Şimdi Ara

Oyun sırasındaki donmalar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Konuya girmeden önce herkeze hayırlı bayramlar dilemek istiyorum.Sorunuma gelirse bazı oyunlarda belirsiz aralılarla meydana gelen 3-5 saniyelik donmalar. Bu sorunu biraz açmak gerekirse sadece görüntü değil aynı zamanda bilgisayarın tamamen kitlenmesi şeklinde meydana geliyor.Bilgisayarı daha yeni aldım. Özellikleri kısaca;
    İnter i3 işlemci
    Ekran kartı bulunmuyor. i3 ün GPU desteğini kullanıyorum kısa bir süre için.
    Ram 4GB(bunun 3,20 sini kullanabiliyorum.32 bit işletim sistemine sayip olduğum için.)
    İntel H55 anakart.
    Sanırım bu kadarı yeterli olur.Dediğim gibi bilgisayarı yeni aldım ve Sunny teknik servisi tarafından garanti altında. Teknik servis araçla 1.30 saatlik bir mesafede olduğu için kolayı varsa kendim halletme taraftarıyım. Bu arada donma yaşadığım oyunlar Warcraft3 ve World Of Warcraft oyunlarıdır. WoW u görmezden gelirsek W3 çok az sistem ister. Ben bu işin içinden çıkamadım sizin desteğinizi rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.İyi akşamlar.

• ekran kartı bulunmuyor. Cevap içerde saklı
  • İ3 işlemci GPU destehi sahlar. 733 MHz hızında oldukça yüksek bir hız. 7 seviye bir ekran kartına eş değer denilebilir. Bence sorun donanım yetmezliğinden değil. Öyle olsaydı Prototype,Assasin Creed,CoD6 gibi oyunları oynayamazdım degil mi ?
  • o zaman multiplayer bir oyun oynuyorsan donma vs gibi sorunlar internet hızından kaynaklanabilir. Yani o donma oluyor dediklerin lag olabilir arkadaşım.
  • İnternet hızı 8mbit. Sentrallere yakın olduğum içinde 8mb'a yakın değerleri okuyabiliyorum. Malesef sorunum bundan da değildir. çünkü Warcraft3 daha online olmadan bu donmalar yaşanabiliyor :S
  • Yardımcı olabilir misiniz lütfen. Cidden sinir bozucu bir durum.
  • Tekrar merhaba , ben hala problemin ekran kartının olmamasına bağlıyorum. İşlemciniz gpu desteği sağlıyor olabilir fakat bazı oyunlarda belki de sizde meydana gelen sorunlar çıkıyordur. Pek bilgim yok bu konuda amacım sadece biraz olsun ışık yakmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audaxviator. -- 18 Kasım 2010; 15:16:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Madem öyle diyorsunuz o zaman fazla kurcalamaya gerek yok. Zaten yakın bir tarihte ekran kartı alıcam olmadı o zaman götürürüm servise ilginiz için teşekkür edeirm iyi akşamlar.
  • i3'ün dahili gpu özelliğini kullanırken sıcaklıkar nasıl?

65-70 dereceyi geçiyorsa takılmalar olağan olur diye düşünüyorum. zaten dahili ekran kartı ister anakart üzerinde olsun, ister işlemcide oyun için çok işe yaramaz. ancak 5-6 yıllık oyunları sorunsuz oynatır
  • O kadar yükselmesede 50 dereceleri görüyor malesef.
  • işlemci ısısından dolayıs orun olabilir oynadığınız oyunları pc niz desteklemeye bilir :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.