Şimdi Ara

Oyun oynanabilecek bir ultrabook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Performansı yüksek, hafif, oyun oynarken ısınma sorunu yaşamayacağım bir ultrabook arıyorum.

İlla ki yüksek ayarlarda oynamam gerekmiyor, medium da oynayabilsem benim icin sorun degil.

Dell xps 13 8.nesil i7 işlemci güzel gibi duruyor ama harici ekran kartını göremedim.

Şu an kullandığım laptop Geforce GTX 850m, i5-4210m, 256gb SSD, 12gb ram.

Tavsiye edebileceğiniz bir ultrabook veya hafif bir laptop var mı? (Ekran 13inch veya 14 inch olabilir)

Teşekkürler

• Tam anlamıyla ultrabook ölçülerinde değil ama ekran boyutu 14". Oyun için üzerinde GTX 1060 var.

https://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gs43vr-phantom-pro-7re-090xtr-i7-7700hq-8gb-128gb-ssd-1tb-6gb-gtx1060-14-freedos-pmu356981
  • Ne tarz bir şey istiyorsunuz? Gtx850 ile mx150 arasında ciddi bir fark yok. 13 inç civarı laptoplarda Hp envy 13 kullanan arkadaşlar termal sınır nedeniyle stabil değil diyor. Asus ux331un tanıtıldı ama onda da mx150 downclock olarak yer alacakmış. Xiaomi'nin 13 inç mi notebook air var. İncelemedim onda durum nedir bilmiyorum ama forumda kullanan bir arkadaş var.

14 inç olarak ux430un var onda da aynı şekilde downclock versiyon mx150 bulunacakmış.

15 inç olarak asus ux550ve si var. i7-7700hq,16gb,512gb ssd, 1050ti kombinasyonu var.

Bu yukarıda saydıklarım en inceleriydi. Az daha kalın modeller de mevcut:

14 inç olarak Acer Swift 3 var, mx150 kullanıyor.

15 inç olarak mi book pro var, mx150 kullanıyor. asus m580vd var 1050 kart kullanıyor.

17 inç boyutunda n705ud var, i7-7700hq işlemci ve 1050 kart kullanıyor. Yukarıdaki 15 inçlik üründen baya ucuz bu.

Daha çok model vardır ama aklıma şimdi hızlıca gelenler bunlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: jackall mete

Tam anlamıyla ultrabook ölçülerinde değil ama ekran boyutu 14". Oyun için üzerinde GTX 1060 var.

https://www.ebrarbilgisayar.com/msi-gs43vr-phantom-pro-7re-090xtr-i7-7700hq-8gb-128gb-ssd-1tb-6gb-gtx1060-14-freedos-pmu356981

Tavsiye için teşekkürler, yalnız ilk mesajımda belirtmeyi unuttum bu ultrabook / laptopu iş için de kullanacağım.

Bu yüzden dışarıdan gaming laptop olduğu belli olan modellerden uzak durmaya çalışıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: L@civert

Ne tarz bir şey istiyorsunuz? Gtx850 ile mx150 arasında ciddi bir fark yok. 13 inç civarı laptoplarda Hp envy 13 kullanan arkadaşlar termal sınır nedeniyle stabil değil diyor. Asus ux331un tanıtıldı ama onda da mx150 downclock olarak yer alacakmış. Xiaomi'nin 13 inç mi notebook air var. İncelemedim onda durum nedir bilmiyorum ama forumda kullanan bir arkadaş var.

14 inç olarak ux430un var onda da aynı şekilde downclock versiyon mx150 bulunacakmış.

15 inç olarak asus ux550ve si var. i7-7700hq,16gb,512gb ssd, 1050ti kombinasyonu var.

Bu yukarıda saydıklarım en inceleriydi. Az daha kalın modeller de mevcut:

14 inç olarak Acer Swift 3 var, mx150 kullanıyor.

15 inç olarak mi book pro var, mx150 kullanıyor. asus m580vd var 1050 kart kullanıyor.

17 inç boyutunda n705ud var, i7-7700hq işlemci ve 1050 kart kullanıyor. Yukarıdaki 15 inçlik üründen baya ucuz bu.

Daha çok model vardır ama aklıma şimdi hızlıca gelenler bunlar.

Detaylı cevap için teşekkürler.

