Arkadaşlar merhaba. Ben bir oyun bilgisayarı yaptırmak istiyorum. Kendi kendime bir sistem topladım ancak nasıl olduğundan emin değilim. Sisteme bir göz atar mısınız? Ve sizlerden de yeni bir sistem önerisi alabilir miyim?
İşlemci: INTEL E4500 Core 2 Duo ------>149 $ Anakart: ASUS P5LD2/X 1333 MHZ ------>72 $ Ekran kartı: SAPPHIRE VGA ATI RADEON X1650PRO256MDDR3 ------>120 $ Hard Disk:SEAGATE 250 GB SATA 16 MB NCQ 7200 ------>72 $ Ram: 1024X2 2048 MB KINGSTON 667 MHZ ------>60 $ Kasa: ASUS TA982 350W ATX 2.0 Siyah Kasa ------->63 $
Toplamda 536 $. Bunun dışında kalan şeylere ihtiyacım yok. Monitör,DVDWR,Ses Sistemi,Klavye,Mouse falan gibi ıvır zıvır şeyler mevcut. O yüzden sadece yazdıklarım üstüne bir sistem çıkartırsanız sevinirim. Fiyat olarak da 600-650 $ arasına çıkabilirim maximum. Şimdiden herkese teşekkürler.
Ha bir de ekran kartı olarak Palit 8600GT Sonic diye bir kart varmış. Bu da olabilir. Bunu da düşünüyorum.
hız aştırma bilir misin yada öğrenmek istermisin?
güç kaynağını iyi al one öyle 350w valla ileride sorun olur
quote:
Orjinalden alıntı: OErdem
hız aştırma bilir misin yada öğrenmek istermisin?
Bilmem,öğrenmek isterim.
sorma nedenim, oyun bilgisayarı yapmak istiyorsan performanslı bir bilgisayar kullanman gerekir... hız aştırmanın(overclock) ne olduğunu biliyorsun değil mi? nasıl yapıldığını ona göre anlatayım, yeni alacağın bilgisayarına yapmak ister misin? ona göre iki farklı sistem yazıcam
Yani hocam overclock diye birşey duyduk da araştırmadım açıkçası bugüne kadar. Ne işe yarar, neden yapılır, neden yapma ihtiyacı duyulur vs bilmem yani. Sen yaz bir sistem tabi. Bekliyorum.
Usta peki benim yaptığım sisteme ne diyorsun? Olmamış mı? Senin söylediklerin daha kötü gibi geldi bana? Ya da daha ucuz olduğu için öyle geldi, parçadan tam anlamam açıkçası.
oyun bilgisayarı yapmak istiyor isen, işlemci kadar ekran kartına para bayılman lazım arkadaşım... eğer hız aştırma yapacak isen e2160 1 numaradır... bölyece ekran kartına daha iyi bir bütçe ayırabiliriz... ama düz kullanıcak isen tabiki e4500 e2160 tan iyidir... bana kalırsa, e2160 üstüne 8800gt alırsın çok şık bir sistem olur ama ekran kartı kasımda gelicek
Tahmini fiyat ne olur 8800GT'nin? Bizi aşarsa, ona göre beklemeyelim
benim tahminim 270-320 dolar arası olacaktır... 320 den hesaplarsak e2160 85 4000+ 70 anakart 105 msi v3 70 kingston 2 gb 667 72 seagate 250gb sata2 ncq 16 cache 76
658$+kdv oluyor
Ok teşekkürler. Sistemi bi düşünelim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme