Şimdi Ara

Oyuna girince gelen cızırtı sesi - yardım lüfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
17.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, uzun süredir masaüstü kullanmayan biri olarak mecburen laptopum çalınınca kullanmak zorunda kaldım.

Core i7 2600
    Intel DH67BL
    8Gb ramli sistemime

EVGA GTX 970 ekran kartı aldım, birinden servisin vermiş olduğu değişim ürününü satın aldım 0 olarak.

Güç kaynağımı 750W high power 80+ olarak değiştirdim.

Sorun şu ki ekran kartı stres altına girince sesi kapatsam dahi hoparlörden cızırtı - sızıltı sesi geliyor.
    V-sync i açıp oyunlarda sıkıntısızca sessizce oynayabiliyorum.
    Coil whine denen illetin kasa içinden geldiğini zannediyorum, acaba bu sorun onunlamı alakalı yoksa başka yapabileceğim birşey varmı?

Kartı servise versem bi işlem uygulayabilirlermi? vektrondan hala 2 yıl garantisi var.

Bir de kart sahiplerine soru. UPS i olup bu sesten kurtulan varmı? Dijital çıkıştan ses alıp bu sesten kurtulan varmı?

• Ses büyük ihtimal karttan.Yine de emin olmak için kasayı açıp psuyu da dinleyin.Ses karttan yapılabilecek pek bir şey yok.Sesin rahatsız etmesi dışında bir zararı yoktur.
  • 500-600 fpsden itibaren her kart ses çıkarır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

500-600 fpsden itibaren her kart ses çıkarır.
    Anlatamadım galiba, kasanın içinden ses gelmiyor. Hoparlörlerden ses geliyor, kasanın iç sesinde sıkıntı yok olsada onu çok dert etmem kulaklıkla çok az geliyor ama hoparlörde çok belirgin bir ses var.

linkteki gibi bi ses geliyor telefonu hoparlör e yaklaştırarak çektim. sistem sesi tamamen kapatılmış halde oyundayken.

• jr_alpha kullanıcısına yanıt
    Bendede aynı sorun vardı , anakartın ses driver'ını kurmayın.Windows kendi bulduğu driver ile kullanın.

Eğer PNK (pci noise killer) destekli bir harici ses kartınız yoksa maalesef bunu yüksek ihtimal yaşıyorsunuz.

Creative'in sound blaster Z serisinde mesela bu olayın önüne geçilebiliyor.Ama masraf yapmak istemezseniz , dediğimi bir deneyin.Sıfır kurulum yaptığım zaman anakart driver'ını kurmadan windows 10'un kendi bulduğu driver ile sorun çözülmüştü.
  • EmuMaster kullanıcısına yanıt
    yani söylediğinize göre buna ekran kartı sebep oluyor?

peki anakartın onboard dijital sesinden denediniz mi?

valla aklıma şuan temiz o geliyor dijital ses çıkışından böyle bi gürültü gelmez gibi, aliexpressten dijitali analoga çeviren dönüştürücü siparişi verdim hızlıca ama onunda gelmesi 1 ayı bulucak falan...
  • jr_alpha kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle , 970 cw ile ün yapmış bir karttır.

Ses sistemimde optik giriş olmadığı için digital alamıyorum mecbur jack kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster

Aynen öyle , 970 cw ile ün yapmış bir karttır.

Ses sistemimde optik giriş olmadığı için digital alamıyorum mecbur jack kullanıyorum.
    Mikrofon takılı ise sisteminize o yapıyordur.Takılı değilse dahi mikrofon girişi yerinde ufak bir metal tel vb birşey girdiyse veya ses kartı girişi yerinde bir sorun olduysa ses bundan kaynaklıdır.

Ses kartı ayarlarından , mikron girişinin etkisizleştirin veya emin olun.Bilgisayarı yeniden başlatın.
  • Knisath kullanıcısına yanıt
    https://i.imgur.com/yeFq4B3.png
    https://i.imgur.com/bhJMD0K.png

durum böyle fakat değişiklik yok, farklı psu larla denedim. elektrik sistemini değiştirerek denedim.

fayda etmedi, sisteme 970 i taktığımdan beri böyle.

GTS 250 vardı onda sıkıntı yoktu.

kartıda değiştirmek istemiyorum nabıcam bilemiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jr_alpha

https://i.imgur.com/yeFq4B3.png
    https://i.imgur.com/bhJMD0K.png

durum böyle fakat değişiklik yok, farklı psu larla denedim. elektrik sistemini değiştirerek denedim.

fayda etmedi, sisteme 970 i taktığımdan beri böyle.

