Şimdi Ara

Oyun sırasında bilgisayar kitlenmesi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, bu sorunu çözerseniz siz çözersiniz.

oyun oynarken ekran resimdeki gibi kare kare oluyor ve seste takılıyor aynı anda. biraz bekleyince düzelebiliyor veya bazen bilgisayarı tümüyle kitleyebiliyor.

anakartım Asus M4A88T-M LE, ekran kartım GTX470, işlemcim AMD phenom II x6, hyperx 4GB da ram var.
    güç kaynağım 550W R3 Xilence, kasanın yanında sonradan aldığım ilave fanım var.
    işletim sistemim de windows 7 proffessional 32 bit.

işlemci de ısınma da epey çok olabiliyor acaba bununla mı alakalıdır? fikir ve çözüm önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutsal Ruh -- 10 Ocak 2012; 20:39:29 >

• Kim size Xilence 500w alin dedi ki?
    o psu ile ekran kartiniz yanmadan bir an once psunuzu degistirin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

Kim size Xilence 500w alin dedi ki?
    hocam kasa xilence red storm 550W . CE dahil her türlü kalite belgesi vesairi var. alman teknolojisi, çin malı. araştırdım, kimse al demedi. gerçek 550W olması en büyük artısı.

güç kaynağıyla alakalı sıkıntıyı belki usb 3.0 dan dolayı çekiyor olabilirim; 3.0 hdd mi çalıştırmıyor. onun haricinde voltajda dalgalanma falan yok; gayet memnunum aslında.

donanımsal uyumsuzluk olabilir mi? ekran kartı markam zotac. amd ve nvidia arası çatışma olabilir mi? internetten ram ile alakalı olabilir falan da diyorlar.

yani akıl arıyorum evet; ama marka kötüleme aramıyorum, yapmayın bunu. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutsal Ruh -- 10 Ocak 2012; 19:20:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutsal Ruh

hocam kasa xilence red storm 550W . CE dahil her türlü kalite belgesi vesairi var. alman teknolojisi, çin malı. araştırdım, kimse al demedi. gerçek 550W olması en büyük artısı.

güç kaynağıyla alakalı sıkıntıyı belki usb 3.0 dan dolayı çekiyor olabilirim; 3.0 hdd mi çalıştırmıyor. onun haricinde voltajda dalgalanma falan yok; gayet memnunum aslında.

donanımsal uyumsuzluk olabilir mi? ekran kartı markam zotac. amd ve nvidia arası çatışma olabilir mi? internetten ram ile alakalı olabilir falan da diyorlar.

yani akıl arıyorum evet; ama marka kötüleme aramıyorum, yapmayın bunu. :)

Alıntıları Göster
    Hocam markayi kotulemeyin diyorsunuz cok arastirarak aldim diyorsunuz fakat neden butun makinenizin guc ihtiyacina gore almadiniz? Ben cok mu seviyorum kotulemeyi... Son 2 haftada kimin makinesinde sorun olsa herkesde xilence yaziyor...
    http://forum.donanimhaber.com/m_56183364/mpage_1/f_/key_xilence//tm.htm#56214503
    Alın okuyun 2 kere ekran karti garantiye gider mi?
    phenom x6 islemci ve 470 ikilisinden bahsediyoruz. zaten 470 ve 480 in birer enerji canavari oldugunu bilmeniz gerekli. kendileri ne kadar 215w desede 300w a yakin kendisi zaten guc cekmekte. islemciniz ise 125w dense de kendimde kullaniyorum 133-140w arasi...440w i sadece islemci + ekran karti...
    keske daha yuksek guc veren bir psu alsaydiniz.

• quote:

Hocam markayi kotulemeyin diyorsunuz cok arastirarak aldim diyorsunuz fakat neden butun makinenizin guc ihtiyacina gore almadiniz? Ben cok mu seviyorum kotulemeyi... Son 2 haftada kimin makinesinde sorun olsa herkesde xilence yaziyor...
    http://forum.donanimhaber.com/m_56183364/mpage_1/f_/key_xilence//tm.htm#56214503
    Alın okuyun 2 kere ekran karti garantiye gider mi?
    phenom x6 islemci ve 470 ikilisinden bahsediyoruz. zaten 470 ve 480 in birer enerji canavari oldugunu bilmeniz gerekli. kendileri ne kadar 215w desede 300w a yakin kendisi zaten guc cekmekte. islemciniz ise 125w dense de kendimde kullaniyorum 133-140w arasi...440w i sadece islemci + ekran karti...
    keske daha yuksek guc veren bir psu alsaydiniz.

Alıntıları Göster
    yok yani çözüme yönelik konuşsak diye söyledim hocam, yoksa herkesin bir düşüncesi vardır tabii ki markalarla alakalı.

