Şimdi Ara

Oyun Muhabbeti - Eski ve Yeni Oyunlar Arasındaki Farklar (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
4
Favori
2.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni oyunların hikayelerinde boşluklar var, sanki hiçbir şey tamamlanmıyor gibi ayrıca tamamlananlar ise çok sığ kalıyor, "bu muydu?" demekten alıkoyamıyor insan kendini

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • eski oyunlarda hikayeler daha derin ve güzeldi, bulmacalar daha fazla ve zordu . Yeni oyunlarda görülen farklar teknolojinin gelişmesiyle grafiklerin çok daha iyi seviyeye gelmesi ,açık dünya konseptini daha ileriye götürmeleri oldu.

• Sitenin twitch yayınlarını azaltıp eski formata dönmesi çok sevindirici. Böyle sıcak muhabbetler sizi diğer sitelerden ayırıyor.

• grafikleri söyleme gerek yok.

sektördeki arz talep değişti bence. Eski oyunlarla yeni oyunlar arasındaki fark bu.

eskiden oyun oynayanların sayısı azdı. şidmi 7 den 70 e kız erkek herkes oyun oynuyor. internet kafede 60-70 yaşındaki bir amcayı clash of clans benzeri oyun oynarken gördüm. yaşı 30 civarı olanlar bilir. hatırlayın bakalım yaşıtlarınızın kaçı oyun oynuyordu. ne pc vardı ne konsol. tek tük kişide vardı bunlar. şimdi oyun oynamayan insan mı var. annem bile internette cand cruh benzeri oyunlar oynuyor. Eskiden oyuncu profili daha netti.şimdi daha çeşitli. En önemlisi eski yapıdaki insanların pazar payı ile diğer yapıdaki insanların oluşturduğu pazar payı çok farklı. kısa basit oyun isteyenlerin olusturduğu pazar bile ekis toprakların olusturduğu pazardan daha büyüktür muhtemelen. oynanış süresi 120 saat denilen oyuna ben sevinmiyorum. 120 lik oyun mu olur diyorum ya da günlerce bir bölüme takıldığım oyun olursa oynamayı bırakıyorum ya da machinarium daki gibi youtube dan bakıp bitiriyorum olayı eskiler ve yeniler diye bakarsak yeniler gerçekten çok büyük pazar payına sahip. Dahası az yatırım ile çok getiri sağlayabliyorsun. Haliyle bu yöne yatırım var.neyse her tarz oyun olsun ,farklılık güzeldir.

• Eskiden oyunun çıkacağının haberini alamazdık bile, gider bak bu yeni gelmiş, şöyle bir oyun var arkadaşta, gel değişelim olayları vardı insanlar oyunlarla ilgili bilgileri çıktığı an göremiyordu artık ve aldığı oyunu maddi durumlardan veya oyun eksikliğinden ötürü 6 saatlik bir oyun olsa bile sıkılmadan aylarca oynayabiliyordu. Şimdi her şeyin çabuk tüketildiği bu dünyada an ve an oyun ile ilgili gelen bilgi herkes tarafından duyuruluyor. İster istemez bir beklenti oluyor insanlarda ve "hype" dediğimiz kavramı çıkarıyor ortaya. Belki yeni çıkan oyunları hiç bir bilgi haber olmadan pat diye çıksa insanların kötü dediği bir oyuna daha farklı yaklaşacak. Artık böyle bir şey imkansız gözüküyor kapitalist düzen finansal yatırımlar maddi beklentiler yüzünden bu beklentinin gerçekleşmesi zor. Öte yandan eski oyunları düşündüğümde kendimden bir örnek vereyim "Metal Gear Solid" i ilk defa arkadaşımın evinde görüp ardından onunla takaslayarak getirip evimde oynamıştım oyunla ilgili hiç bir fikrim beklentim yoktu ama aldığım haz tad keyif hala damağımda kalmıştır öte yandan Phantom Pain evet mükemmel bir gizlilik oynanışı fakat trailerlarla sunduğu o hikaye anlatımdan uzak, tabiri caizse big boss'ın sessiz ağzını açmayan bir karakter haline bürünmüş olması çok üzücü belki o trailerlar yayınlanmasa bugün o kadar koymayacak üzmeyecekti. Yani genel itibari ile artık durum bu katlanmak zorundayız buna rağmen hala güzel yapımlar var.

• Eski oyunların aslında hayallerimizi süslemesinden bize güzel geldiğini düşünüyorum. Tank oyunu vardı nes zamanlarında o oyunun basit bir oynanışı zor bir yapısı ve hayallerim de şuanın 4k görsellerini sollayacak görselleri vardı çünkü o basit grafikleri hayal gücümde mükemmel hallere bürünüyordu. Şimdi oyunlar çok güzel görsellere , animasyonlara , fiziklere bürünse de size verilenden öteyi hayal edemiyorsunuz. Ancak belli başlı oyunlar size hayal etmenize bırakmayacak görseller suna biliyor ama ne yazık ki oynanışları bir birlerinin kopyası oluyor.

