Şimdi Ara

Oyun oynarken pc reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar oyun oynarken pc reset atıyor yaklaşık 6 aydır falan var fakat çok az oluyordu pubg de birden atıyordu tekrar giriyordum sorunsuz devam ediyordu.
    Bugün total war warhammer 2 aldım tur atlamaya calısınca biraz ilerliyor reset atıyor hep aynı yerde ekran kartı sıcaklığı cpu sıcaklığı falan normal seviyelerde sorun neden dolayıdır acaba birde dediğim gibi sadece bu oyunda yapıyor bide pubg de ayda 1 falan yapıyor. donanımım şöyle;

WESTERNDIGITAL WD10EZEX Caviar Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA 6.0Gb/s Dahili sabitdisk

ZALMAN Z3 PLUS White Fan Kontrollü USB3.0 Pencereli 4ad120mm Güç Kaynaksız Beyaz Kasa

CORSAIR CP-9020098-EU VS Serisi VS650 650W 80+ EU Güç kaynağı

NOCTUA NH-L9x65 2011/2011-V3/1151/1150/1155/1156&AM3+/AM3/AM2+/AM2/FM2+/FM2/FM1, 1 ad NF-A9x14 PWM 92mm, NT-H1 termal macun İşlemci soğutucusu

INTEL Core i7-6700K Skylake 4.00GHz, 8MB, çift kanal DDR4, 14nm, LGA1151, soğutucu yok İşlemci

CORSAIR CSSD-F120GBLEB Force LE 2.5 120GB SSD SATA 6.0Gb/s(SATA3), 550-500MB/s SSD sabitdisk

MSI GTX 1070 GAMING X 8G GTX1070, PCI-E16 3.0, 8GB/256bit GDDR5, HDMI, DVI, 3xDisplayPort Ekran kartı

MSI Z170A TOMAHAWK INTEL Z170, DDR4, LGA1151, SATA6Gb/s, M2, USB3.1, DVI, HDMI ATX Anakart

CORSAIR CMK16GX4M1B3000C15 VENGEANCE LPX DDR4-3000Mhz C15 16GB (1x16GB) (15-17-17-35) 1.35V Bellek

edit: Ramleride test ettim onlardada sorun yokmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaviAyxx -- 7 Ekim 2018; 20:33:56 >

• HDD regenerator ile Diski bir teste sokun. Ram sağlam dediniz.
    Onun dışında
    Bios update yapmanızı öneririm. Bir yakınımın sistemindede sizinkine benzer bir problem vardı. O şekilde çözüme ulaşmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogaunl -- 7 Ekim 2018; 22:38:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogaunl

HDD regenerator ile Diski bir teste sokun. Ram sağlam dediniz.
    Onun dışında
    Bios update yapmanızı öneririm. Bir yakınımın sistemindede sizinkine benzer bir problem vardı. O şekilde çözüme ulaşmıştım.
    hdd yi denedim temiz çıktı.

anlam veremiyorum sorun ne acaba
  • up

PSU dan olabilir mi acaba?
  • real benchten full yük altına aldım yarım saat kadar pcyi kapanmadı dolayısıyla pus da sağlam anladığım kadarıyla sorun ne olabilir acaba?
  • reset sorunsalının başlıca sebeplerinden biri merkezi işlemcinin (cpu) ısınmasıdır. yapmanız gereken tek şey işlemcinize termal macun sürmek olacaktır. eğer siz yapamazsanız bir bilgisayarcıya götürerek hızlı bir şekilde termal macun sürebilirsiniz. en kalitelisini kullanmanızı tavsiye ederim. termal macunu kendiniz sürecekseniz içerisinde elektriksel akımları geçiren ağır metaller içerdiğinden işlemci bacaklarına değdirmemeye mutlak suretle özen göstermelisiniz. termal macun sonrasında reset atarsa sonraki bakılacak yer anakarınızın kondansatörleri olacaktır. bu arada bilgisayarınızı açtığınızda anakartınızdaki kondansatorlerın üstünün şişip şişmediğine bakınız. bu sayade kondansatorlerin sağlamlığından bir nebze de olsa emin olabilirsiniz. kondansatörler şişmişse bazen böyle reset sorunsalları ile karşılaşabiliniyor.

sorununuz çözülürse sorunun çözümüyle ilgili buraya geri dönüş yaparsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr_driver -- 9 Ekim 2018; 13:38:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr_driver

reset sorunsalının başlıca sebeplerinden biri merkezi işlemcinin (cpu) ısınmasıdır. yapmanız gereken tek şey işlemcinize termal macun sürmek olacaktır. eğer siz yapamazsanız bir bilgisayarcıya götürerek hızlı bir şekilde termal macun sürebilirsiniz. en kalitelisini kullanmanızı tavsiye ederim. termal macunu kendiniz sürecekseniz içerisinde elektriksel akımları geçiren ağır metaller içerdiğinden işlemci bacaklarına değdirmemeye mutlak suretle özen göstermelisiniz. termal macun sonrasında reset atarsa sonraki bakılacak yer anakarınızın kondansatörleri olacaktır. bu arada bilgisayarınızı açtığınızda anakartınızdaki kondansatorlerın üstünün şişip şişmediğine bakınız. bu sayade kondansatorlerin sağlamlığından bir nebze de olsa emin olabilirsiniz. kondansatörler şişmişse bazen böyle reset sorunsalları ile karşılaşabiliniyor.

sorununuz çözülürse sorunun çözümüyle ilgili buraya geri dönüş yaparsanız sevinirim.
    en kısa zamanda dediğinizi yapıp sonucu yazacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken pc kapanıyor.
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.