şimdi bu takılma eğer benim psu dan kaynaklanıyosa, ben daha yüksek bir güç kaynağı alabilirim. ama dediğim gibi işlemci biraz fazla ısınıyor (40 tan aşağı inmiyor, 50-55 arası oluyor oyun sırasında) yani kitlenme olduğuna göre bilgisayarın bir derdi var belli. ama nedir?

şimdi bunu fixlemek için belirli bir maddiyat ayırdım ben. ilave ram mi almalıyım? windows 32 bit te daha fazla ram e gerek var mı misal?

veya işlemci için bir fan mı almam lazım şöyle güzelinden?

yoksa sorun kesin güç kaynağında mı? onu mu değiştireyim?

yada anakart mı sorunlu? onu mu değiştirsem?

yani bundan emin miyiz diye emin olmak istiyorum doğal olarak. daha evvel başına gelmiş birileri varsa, ki bu forumda genelde sorunlar çözülüyor; yol gösterebilir diye düşündüm. şimdilik şu kitlenme sorununu çözebilirsek ; sonra güç kaynağı konusuna sıra gelebilir. dediklerinizi dikkate alacağım. 750W lık yeter diye düşünüyorum.

(ha bir de benimkisi ECO değil, R3, 3.nesil güç kaynağı.)

cevap için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutsal Ruh -- 10 Ocak 2012; 20:36:23 >

• quote:

yok yani çözüme yönelik konuşsak diye söyledim hocam, yoksa herkesin bir düşüncesi vardır tabii ki markalarla alakalı.

şimdi bu takılma eğer benim psu dan kaynaklanıyosa, ben daha yüksek bir güç kaynağı alabilirim. ama dediğim gibi işlemci biraz fazla ısınıyor (40 tan aşağı inmiyor, 50-55 arası oluyor oyun sırasında) yani kitlenme olduğuna göre bilgisayarın bir derdi var belli. ama nedir?

şimdi bunu fixlemek için belirli bir maddiyat ayırdım ben. ilave ram mi almalıyım? windows 32 bit te daha fazla ram e gerek var mı misal?

veya işlemci için bir fan mı almam lazım şöyle güzelinden?

yoksa sorun kesin güç kaynağında mı? onu mu değiştireyim?

yada anakart mı sorunlu? onu mu değiştirsem?

yani bundan emin miyiz diye emin olmak istiyorum doğal olarak. daha evvel başına gelmiş birileri varsa, ki bu forumda genelde sorunlar çözülüyor; yol gösterebilir diye düşündüm. şimdilik şu kitlenme sorununu çözebilirsek ; sonra güç kaynağı konusuna sıra gelebilir. dediklerinizi dikkate alacağım. 750W lık yeter diye düşünüyorum.

(ha bir de benimkisi ECO değil, R3, 3.nesil güç kaynağı.)

cevap için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    başka oyunlarda da yapıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: golkipir

Alıntıları Göster
    evet hocam, sık sık olmamakla beraber diğer oyunlarda da yapıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Ani Kapanma Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: golkipir

Alıntıları Göster
    ekran kartından olabilir garantisi varsa garantiye gönderin bence
  • quote:

filim video izlerkende oluyormu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Teknisyeni

quote:

filim video izlerkende oluyormu

Alıntıları Göster
    şöyle ki internetten bir şey seyrederken mavi ekran görmüşlüğüm var, hatta bazen internetten flash oyun oynarken de. ama Full HD filmlerde vesairede en ufak herhangi bir problemini görmedim.

şimdi sen söyleyince aklıma geldi internete bağlı olduğumda da cpu fazla ısınabiliyor. yoksa anakartla alakalı mı bir sıkıntı var?

• quote:

şöyle ki internetten bir şey seyrederken mavi ekran görmüşlüğüm var, hatta bazen internetten flash oyun oynarken de. ama Full HD filmlerde vesairede en ufak herhangi bir problemini görmedim.

şimdi sen söyleyince aklıma geldi internete bağlı olduğumda da cpu fazla ısınabiliyor. yoksa anakartla alakalı mı bir sıkıntı var?

Alıntıları Göster
    bir de usb lere fazla bir şey bağlanırsa başka şekilde kitlenme yapabiliyor. sanırım bu da güç kaynağıyla alakalı.

off amma çok sorunu varmış makinenin yahu :) pardon beyler.

• quote:

bir de usb lere fazla bir şey bağlanırsa başka şekilde kitlenme yapabiliyor. sanırım bu da güç kaynağıyla alakalı.

off amma çok sorunu varmış makinenin yahu :) pardon beyler.