• İşler ticarete dönünce ve sektör büyüyünce daha geniş kitlelere ulaşmak için oyunlar daha ödüllendirici daha yardımsever oldu. Öteki türlü belki küçük bir kitleyi tatmin edecekti ama işin arkasında sürdürülebilirlik için ticari kaygı olduğundan er yada geç firma başarısız olacaktır.

• 7.50'deki oyun hangisi? Çok güzelmiş... (Çağlar)

• quote:

Orjinalden alıntı: mimarcik

7.50'deki oyun hangisi? Çok güzelmiş... (Çağlar)

Good Evil and Beyond 2 ... ama cikmadi -hala-

• Bence eski ve yeni oyunların en büyük farkı verdiği zevk.Eskiden oyunun grafiklerine bakmaksızın oyunda baya zevk alıyorduk gerek oynayışı gerek hikayesiyle.Şimdide bazı oyunlar var ama eskisi kadar değil.Diğer yandan eskiden oyunlar hem zevk verip hemde uzun sürüyordu bir o kadarda kolay değildi insanların 1 bölümü geçmesi için saatlerce uğraştığı oluyordu.Şimdi ise oyunlar çabuk tüketilir oldu (hepsi değil ama çoğu) 4-5 saat oyun süresiyle hikaye olmaksızın sadece oynamak için oynanılan oyunlar oldular (yine hepsi için geçerli değil).Yani yapımcılar oyunların grafiği iyi olsun deyip oynayış ve hikayeden kıstılar.Bunun nedeni de casual kitlenin artmış olması.Tabi yapımcılarda bunun farkına varıp bu yola başvurdular, sonuçta yapımı kolay olmayan şeyler bunlar.Bu yüzdende yapımcılar orta yolu bulmaya çalışıp son zamanlarda böyle bir oyun dünyası çıkardılar karşımıza.Zaten artık hikayeye önem verilmemeye başlandı bile genelde hep multiplayer a önem verilir oldu.Bunun nedeni insanların oyunlarla uğraşmamak istemesi çünkü casual kitle çok olduğu için eski oyunları bilmediklerinden bunlara alıştılar.Eskiden olsa bir oyunu defalarca oynardık ve bu yetmezdi bile şimdi sadece 1-2 kere oynayıp kenara atılan ve hatırlanmayan oyunlar oldular oysaki eski oyunları oynayan birine sorun belkide oyunun her detayını hatırlar.

• Bence eski oyunlarda grafik olarak teknolojinin eski olmasından çok karmaşık değildi bu yüzden konuya hikayee önem veriyilodu ve oyuncu sayısı azdı şimdi ise teknoloji ile grafikler çok gelişti ve karmaşıklaştı daha iyi grafikli çıkaralım diye konu olarak daha az uğraşıyolar ve oyuncu kitlesi artınca zorluğunuda düşürdüler . Bence en önemli fark bu.

• Güzel muhabbetti teşekkürler
  • Tek kişilik bir oyunun başında üç kişi ekrana kitlendiğimiz zamanları hatırlıyorum, sadece birimiz oynardı ama herkes ne yapılması gerektiğiyle ilgili fikir yürütürdü, "bir de şu yolu mu denesek?" "şu kolu mu çeksek?" şöyle mi böyle mi derken bazen sadece izleyerek saatler geçirirdik. Zamanla bu olay ortadan kalktı, büyüdüğümüzü düşündüm. 2-3 sene kadar önce half life oynarken suya batmış köprünün altına boş varilleri koyarak suyun varilleri kaldırmasıyla yolumu tamamladığımda anladım ki artık oynayanın o kadar da fikir almasına gerek yok. Tunahan'ın da dediği gibi artık almamız gereken obje parlıyor biz de gidip alıyoruz.

Eski oyunları hatırlamak beni mutlu etse de yeni oyunlardan da şikayetçi değilim steam'i açınca onca oyunun arasında illaki keyif alacak bir şeyler bulunuyor. Benim yeni düzende şikayetçi olduğum konu oyunların yapısından çok şirketlerin para kazanma taktikleri, oyun çıkmadan önce season pass'inin çıkması, bazı oyunlarının rezil şekilde seriye bağlaması ve güzelim serilerin heba olması gibi.

