Şimdi Ara

OYUN İÇİN BU LAPTOPLARDAN SİZCE HANGİSİNİ ALMALIYIM ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: torkema61

o konuda bilgim yok ama özellik olarak haliyle pro daha dolu dizgin. onda daha fazla uygulama olur bence

https://www.microsoft.com/tr-tr/windows/compare
    Bu şekilde kalsın o zaman

Hocam şimdilik 2 tane oyun yükleyip deneyebildim ve izlenimlerim genel olarak şöyle;

Ets2 ve cs go yu denedm en yüksek ayarlarda full ölçeklemede 1080p çözünürlükte denedim yarımşar saat oynadım soğutması tek fana rağmen süper yapılmış

Cs go da cpu ve gpu 70-71 dereceyi geçmedi

Ets2 de en fazla 67-68 oldu açıkçası soğutması a5'ten iyi

En ufak bir takılma olmadı. 1050 yerine 1050ti aldığım için performanstan taviz vereceğini sanmıyorum Fps programı indirip ölçmedim sıcaklıklara asus gaming center'dan ve core temp'ten baktım.

Ekran kalitesi tn panele göre gayet iyi kasa kaliteside aynı şekilde ancak tek eksi puan verebileceğim konu fan sesi benim lenovoya göre az birşey daha fazla gibi geldi onuda derecelerle karşılaştırırsak bence o kadarda olur diye düşünüyorum genel olarak paraya değdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bandidas22 kullanıcısına yanıt
    iyi güzel sevindim :)

steamde fps mod on yaptığında oyunlarda fps değerlerini görebiliyorsun. ben öyle kullanıyorum şu an. hem de küçük, rahatsız etmiyor.

sıcaklık olarak da cpuid hwmonitor kullanıyorum. oyun başladığında açıyorum programı. bana sıcaklıkların max, min ve o anki sıcaklığını anlık gösteriyor. tavsiye ederim :)

bir de oyuncu laptoplarında fan sesi fazla çıkar, sen oyunu kulaklıkla oynarken duymazsın mantığıyla hareket ederler. o fan sesini sıkıntı etme :)
  • quote:

iyi güzel sevindim :)

steamde fps mod on yaptığında oyunlarda fps değerlerini görebiliyorsun. ben öyle kullanıyorum şu an. hem de küçük, rahatsız etmiyor.

sıcaklık olarak da cpuid hwmonitor kullanıyorum. oyun başladığında açıyorum programı. bana sıcaklıkların max, min ve o anki sıcaklığını anlık gösteriyor. tavsiye ederim :)

bir de oyuncu laptoplarında fan sesi fazla çıkar, sen oyunu kulaklıkla oynarken duymazsın mantığıyla hareket ederler. o fan sesini sıkıntı etme :)
    Bilmiyordum hocam teşekkürler yani ilk deneyim ve izlenimim güzel

Fan soğutma görevini rahat yerine getiriyor hocam hw monitor iyimi ölçüm için ? Cs go oynarken islemci mesela gpudan 3-4 derece daha sicak oluyo.

1 tanede güzel kulaklık lazım olacak o halde hocam

hwmonitor ben çok beğendim tavsiye ederim. benim ekran kartı fast cool moduna geçtiği an sıcaklık ani olarak düşüyor :)

e tabi. o bilgisayar ile cs go oynarken ses kasmadan olmaz :)
  • Asus al diyecektim almışsın zaten.

Ben Nisan 2016'da Abra A5 aldım her şeyinden memnunum ama kronik sorunu olmasa. Bu kronik sorun da fan. 2 yılda 4 kere fan sorunundan servise gitti. Bu olmasaydı kusursuz bir bilgisayar olabilirdi.

• quote:

hwmonitor ben çok beğendim tavsiye ederim. benim ekran kartı fast cool moduna geçtiği an sıcaklık ani olarak düşüyor :)

e tabi. o bilgisayar ile cs go oynarken ses kasmadan olmaz :)
    İndirdim ve değerleri çok ayrıntılı gösteriyor beğendim teşekkürler masaüstünde boşta işlemci 35-40 arası

Chrome müzik vb uygulamalar varken 45-55 aralığında oyunlarda 65-75 arası gördüm şimdilik, fanı %90 civarına alınca resmen klima gibi serinletiyor aleti çift fan ile arasında fark göremedim açıkçası birde buna soğutucu eklersek 4-5 derece iner sanırım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömerayhan

Asus al diyecektim almışsın zaten.

Ben Nisan 2016'da Abra A5 aldım her şeyinden memnunum ama kronik sorunu olmasa. Bu kronik sorun da fan. 2 yılda 4 kere fan sorunundan servise gitti. Bu olmasaydı kusursuz bir bilgisayar olabilirdi.
    Araştırma yapınca bu dediğiniz sorunu gördüm özellik olarak monster iyi fakat sogutma parça kalitesini göz önüne alarak asusu tercih ettim ve memnun kaldım öneriniz için teşekkürler

Edit: bu arada fiyatı şuan yükselmiş durumda kampanyası bitmiş asus'un

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bandidas22 -- 6 Haziran 2018; 17:45:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bandidas22

Araştırma yapınca bu dediğiniz sorunu gördüm özellik olarak monster iyi fakat sogutma parça kalitesini göz önüne alarak asusu tercih ettim ve memnun kaldım öneriniz için teşekkürler

Edit: bu arada fiyatı şuan yükselmiş durumda kampanyası bitmiş asus'un

Alıntıları Göster
    Ben Nisan 2016'da 6. Nesil İ7 GTX 950M 2 GB, 8 gb 1666 mhz ram 500 gb hdd'li işletim sistemsiz bilgisayarı 2900 liraya almıştım.