Alıntıları Göster
    bencede olabilir güç kanagın yetmiyordur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Teknisyeni

ekran kartından olabilir garantisi varsa garantiye gönderin bence

Alıntıları Göster
    Bunu denemenin en kolay yolu baska bir yerde ekran kartini denemeniz yada makinenize daha az guc ceken bir kart bularak deneme yapmaniz.
    İşlemci sicakligina gelinirse, AMD icin stok fan kullandiginiz icin sicakliklariniz fazla . Fani degistirip daha dusuk sicaklik elde etmek tabi ki mumkun.
    Anakart olayina gelince... bunlari gormeden birsey demek zor. makinenizin tam anlami ile test edilmesi lazim.
    ram icinde 32bit sistemler maksimum 4gb destekliler. eger 2x2 kullaniyorsaniz ramleri 2 ram slotlu anakartta nasil kullanacaksiniz yeni ramleri 2 tane 4 luk mu alip takacaksiniz merak ettim.

• quote:

Bunu denemenin en kolay yolu baska bir yerde ekran kartini denemeniz yada makinenize daha az guc ceken bir kart bularak deneme yapmaniz.
    İşlemci sicakligina gelinirse, AMD icin stok fan kullandiginiz icin sicakliklariniz fazla . Fani degistirip daha dusuk sicaklik elde etmek tabi ki mumkun.
    Anakart olayina gelince... bunlari gormeden birsey demek zor. makinenizin tam anlami ile test edilmesi lazim.
    ram icinde 32bit sistemler maksimum 4gb destekliler. eger 2x2 kullaniyorsaniz ramleri 2 ram slotlu anakartta nasil kullanacaksiniz yeni ramleri 2 tane 4 luk mu alip takacaksiniz merak ettim.

Alıntıları Göster
    daha önce benımde basıma geldi güç kaynnagından yapıyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: exeter

evde fazladan makina ve güç kaynağı var, 350 W lık güç kaynağıyla en yakın zamanda deneyeceğim. ram olarak 4 GB lık kingston hyperx kullanıyorum .

@1Winston kardeşin de söylemleriyle ben güçkaynağı konusunda ikna oldum. her halükarda güç kaynağını değiştirmeliyim sanırım.

800W xilence almayı planlıyorum, kasa da xilence olduğu için öyle bir düşüncem var. acaba üzerine 50 tl falan daha ekleyip corsair in 800W lığını mı almak mantıklı olur? ya da almışken 1000W lık xilence mı alsam?

fikir sunarsanız çok sevinirim.

yardımlar için herkese çok teşekkürler.

• quote:

quote:

evde fazladan makina ve güç kaynağı var, 350 W lık güç kaynağıyla en yakın zamanda deneyeceğim. ram olarak 4 GB lık kingston hyperx kullanıyorum .

@1Winston kardeşin de söylemleriyle ben güçkaynağı konusunda ikna oldum. her halükarda güç kaynağını değiştirmeliyim sanırım.

800W xilence almayı planlıyorum, kasa da xilence olduğu için öyle bir düşüncem var. acaba üzerine 50 tl falan daha ekleyip corsair in 800W lığını mı almak mantıklı olur? ya da almışken 1000W lık xilence mı alsam?

fikir sunarsanız çok sevinirim.

yardımlar için herkese çok teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Corsair iyi bir secenek. ürün alirken lutfen garantilerinide goz onunde bulundurun. 2 yil garanti veren urunleri tercih etmeyin artik. cogu firma standart 3 hatta 5 yil vermeye basladi garantiyi..

• quote:

Corsair iyi bir secenek. ürün alirken lutfen garantilerinide goz onunde bulundurun. 2 yil garanti veren urunleri tercih etmeyin artik. cogu firma standart 3 hatta 5 yil vermeye basladi garantiyi..

Alıntıları Göster
    ekran kartında gibi sorun, güç kaynağı almakta acele etmeyin önce ekran kartını gönderin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phanrisal

ekran kartında gibi sorun, güç kaynağı almakta acele etmeyin önce ekran kartını gönderin.

Alıntıları Göster
    video izlerken oyun oynarken durup dururken bile kitleniyor mouse klavye iptal oluyor res atmadan calısmıyordu. benım basımada geldi
  • quote:

Nasıl bir önyardıgır ? Xilence markası yan sanayi falan değil ki ? Verdiği değer de gerçek değer. Bugüne kadar topladığım kasaların cogunda xilence marka kasa ve psu kullandım hiçbirisinde sorun yaşamadım ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoneCracker271

quote:

Nasıl bir önyardıgır ? Xilence markası yan sanayi falan değil ki ? Verdiği değer de gerçek değer. Bugüne kadar topladığım kasaların cogunda xilence marka kasa ve psu kullandım hiçbirisinde sorun yaşamadım ???

ikinci mesaji iyi okuyun ben tek cevap vermemisim bu lafin cevabinida vermisim. degerleri gercek olabilir yan sanayi oldugunu da soylemedim. Xilence kasalarin icinde gelen psu larin red wings olduguna gore

Data

Certificates CE,RoHS,POCT,TÜV
    Output 550 Watts
    PFC passive
    Full Range YES

pfc si bile pasif olan bir 550w guc kaynagi ile GTX470 gibi bir kart calistirmak cokta akil kari degil. haksız mıyım?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.