Bir süredir niyetlenip araştırıyorum ama doğru düzgün bir şey bulamadım. Bir oyun koltuğu almayı düşünüyorum. Öncelikli tercihim bunu bir uçuş simülatörü olarak kullanmak. Ortada bir yoke, yanda throttle ve pedallar olacak. Ayrıca evde halihazırda bulunan eski bir direksiyonum vardı, belki onu da bağlayabilirim ama onda zaten yoke yerine direksiyon, pedal yerine de direksiyonun pedalları geleceği için sorun olacağını sanmam. Uçuş simülatöründe HOTAS da kullanmayı düşünüyorum uzun vadede. Yani sağda stick olacak, solda da gaz kolu olacak. Özetle, ortada büyükçe bir sehpa, iki yanda da küçük iki platform olmalı ve pedal yerleri olmalı.
İleride bunu bir projektörle ya da 3'lü monitör sistemi ile desteklemeyi düşünüyorum. Şimdilik TV ile kullanacağım.
Playseat'in güzel koltukları olduğunu gördüm ancak TR'de malesef satılmıyor. Mavishop satıyormuş ama onların da web sitesi bir süredir kapalı. Playseat ya da benzeri bir koltuk nereden bulabilirim? İlla playseat olması gerekmiyor, benzeri bir koltuk da olabilir. Ancak adore'de olanlar gibi üstü oyuncu koltuğu altı tekerlekli ofis koltuğu gibi bir şey istemiyorum. Demonte edilebilir ya da katlanabilir olması tercih sebebi olur. Bu iş için bütçem 1000 TL civarında.
Yaptırmayı da düşündüm, alt metal yapısını belki yaptırabilirim bir şekilde ama koltuğu bulmak daha da zor olacak gibi. O yüzden hazır almak tercihim ama daha önce yapan bir yer biliyorsanız yaptırmayı da düşünebilirim. Hatta daha da işime gelir, kendi boyuma göre özel yaptırırım.