İlk mesaja yazdığın fiyat baya uygun oluyor şimdiki özelliklere göre. 1050 4 gb ile 950m 2 gb arasında dağlaaar kadar fark var ram daha hızlı hdd daha hızlı.

Daha pahalı olması gerekirdi yani. dediğin gibi artmışsa fiyatı şaşırmam.

iyi hadi hayırlısı olsun. Allah kaza bela vermesin :)
  • torkema61 kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam çok teşekkürler

• quote:

iyi hadi hayırlısı olsun. Allah kaza bela vermesin :)
    Hocam sizi çok rahatsız ettim ama birşey daha sormak istiyorum
    mesela cs go oynarken gpu kullanımı %70-80 cpu'da %50-60-70 arası genelde, ets2'de gpu %60-80 arası cpu 30-50 arası bu durum normal mi herhangi bir fps drop söz konusu değil ets2 60fps sabit cs go'da 90-140 arası full max ayarlarda ?

Edit: arka planda da windows update güncelleme yapıyor daha tam olarak güncellenmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bandidas22 -- 7 Haziran 2018; 13:58:34 >
  • normal tabii. ets2de sabit 60 ise vsync seçeneğini off yap. 60 az çünkü
  • quote:

normal tabii. ets2de sabit 60 ise vsync seçeneğini off yap. 60 az çünkü
    Anladm hocam yani i5 7300hq ile 1050ti ztn bir darboğaz söz konusu olmaz sanırım zaten donma veya 100 cpu kullanımı yok birde bu oyunlar karttan ziyade işlemci isteyen oyunlar olduğunu söylüyorlar ets2 de dediğinizi yapicam 60a kilitli gidiyor ilk kez max ayarlarda oyun oynuyorum cs go da dust 2 de fps 90 altına inmiyor max 150 civarı gördüm herşey fullde sıcaklıklarda 70-75 aralığında ztn bu sıcaklığa ulaşınca artık sabitliyor fan daha üstüne çıkmıyor. Bende bir sorun var sandım :) oyunlar hep 1080p de

oyunlar tam tersi, işlemciden ziyade kart isteyen oyunlar :) senin işlemci laptop piyasasına göre gayet yeterli. hq işlemciler performans odaklı olduğu için oyunlarda sorun çıkmaz. ki senin işlemcinin darboğaz olma ihtimali yok. onu 1060-6gb laptoplarda da kullanıyorlar :) dediğim gibi oynadığın bütün oyunlarda vsync seçeneği off olsun
  • quote:

oyunlar tam tersi, işlemciden ziyade kart isteyen oyunlar :) senin işlemci laptop piyasasına göre gayet yeterli. hq işlemciler performans odaklı olduğu için oyunlarda sorun çıkmaz. ki senin işlemcinin darboğaz olma ihtimali yok. onu 1060-6gb laptoplarda da kullanıyorlar :) dediğim gibi oynadığın bütün oyunlarda vsync seçeneği off olsun
    Anlıyorum hocam bende ihtimal vermedim zaten ama 3 gündür pc full güncelleme yüklüyor. Sanırım ekran kartı tam güç vermeden oyunlara yetiyor şimdi vynsc kapatıp denicem

• torkema61 kullanıcısına yanıt
    hocam oyunların hiçbirisinde takılma sorunu yaşamadım fakat forza horizon 3 te sürekli takılmalar yaşıyorum sebebini anlayamadım demo versiyonu denemek için indirdim fakat sürekli takılıyor fps 20 lere düşüyor sonra 40 lara çıkıyor ultra high karışık birçok ayarı denedim ama bu oyunda genel bir problemmi acaba ? Ram kullanımı %92 görünüyor bu sebep olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bandidas22 -- 8 Haziran 2018; 21:57:25 >
    videolara baktım benim sistemde bile adam medium-high aralığında 60-65 fps almış. o oyunda bi ağırlık var ya da ram yetmiyor olabilir. medium-high aralığına çek bakalım belki normal olur
  • quote:

videolara baktım benim sistemde bile adam medium-high aralığında 60-65 fps almış. o oyunda bi ağırlık var ya da ram yetmiyor olabilir. medium-high aralığına çek bakalım belki normal olur
    Hocam denedim hepsini ama en son ultra high karısık ayarlarda hiç kasmadı ram kullanımı ile ilgiliymiş sorun boşta 2 gb kullanıyor daha sonra oyundaki konuma göre 7.5 7.6 civarı olunca kasma başlıyor normalde 45-50 fps rahat veriyor pc cpu kullanımı 90-95 ekran kartı 100 normal ama ram de 95 e fln çıktığında oluyor

videolarına baktım şimdi ram cidden sağlam yiyormuş. bf1 de öyle. ultrada 60+ fps alabileceğim yerde alamıyorum. ramden dolayı ayarları med-high arasına çekmem gerekiyor. 8 gb ramin yetmiyor desene artık
  • quote:

videolarına baktım şimdi ram cidden sağlam yiyormuş. bf1 de öyle. ultrada 60+ fps alabileceğim yerde alamıyorum. ramden dolayı ayarları med-high arasına çekmem gerekiyor. 8 gb ramin yetmiyor desene artık
    Gpu kullanımı full 100de cpu da 90 100 arası hocam cpu ile ilgili olcağını sanmıyorum darboğaz gpu 70 80 ken cpu 100 olması oluyor değil mi ? Şuanlık boşta 2 gb ram kullanıyor oyun açıkken 7.5 görüyor bilhassa şehiriçinde veya çok ormanlık bölgelerinde yükseliyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.