Şimdi Ara

Oyun dünyasında ne gibi yenilikler olabilir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oyun dünyasına merakı olanlar bilir. Yıllar geçtikçe bizleri şaşırtan ve eğlendiren yeni gelişmelerle karşılaşıyoruz. Ancak uzun zamandır Half life 1 ve 2 nin oyun dünyasına getirdiği yenilikler gibi çarpıcı ve kilometre taşı olabilecek yeni gelişmelerle karşılaşmıyoruz. Evet yeni oyun motorları çıkıyor, platformlar yenileniyor. Ancak 3d nin çıktığı yıllardaki gibi veya Half Life 2 çıktığında ilk defa eşyalarla etkileşim kurabilmemiz gibi devrim niteliğinde yenilikler göremiyoruz. En azından PC de olmuyor. Kinect ve wi teknolojileri oldukça etkili gibi görünse de beklenen devrimi yaratmadı gibi geliyor bana. Peki sizce ne gibi yenilikler olabilir? örneğin half life 3 çıksa ne gibi bir devrim yaratabilir?

• Hl3 yenilik falan getirmez. Şuanda pc oyunculuğu için herşey tükendi sayılır. Ha biri çıkar, gerçekten fotoğraf kalitesinde grafikler yapar, gerçek şehir kadar büyük ve gerçekten insanların yaşadığı bir şehir yapar, içinde binlerce aktivite koyar, tamam. Ama bunun için öncelikle teknolojinin ilerlemesi gerekiyor. Grafik kartlarımız, işlemcilerimiz katlarca güçlü olması gerekir.
    Bana kalırsa bu dediklerim yerine öncelikle VR sistemlerin gelişmesi gerekiyor. Oculus Rift olsun,Virtuix Omni olsun; bu tip araçlar gelişmeli ve oyunun içine girmeliyiz.
    Bahsettiğim süper gelişmiş oyunlar bu VR sistemlerle birleştirilmeli ve adeta "2.hayat" olmalı.
    Gerçi o zaman da insan hayatında sosyolojik yönden aşırı derecede hasar verir.
    Neyse, en azından şimdilik "devrim" yapabilecek en mantıklı yol VR gibi görünüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukox

Hl3 yenilik falan getirmez. Şuanda pc oyunculuğu için herşey tükendi sayılır. Ha biri çıkar, gerçekten fotoğraf kalitesinde grafikler yapar, gerçek şehir kadar büyük ve gerçekten insanların yaşadığı bir şehir yapar, içinde binlerce aktivite koyar, tamam. Ama bunun için öncelikle teknolojinin ilerlemesi gerekiyor. Grafik kartlarımız, işlemcilerimiz katlarca güçlü olması gerekir.
    Bana kalırsa bu dediklerim yerine öncelikle VR sistemlerin gelişmesi gerekiyor. Oculus Rift olsun,Virtuix Omni olsun; bu tip araçlar gelişmeli ve oyunun içine girmeliyiz.
    Bahsettiğim süper gelişmiş oyunlar bu VR sistemlerle birleştirilmeli ve adeta "2.hayat" olmalı.
    Gerçi o zaman da insan hayatında sosyolojik yönden aşırı derecede hasar verir.
    Neyse, en azından şimdilik "devrim" yapabilecek en mantıklı yol VR gibi görünüyor.

Katılıyorum dostum. Yazmaya gelmiştim gidiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• siz söyledikten sonra Virtuix Omni yi inceledim. Yılmaz Erdoğan'ın dediği gibi, yeminlen ben düşünmüştüm :) Kim bilir, belki de hl3 ü bu yüzden bekliyoruz.
  • Fizikte Einstein a kadar herşeyin bulunduğu fiziğin çözüldüğü ve başka birşeyin bulunamayacağı düşünülüyordu fakat Einstein oluşturduğu teoriler ve düşünceleriyle birşeyleri kanıtladı ve Fizik şu an önü açık ve sonsuz bir alan Kim bilir belki Oyun dünyasındanda bir Einstein çıkar karşımıza
  • Belkide Eisenstein çıkar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.