Arada bir BSC'yi sadece oyun muhabbeti çıkmış mı diye açıyorum, izlemesi çok keyifli sohbetler oluyor. Teşekkürler BSC ekibi :)

• Her zamanın tadının ayrı olduğunu düşünüyorum.Eski zamanlar da başka şeyler ön plandaydı şu an başka şeyler ön planda.Kişinin görüp geçirmesi de çok öenmli bir unsur.Çocuklukta oynanan oyun şimdi olsa aynı zevki alamazsın.Bu yüzden eski oyunlar daha iyi demek bence doğru değil.
    Yeni nesil oyunlar da aldatmaca daha fazla ama.Para kazanmak adına oyunların vıdeolarında grafikleri şişirmek en güzel örnek.

• Ulan şimdi gerçek düşüncelerimi mi yazsam yoksa mouse almak için işkembeden sallayıp edebiyat mı kassam bilemedim.

• Bende diyorum bu konu niye bu kadar yorum almış meğer hediye varmış

Bana göre eskiyle yeni arasındaki fark zorluk, bi bölümü bitirdiğin zaman oh be diyordun cidden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luganoguz -- 28 Şubat 2016; 18:09:34 >
  • En büyük etken para ve elbette günümüz şartları.

Bundan 15 yıl önce insanlar grafik kalitesini pekte önemsemezdi ve gel zaman git zaman grafikler ne kadar iyi oldukça oyunların içeriklerinde bir okadar boşalmaya başladı bence.

Örneğin GTA Sanandreas ve GTA V için aynı zevkleri almıyorum iki oyunuda çıktığı sene ve gününde oynayanlar GTA Sanandreas da yapabilecek her şey vardı spor salonu, yeme içme, kız arkadaşla buluşma vs bu uzar gider ama GTA V de ise sadece hikaye odaklı ilerlemesi ve oyundaki 3 karakteri de kendimize göre saçları ve elbisesi dışında özelleştirememiz en basitinden.

Ayrıca Para mevzusuna gelirsek de artık oyunlar oldukça büyük bütçeli yapımlar ve elbette en önemlisi ise bu bütçeyi veren firmalar EA games her sene neredeyse sükse yapmış bir firmayı satın aldı ve sonra o firma mezarlığı boyladı maxis gibi. Sims gibi harika bir yapımı çıkartan maxis son çıkardığı Sims ile mezarı boyladı çünkü oyunda hiç bir içerik yok gibi bir şeydi. Büyük firmalar bazen de oyun dünyasına maalesef zarar vermekte. Bir yandan son çıkan Sims'in her ek paketi 15-20 dolar iken Bağımsız yapımcı oyunu shadowrun hong kong ise hiç bir ücret almadan 6 saatlik bir ücretsiz ek paket veya DLC verdi diyebiliriz.

• Eski hile yeni arasındaki fark oyunların ruhudur.

Eskiden oyunlardaki sunum şekli ile şimdiki arasında ciddi fark var.
    Eskiden her şey kısıtlıydı yani her noktayı en iyi şekilde değerlendiriyorlardı ama şimdi o oyun içine eklenecek malzeme çok ve her şeyden bolca koyup hızlı bir şekilde tüketilmesi ile karşı karşıyayız.

Günümüzde çok nadir oyunlar detaylı yapılıyor öyle olanlar ise gerçekten ilgi görüyor yani oyuncular aslında iyi olan şeyi el üstünde tutuyorlar sorun sadece yapımcılarda, seri üretime bağlayıp para için oyuncu ve oyun ruhunu kaybettiriyorlar.

• Eskiden oyunlara ulaşma imkanı kısıtlıydı o yüzden değeri artardı.Buna oyunların dolu dolu olması da etki ederdi tabi.Şimdiki oyunlar ise daha erişilebilinir oldular o kadarki erken erişim denen ve suistimale açık bir sistem var artık.Eskiden iki taraf da kaliteyi arttırırken(yapımcı oyun yapmasını,oyuncu da oyun oynamasını biliyordu) şimdi hem yapımcılar hem de oyuncular(kitlenin ve pazarın büyümesiyle önlenemez bir şekilde)kaliteyi düşürüyorlar.İki taraf da parayı kovalıyor.Bir taraf dlc,erken erişim,kickstarter gibi şeylerle diğer taraf da korsan oyun yoluyla paranın ceplerinde kalmasını istiyorlar(istisnalar olmazsa olmaz tabiki).İki taraf da parayı istediği için kalite düşüyor.Eskinin tadını almayan küçükler de şimdiki oyunlara eski dedikleri yaşa geldiklerinde o zamanın oyunlarıyla şimdiki oyunları kıyasladıkları zaman sektörün ne yöne gittiğini anlayacaklardır.Şimdilik popüler kültürün buyurduğu gibi geleni tüket bazen bir ısırık al ve sıradakini beklemeye devam.

• ilklerin yeri ayrı tabi. hikayeye önem veren biri olarak eski oyunların ilk kez yaşattığı duygular, farkıdır herhalde. kullandığımız karakterin ölmesi şu an bişe ifade etmiyor artık şahsen

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.