Eşim HP Envy 13 kullanıyor, bana hiçbir güç o laptopu aldıramaz. Sadece ofis kullanımıyla bile 1 sene içinde kullanılamaz hale geldi. En basit excel işlemlerinde bile ısınmaya ve donmaya başlıyor. Wireless adaptörü modemin yanında bile düzgün çalışmıyor, tuş takımı bozuldu, touchpad sıkıntılı. Kaç kere servise gitti geldi her seferinde benzer problemler.Blu-ray izlerken bile kasıyor, oyun oynamayı düşünemiyorum o laptopla. Bir modelin yeni sürümlerinde eski dertlerden tamamen kurtulabileceğine inanmadığım için en iyisi hiç bulaşmamak Hp Envy serisine.

Xiaomi gibi bilinmeyen markalardan uzak durmaya çalışıyorum.

Asus ux430, Tasarımı çok şık. Ama laptop reviewlerini inceledim, ısınma sorunu olabiliyormuş ve sizin de söylediğiniz gibi Gtx850m ile Mx150 (incelenen laptopta GTX940m) arasında pek fark yok ise bu modeli es geçeceğim.

Asus UX550VE, düşündüğüm modelden biraz daha büyük ve ağır ama benchmark test sonuçları gayet başarılı. Tasarımı da gayet iyi.

https://www.ultrabookreview.com/18195-asus-zenbook-ux550ve-review/

Buradaki incelemeye göre ısınma problemi olduğunu, bu yüzden ekran kartının %80-%85 verimle çalıştığından bahsediyor. Voltaj değerleri düşürülse dahi, benzer sorunlar yer alıyormuş. Şu an kullandığım laptopta da voltaj değerlerini düşürüp, zalman fan ile kullanıyorum ama yine de çok ısınıyor.

Asus M580vd, (https://www.ultrabookreview.com/17309-asus-vivobook-n580-review/ ) Bu modelle aynı mı?
    Performansı UX550Ve'ye göre daha düşük ama soğutma ve ses konusunda UX550'den daha başarılı olduğunu söylüyorlar. Fiyatı da diğerine göre oldukça uygun.
    Sadece ekran seçiminde UHD yerine FHD IPS seçilmeli diyorlar, ne demek olduklarını bilmiyorum ama araştırmak gerek :)

Peki sizce yeni nesil intel işlemcilerin daha yaygınlaşmasını 5-6 ay kadar beklemek doğru bir karar mı? Elimdeki laptop işimi görüyor, sadece 17 inch oldugu icin toplantılarda ve seyahatlarde kullanamıyorum. Bir süre daha idare edebilirim.

Tekrar teşekkürler..

• Ben oyun odaklı değilim, o yüzden harici bir ekran kartı bakmıyorum. Olsa da olur ama cihazı ısındıracaksa geride kalsın. Ux430ua ekran kartsız modelini düşünüyorum, bu incelemede ekran kartsız versiyonun ısınmadığından bahsetmiş ama ssd hızının düşük olduğunu söylemiş:

https://www.laptopmag.com/reviews/laptops/asus-zenbook-ux430

Yukarıda bahsettiğim M580vd nin linki bu:
    www.amazon.com/VivoBook-i7-7700HQ-Processor-GeForce-keyboard/dp/B071ZL3996/
    N580 nin linki de bu
    amazon.com/N580VD-DB74T-VivoBook-Touchscreen-backlit-keyboard/dp/B0747S3V8D/

Yukarıda belirttiğiniz incelemede N ve M serisi için aynı demiş, linklerden anladığım kadarıyla N olanın ekranı dokunmatik. Asus'un N serisi laptoplarını hep beğenmişimdir ve kararlı çalışır. Çift fan dolayısıyla da üzmez diye düşünüyorum.

Her modelin her serisinde daha 8. jenerasyon yaygınlaşmadı. Ben işlemci olarak kesinlikle 8. nesilin beklenmesi taraftarıyım çünkü özellikle U tarafında ciddi bir performans artışı söz konusu. Henüz HQ versiyonlarını bilemiyoruz. MEsela Asus nisan ayı gibi asuspro versiyonlarını çıkarıyor. İş yerinde kullanıyorlar tam bir iş bilgisayarı ve zorlu ortamlarda dahi çok kararlı çalışıyor. Mesela B9440 var şirkettte hayran oluyorum.

ux430 almazsam, ASUSPRO düşünüyorum. Kararsızım. Tabi ekran kartı noktasında eksiklikleri olduğundan sizin işinize yaramıyor gibi.

• Aynen Önerileri Ala Bilirmiyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.