Şimdi Ara

Oyun geliştirmek için?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Android,ios'a oyun geliştirmek için hangi yazılım,grafik programlarını öğrenmek gerekir?Bu işlere yeni merak saldım da

• Yok mu cevap verecek biri?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belirli bir programı yok bunu yapabilmenin bir sürü yolu var

Oyun motoru kullanıcaksan Unity
    Modelleme programı kullanıcaksan Blender , 3d Max
    Yanına bide 2d çizim programı Photoshop vs.
    Ses editlemek için programlar var
    Senaryo yazmak için beynin var

Ekstra normal map oluşturmak için crazybump gibi yardımcı küçük programlarda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 25 Aralık 2015; 14:02:16 >
  • Ben java ile libgdx kullanıyorum, libgdx e tam bir oyun motoru demek yanlış olur, oyun kütüphanesi demek daha doğru. Çizimleri de adobe illustrator ile yapıyorum. Libgdx güzel bir tarafı da geliştirdiğin bir oyunu tarayıcılar, android, ios ve pc platformuna otomatik olarak optimize etmesi, emulator kullanmaya gerek kalmıyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Unity oyun motoruyla başlamanı öneririm, C# ve Javascript ile rahat bir şekilde kullanabilirsin ama kaynakların çoğu C# da oluyor genellikle, ayrıca kendi dökümantasyonu olması da ayrı bir avantaj her iki seçenek için. Oyun geliştirme de herşeyi aynı anda yapamazsın, yani aslında yaparsın ama çok zoruna gelir bıkarsın artık, tabi ilk önce basitten başlayacağın için öyle ahım şahım grafiklerle bir şey yapmayacağını varsayaraktan kendin solo takılabilirsin, ama bir süre sonra gerçekten güzel bir şeyler çıkarmak için ekibe ihtiyaç duyabilirsin, tabi bu senin yeteneklerine de bağlı. Ben grafikten gram anlamayan çöp adamı bile iğrenç çizen birisiyim, programcı olarak daha rahat iş yapıyorum, genellikle yaptığım şeyler basit şeylerdi, öyle yayınladığım bir oyun yok ama bayağı zaman ayırmış biri olarak tavsiyelerime kulak asabilirsin. Önce alanını seç, programcıysan hazır grafik sitelerine bakacaksın ama bedava olanlarına, sonra telif yiyip buraya konu açarsın. Eğer grafikçiysen programlamayı da yapabiliyorsan senden iyisi yok, kullanacağın programlar oyuna göre değişir eğer 2D takılacaksan Photoshop yeterli olacaktır, ama 3D modellerle uğrşacaksan 3D Max gibi programlar kullanmak gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cryptologist

Unity oyun motoruyla başlamanı öneririm, C# ve Javascript ile rahat bir şekilde kullanabilirsin ama kaynakların çoğu C# da oluyor genellikle, ayrıca kendi dökümantasyonu olması da ayrı bir avantaj her iki seçenek için. Oyun geliştirme de herşeyi aynı anda yapamazsın, yani aslında yaparsın ama çok zoruna gelir bıkarsın artık, tabi ilk önce basitten başlayacağın için öyle ahım şahım grafiklerle bir şey yapmayacağını varsayaraktan kendin solo takılabilirsin, ama bir süre sonra gerçekten güzel bir şeyler çıkarmak için ekibe ihtiyaç duyabilirsin, tabi bu senin yeteneklerine de bağlı. Ben grafikten gram anlamayan çöp adamı bile iğrenç çizen birisiyim, programcı olarak daha rahat iş yapıyorum, genellikle yaptığım şeyler basit şeylerdi, öyle yayınladığım bir oyun yok ama bayağı zaman ayırmış biri olarak tavsiyelerime kulak asabilirsin. Önce alanını seç, programcıysan hazır grafik sitelerine bakacaksın ama bedava olanlarına, sonra telif yiyip buraya konu açarsın. Eğer grafikçiysen programlamayı da yapabiliyorsan senden iyisi yok, kullanacağın programlar oyuna göre değişir eğer 2D takılacaksan Photoshop yeterli olacaktır, ama 3D modellerle uğrşacaksan 3D Max gibi programlar kullanmak gerek.

Çok teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: kilicalipasa

Ben java ile libgdx kullanıyorum, libgdx e tam bir oyun motoru demek yanlış olur, oyun kütüphanesi demek daha doğru. Çizimleri de adobe illustrator ile yapıyorum. Libgdx güzel bir tarafı da geliştirdiğin bir oyunu tarayıcılar, android, ios ve pc platformuna otomatik olarak optimize etmesi, emulator kullanmaya gerek kalmıyor...

çok teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.