Şimdi Ara

Oyun pc si upgrade?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimdeki sistemi upgrade etmek istiyorum,bütçem kısıtlı olduğu içn parça parça alacağım.Bu önümüzdeki 2 ayda cpu+ram+anakart değişmeyi düşünüyorum.Elimdeki power supply ,hddleri,gtx 275 amp yi kullanıcam.
    Önce bütçe yüzünden Amd sistem düşünmüştüm ama i5 çiler internette aklımı çok çeldiler:D Forumlarda herkes 1155 i5 leri çok övüyor,geleceği falanda var diyolar.
    Bende her dakka yeni parça alan bi adam olmadığım için ileriye yönelik bir sistem tercihimdir tabiki.
    Öncelikle Amd sistemi yazayım size.
    Amd Phenom 2 x4 965 BE
    gİGABYTE 990XA-UD3
    Corsair Vengenance DDR3 1600 mhz ram Diğer 4 gb ı sonra alıcam.
    Bu sistem yaklaşık 510 tl civarına geliyor.

Kafamdaki İntel sistemde bu;

İntel İ5 3470 3.2 GHZ 1155
    Msi Z77A-GD55-Asrock z77 extreme 4 karar veremedim burdada tavsiye alırım
    Corsair Vengenance 4gb ddr3
    Bu sistemde 800 civarı oluyor.

300 liralık fark az değil benim için ama ömrü daha uzun olucaksa değer çünkü amd yi kurduktan sonra yeni bi işlemci almam gerekirse de o kadar parayı çıkam gerek , intele geçmekse daha da yüksek.Performans oyunlarda ne kadar farkeder sizce nede olsa genelde oyunlarda gpu baskın geliyor.Overclocklu phenom 2 de 7950 ye dar boğaz yaşatmaz mış.Yani intelin ne kadar artısı olur bilemiyorum.

Ekran kartımıda değiştiricem yeni yıldan civarı büyük ihtimalle artan parayı ona yatırabilirim yada kasa alırım.Ekran kartı olarakta max 800 civarı verebilirim. k

Sizler hangsini tavsiye edersiniz ben öyle photoshopmuş video editingmiş yapmıyorum yaparsam az yaparım yeter elimdekiler diye düşnüyorum.
    Genelde amacım oyundur.Call of duty serileri oynarım.Battlefield single oynadım sadece crysisde sevmem grafiği iyi diye benchmark gibi oyun oynamıyorum yani
    Şimdi cod oynuyosan ne alsan yeter demeyin grafikler başka şeylerde oynuyoruz

• intel alirsaniz i5 2500k veya i5 3570k alin. Butceyi dengelemek icinde anakarti biraz dusurup asrock pro3 veya msi g45 alin.
    AMD alirsaniz bir tane de cpu cooler alin ve islemciyi de fx8120 alin. Anakartiysa msi 990fx gd65 almaya bakin.
  • İntel her sene yeni jenerasyon çıkartan bir firma . Belkide birkaç seneye 1155 pinleri bırakıp başka bir modele geçerler . AMD alırsanızda o fiyata o işlemci iyidir . Bütçeniz az ise AMD öneririm.
  • Kusura bakmayın arkadalar pc yi açamadım yoğundum bu ara,cevaplar için teşekkür ederim.
    Highwoltage,intelde o kadar yükseğe çıkmayı düşünmüyorum ama öneri için sağolun.
    Blue hawk; hocam bende artık amd alıyım diyordum malum diğer parçalarda alınıcak ama dün vatanın %25 indirimini görünce intel akar diye bağırdım resmen evde
    İşlemci i5 3470 390 tl
    Ram Corsair Vengenance 43 tl
    Ama anakart da kararsızım; msi z77 gd55 te indirim yapmış vatan fiyat güzel gerçekten (275 tl) ama kafam bi yandan da asrock z77 extreme 4 hangisisni tercih etmeliyim.Asrock şu an en ucuz 310 tl gibi bir fiyatda. İkisininde çok yakın olduğu söyleniyor,büyük ihtimalle ucuz olanı al diyeceksiniz ama soruyum ben yinede

• 2500k veya 3570k alırsanız hız aşırtmayı da düşündüğümüz zaman AMD'den çok daha uzun ömürlü olacaktır.
    K serisi bütçeyi aşıyorsa, 3470'i falan geçiniz. x4 965 BE veya FX4100 daha mantıklı olur.
  • Bence extreme 4 bütçe için çok . z77 pro3 alıp işlemciyide 3570k yapabilirsiniz .
  • Evet arkadaşlar bugün Vatan dan msi z77 gd55 i aldım.Güzel bir anakarta benziyor gerçekten ama aklıma bir şey geldi aldıktan sonra,ben elimdeki Ocz vanquisherı kullanmayı düşünüyordum (775 soketli) ve asrock da onun için yer açılmıştı ama bunda yok tabi ve uymuyor.Şu an bakıyorum anca 75 tl ye bir soğutucu alınabiliyor.Yani ettiğim kar kadar soğutucu yüzünden zarardayım ama direk overclock işine girmicem tabi Sizce sırf ocz yi kullanmak bunu iade etmek enayilik mi olur?

Ve tavsiyeleriniz üzerine 3570k yı araştırdım onda karar kıldım.K olmayanlarda oc çok zor yapılabiliyormuş,e bu kadar para vermişiz bir kaç sene sonra overclock yapabilmek işime gelir.
    Teşekkürler cevaplarınız için,yarın işlemcimide alıyım olmadı bir inceleme çakarım anakarta:D
    Saygılar,sevgiler....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.