 3 sene götürür emin ol ben p4 işlemciyi 6 sene kullandım daha yeni yeni oyunlar çift çekirdek istemeye başladı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.