GTS 250 vardı onda sıkıntı yoktu.

kartıda değiştirmek istemiyorum nabıcam bilemiyorum...

kasadan gelmiyorda direkt hoparlörden geliyorsa ses kartı sorunu ilk akla gelen olmalıdır.Daha sonra yazılımlar ve hoparlör kablosu.

Ses kartı sürücüsünü yeniden yükleyin eğer codec yüklediyseniz codecleri sistemden tamamen kaldırmak çok zor bu yüzden format atmanız ve codecleri yükleden sistemi test etmeniz gerekli.Bundan önce hoparlör kablolarında bir sorun var mı diye kontrol edilmeli.

Sorun devam ediyorsa ya hoparlör sorunludur ya da her ne kadar az rastlanılsa da Coil Whine ve hoparlör arasında bir ilişki vardır bu yüzden gtx970 kullanırken buna katlanacaksınız ya da ekran kartını değiştireceksiniz.

gtx970 + nvidia 9** serisini tavsiye edene bu sorun için teşekkür etmeyi unutmayın.Bu sorunu ben bilmiyordum diyorsa yalan söylüyordur yalan söylemiyorsa bundan sonra kendisine danışıp ekran kartı almamanızı tavsiye ederim.

• Abi adam hoparlörden ses gelio demiş millet ekran kartında cw var demiş
    Nasıl cw ile hoparlör ilişkisi oluyor ya? Adam monitöründeki hoparlörden ses almıyor ki hdmi i karta bağladı ordan ilişki kurdum olayı olsun. İlk defa duyuyorum bu söylediğinizi? (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: JMaharaja

Nasıl cw ile hoparlör ilişkisi oluyor ya? Adam monitöründeki hoparlörden ses almıyor ki hdmi i karta bağladı ordan ilişki kurdum olayı olsun. İlk defa duyuyorum bu söylediğinizi? (:

HDMI ne biliyor musun ?

ilk defa senin gibi biriyle karşılaşmıyorum o yüzden normal karşılıyorum.
    Hdmi nedir biliyorum da bende onu diyorum işte adam hdmi ile başlamamışki normal yeşil kablo ile hoparlör takmış anakarta. Cw nasıl oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

Orijinalden alıntı: JMaharaja

HDMI ne biliyor musun ?

ilk defa senin gibi biriyle karşılaşmıyorum o yüzden normal karşılıyorum.

Alıntıları Göster
    Masaüstünde, normal uygulamalarda, hatta ekran kartını zorlamayan oyunlarda ses yok ama kart stres altında olduğunda bu ses başlıyor.

HDMI ile monitöre bağlı ama sistem e gelen ses HDMI üzerinden değil anakart üzerindeki ses kartı aracılığıyla geliyor, driveri kurmadan öncede böyleydi kurdum gene aynı.

Tekrar belirtiyorum ses sadece ekran kartı yük altındayken oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: jr_alpha

Masaüstünde, normal uygulamalarda, hatta ekran kartını zorlamayan oyunlarda ses yok ama kart stres altında olduğunda bu ses başlıyor.

HDMI ile monitöre bağlı ama sistem e gelen ses HDMI üzerinden değil anakart üzerindeki ses kartı aracılığıyla geliyor, driveri kurmadan öncede böyleydi kurdum gene aynı.

Tekrar belirtiyorum ses sadece ekran kartı yük altındayken oluyor.

O zaman Coil Whine , ya kartı değiştireceksiniz ya da ses katlanacaksınız.
  • Hoparloru sistemden sokun testi birde bu sekilde yapin...ses cikmiyor ise hoparlor sebebiyet vermis olur zittinda kartta aramak gerekir kesinlik olsun diye goruntuyu anakart uzerinden alin sistemi yine yuke sokun aida64 vs hoparlor takili olmasin...psu dinlemesi yapin burada yazdiklarimizi yapin sonuca baglayalim burdan devam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 12 Mayıs 2016; 15:57:37 >
  • klement kullanıcısına yanıt
    Dostum Psu dan olması şu şekilde imkansız 600w ve 750w 80+ high power bide 600w huntkey psularla denedim hepsinde sonuç aynı.

Şimdi g430 kulaklık ile kendi usb ses kartından denedim, sonra o usb ses kartından hoparlörü denedim cızırtı gitti.

Fakat anakart a ne takarsan tak ses geliyor. o canımı sıktı.
  • Hmm tamam psu testini goremedim yaptim dediginize gore...anakart bileseni sorunu kesinlestirdiniz yani...??
  • Yapabileceginiz seyler sinirli anakart garanti kapsaminda gonderme yada orta ayarda veya daha iyi bir ses karti sorununuzu cozecektir anlasilan...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.